Urenhedens arkæologi

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Resumé

  Både pædagogisk forskning og praksis får stor bevågenhed i disse år. Folkeskolens resultater måles og sammenlignes i internationale undersøgelser. Kravene til øget konkurrenceevne i det åbne, globale marked stiger, og uddannelserne skal levere videnskytset. Der sker en centralisering af beslutningsprocesserne i uddannelsessystemet, mens de økonomiske tøjler strammes. Men hvilken rolle kan og skal pædagogikken spille her? Må vi gå på kompromis med uddannelsestraditioner, for at vi i krisetider kan få mere viden til flere elever for færre penge, og er blåstemplede pædagogiske metoder vejen frem? Eller udfolder pædagogikken sig mere kreativt og uregerligt, alt imens den er med til at skabe mindre målbare værdier i vores samfund?

  ’Uren pædagogik 2’ er en opfølgning på den debat, som udgivelsen ’Uren pædagogik’ igangsatte. I bogen udbygges og nuanceres forståelsen af pædagogikken som ’uren’, det vil sige knyttet til kultur, fag, kontekst og materie. Begrebet uren pædagogik sættes ind i en aktuel sammenhæng, hvor mangeartede parametre er med til at forme de krav, som møder dansk pædagogik i daginstitutioner, folkeskole og videregående uddannelser – og bogens forfattere giver bud på, hvad den urene pædagogik kan bidrage med i dette udfordrende landskab.
  OriginalsprogDansk
  TitelUren pædagogik 2
  RedaktørerLene Tanggaard, Thomas Aastrup Rømer, Svend Brinkmann
  Udgivelses stedÅrhus
  ForlagKlim
  Publikationsdato2014
  Sider199-215
  ISBN (Trykt)9788771292770
  StatusUdgivet - 2014

  Citer dette

  Pedersen, O. K. (2014). Urenhedens arkæologi. I L. Tanggaard, T. A. Rømer, & S. Brinkmann (red.), Uren pædagogik 2 (s. 199-215). Århus: Klim.
  Pedersen, Ove K. / Urenhedens arkæologi. Uren pædagogik 2. red. / Lene Tanggaard ; Thomas Aastrup Rømer ; Svend Brinkmann. Århus : Klim, 2014. s. 199-215
  @inbook{2fbae07d4dee49159350d1cd0e38660d,
  title = "Urenhedens ark{\ae}ologi",
  abstract = "B{\aa}de p{\ae}dagogisk forskning og praksis f{\aa}r stor bev{\aa}genhed i disse {\aa}r. Folkeskolens resultater m{\aa}les og sammenlignes i internationale unders{\o}gelser. Kravene til {\o}get konkurrenceevne i det {\aa}bne, globale marked stiger, og uddannelserne skal levere videnskytset. Der sker en centralisering af beslutningsprocesserne i uddannelsessystemet, mens de {\o}konomiske t{\o}jler strammes. Men hvilken rolle kan og skal p{\ae}dagogikken spille her? M{\aa} vi g{\aa} p{\aa} kompromis med uddannelsestraditioner, for at vi i krisetider kan f{\aa} mere viden til flere elever for f{\ae}rre penge, og er bl{\aa}stemplede p{\ae}dagogiske metoder vejen frem? Eller udfolder p{\ae}dagogikken sig mere kreativt og uregerligt, alt imens den er med til at skabe mindre m{\aa}lbare v{\ae}rdier i vores samfund? ’Uren p{\ae}dagogik 2’ er en opf{\o}lgning p{\aa} den debat, som udgivelsen ’Uren p{\ae}dagogik’ igangsatte. I bogen udbygges og nuanceres forst{\aa}elsen af p{\ae}dagogikken som ’uren’, det vil sige knyttet til kultur, fag, kontekst og materie. Begrebet uren p{\ae}dagogik s{\ae}ttes ind i en aktuel sammenh{\ae}ng, hvor mangeartede parametre er med til at forme de krav, som m{\o}der dansk p{\ae}dagogik i daginstitutioner, folkeskole og videreg{\aa}ende uddannelser – og bogens forfattere giver bud p{\aa}, hvad den urene p{\ae}dagogik kan bidrage med i dette udfordrende landskab.",
  author = "Pedersen, {Ove K.}",
  year = "2014",
  language = "Dansk",
  isbn = "9788771292770",
  pages = "199--215",
  editor = "Lene Tanggaard and R{\o}mer, {Thomas Aastrup} and Svend Brinkmann",
  booktitle = "Uren p{\ae}dagogik 2",
  publisher = "Klim",

  }

  Pedersen, OK 2014, Urenhedens arkæologi. i L Tanggaard, TA Rømer & S Brinkmann (red), Uren pædagogik 2. Klim, Århus, s. 199-215.

