Wind 2050 Policy Brief #5: Paradigmeskift i dansk vindkraft - kampen om projektudviklerens rolle

Julia Kirch Kirkegaard

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Udbygningen af vindkraft på land i Danmark er i det seneste årti i stigende omfang stødt på lokal modstand i Danmark. Igennem et historisk overblik over den institutionelle kontekst for udbygnin-gen af vindenergi viser dette policy brief, hvordan de ændrede rammevilkår for vindenergi har med-ført en markant, men fundamental forandring af vindmølleprojektudvikleren – fra lille og lokalt for-ankret til stor, ekstern og kommerciel udvikler.
Denne forandring af projektudvikleren har medført et utilsigtet paradigmeskift i dansk vindkraft, som gør, at befolkningen i stigende grad føler sig hægtet af omstillingen til vedvarende energi. Med udgangspunkt i den unikke danske vindindustris historie viser den øgede utilfredshed et behov for en større debat om, hvordan udbygningen af vind skal foregå, hvem der skal forestå den, hvilke roller udvikler og lokalbefolkning skal have, og hvilke nye forretningsmodeller der kan udvikles i fremtiden for at koble lokalbefolkningen på vindkraftudviklingen igen.
OriginalsprogDansk
ForlagConcito
Antal sider9
StatusUdgivet - 2017
Udgivet eksterntJa

Citer dette

@book{d537ed0b93094a658f5d16dbf4c3923b,
title = "Wind 2050 Policy Brief #5: Paradigmeskift i dansk vindkraft - kampen om projektudviklerens rolle",
abstract = "Udbygningen af vindkraft p{\aa} land i Danmark er i det seneste {\aa}rti i stigende omfang st{\o}dt p{\aa} lokal modstand i Danmark. Igennem et historisk overblik over den institutionelle kontekst for udbygnin-gen af vindenergi viser dette policy brief, hvordan de {\ae}ndrede rammevilk{\aa}r for vindenergi har med-f{\o}rt en markant, men fundamental forandring af vindm{\o}lleprojektudvikleren – fra lille og lokalt for-ankret til stor, ekstern og kommerciel udvikler.Denne forandring af projektudvikleren har medf{\o}rt et utilsigtet paradigmeskift i dansk vindkraft, som g{\o}r, at befolkningen i stigende grad f{\o}ler sig h{\ae}gtet af omstillingen til vedvarende energi. Med udgangspunkt i den unikke danske vindindustris historie viser den {\o}gede utilfredshed et behov for en st{\o}rre debat om, hvordan udbygningen af vind skal foreg{\aa}, hvem der skal forest{\aa} den, hvilke roller udvikler og lokalbefolkning skal have, og hvilke nye forretningsmodeller der kan udvikles i fremtiden for at koble lokalbefolkningen p{\aa} vindkraftudviklingen igen.",
author = "Kirkegaard, {Julia Kirch}",
year = "2017",
language = "Dansk",
publisher = "Concito",
address = "Danmark",

}

Wind 2050 Policy Brief #5 : Paradigmeskift i dansk vindkraft - kampen om projektudviklerens rolle. / Kirkegaard, Julia Kirch.

Concito, 2017. 9 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Wind 2050 Policy Brief #5

T2 - Paradigmeskift i dansk vindkraft - kampen om projektudviklerens rolle

AU - Kirkegaard, Julia Kirch

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Udbygningen af vindkraft på land i Danmark er i det seneste årti i stigende omfang stødt på lokal modstand i Danmark. Igennem et historisk overblik over den institutionelle kontekst for udbygnin-gen af vindenergi viser dette policy brief, hvordan de ændrede rammevilkår for vindenergi har med-ført en markant, men fundamental forandring af vindmølleprojektudvikleren – fra lille og lokalt for-ankret til stor, ekstern og kommerciel udvikler.Denne forandring af projektudvikleren har medført et utilsigtet paradigmeskift i dansk vindkraft, som gør, at befolkningen i stigende grad føler sig hægtet af omstillingen til vedvarende energi. Med udgangspunkt i den unikke danske vindindustris historie viser den øgede utilfredshed et behov for en større debat om, hvordan udbygningen af vind skal foregå, hvem der skal forestå den, hvilke roller udvikler og lokalbefolkning skal have, og hvilke nye forretningsmodeller der kan udvikles i fremtiden for at koble lokalbefolkningen på vindkraftudviklingen igen.

AB - Udbygningen af vindkraft på land i Danmark er i det seneste årti i stigende omfang stødt på lokal modstand i Danmark. Igennem et historisk overblik over den institutionelle kontekst for udbygnin-gen af vindenergi viser dette policy brief, hvordan de ændrede rammevilkår for vindenergi har med-ført en markant, men fundamental forandring af vindmølleprojektudvikleren – fra lille og lokalt for-ankret til stor, ekstern og kommerciel udvikler.Denne forandring af projektudvikleren har medført et utilsigtet paradigmeskift i dansk vindkraft, som gør, at befolkningen i stigende grad føler sig hægtet af omstillingen til vedvarende energi. Med udgangspunkt i den unikke danske vindindustris historie viser den øgede utilfredshed et behov for en større debat om, hvordan udbygningen af vind skal foregå, hvem der skal forestå den, hvilke roller udvikler og lokalbefolkning skal have, og hvilke nye forretningsmodeller der kan udvikles i fremtiden for at koble lokalbefolkningen på vindkraftudviklingen igen.

M3 - Rapport

BT - Wind 2050 Policy Brief #5

PB - Concito

ER -