  Urenhedens arkæologi. / Pedersen, Ove K.

  Uren pædagogik 2. red. / Lene Tanggaard; Thomas Aastrup Rømer; Svend Brinkmann. Århus : Klim, 2014. s. 199-215.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  TY - CHAP

  T1 - Urenhedens arkæologi

  AU - Pedersen, Ove K.

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Både pædagogisk forskning og praksis får stor bevågenhed i disse år. Folkeskolens resultater måles og sammenlignes i internationale undersøgelser. Kravene til øget konkurrenceevne i det åbne, globale marked stiger, og uddannelserne skal levere videnskytset. Der sker en centralisering af beslutningsprocesserne i uddannelsessystemet, mens de økonomiske tøjler strammes. Men hvilken rolle kan og skal pædagogikken spille her? Må vi gå på kompromis med uddannelsestraditioner, for at vi i krisetider kan få mere viden til flere elever for færre penge, og er blåstemplede pædagogiske metoder vejen frem? Eller udfolder pædagogikken sig mere kreativt og uregerligt, alt imens den er med til at skabe mindre målbare værdier i vores samfund? ’Uren pædagogik 2’ er en opfølgning på den debat, som udgivelsen ’Uren pædagogik’ igangsatte. I bogen udbygges og nuanceres forståelsen af pædagogikken som ’uren’, det vil sige knyttet til kultur, fag, kontekst og materie. Begrebet uren pædagogik sættes ind i en aktuel sammenhæng, hvor mangeartede parametre er med til at forme de krav, som møder dansk pædagogik i daginstitutioner, folkeskole og videregående uddannelser – og bogens forfattere giver bud på, hvad den urene pædagogik kan bidrage med i dette udfordrende landskab.

  AB - Både pædagogisk forskning og praksis får stor bevågenhed i disse år. Folkeskolens resultater måles og sammenlignes i internationale undersøgelser. Kravene til øget konkurrenceevne i det åbne, globale marked stiger, og uddannelserne skal levere videnskytset. Der sker en centralisering af beslutningsprocesserne i uddannelsessystemet, mens de økonomiske tøjler strammes. Men hvilken rolle kan og skal pædagogikken spille her? Må vi gå på kompromis med uddannelsestraditioner, for at vi i krisetider kan få mere viden til flere elever for færre penge, og er blåstemplede pædagogiske metoder vejen frem? Eller udfolder pædagogikken sig mere kreativt og uregerligt, alt imens den er med til at skabe mindre målbare værdier i vores samfund? ’Uren pædagogik 2’ er en opfølgning på den debat, som udgivelsen ’Uren pædagogik’ igangsatte. I bogen udbygges og nuanceres forståelsen af pædagogikken som ’uren’, det vil sige knyttet til kultur, fag, kontekst og materie. Begrebet uren pædagogik sættes ind i en aktuel sammenhæng, hvor mangeartede parametre er med til at forme de krav, som møder dansk pædagogik i daginstitutioner, folkeskole og videregående uddannelser – og bogens forfattere giver bud på, hvad den urene pædagogik kan bidrage med i dette udfordrende landskab.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 9788771292770

  SP - 199

  EP - 215

  BT - Uren pædagogik 2

  A2 - Tanggaard, Lene

  A2 - Rømer, Thomas Aastrup

  A2 - Brinkmann, Svend

  PB - Klim

  CY - Århus

  ER -

  Pedersen OK. Urenhedens arkæologi. I Tanggaard L, Rømer TA, Brinkmann S, red., Uren pædagogik 2. Århus: Klim. 2014. s. 199-215