Udlodningspolitik og finansielle målsætninger i store danske børsnoterede selskaber

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

37 Downloads (Pure)

Resumé

Udlodningspolitik i børsnoterede aktieselskaber er et omdiskuteret emne både i finansieringsteori og i praksis. Årsrapporter fra danske børsnoterede selskaber giver ikke god indsigt i bestyrelsernes overvejelser, og logikken bag de udmeldte politikker er ofte svær at følge. Man kan møde inkonsistente finansielle målsætninger, og man kan møde finansielle målsætninger, der synes at stride mod økonomisk teori. I artiklen ses på den logiske sammenhæng mellem forskellige langsigtede økonomiske beslutninger i børsnoterede aktieselskaber, og spørgsmålet om relevansen af en finansiel målsætning for udbyttepolitik og afkast af den investerede kapital (ROCE og ROIC) diskuteres. Artiklen er beslutningsorienteret. Den indeholder en kritisk analyse af beskrivelsen af udlodningspolitikken i store danske børsnoterede selskabers årsrapporter og herudfra gives en række anbefalinger til danske børsnoterede selskaber mht. udlodningspolitik.
OriginalsprogDansk
TidsskriftFinans/Invest
Udgave nummer5
Sider (fra-til)17-24
Antal sider8
ISSN0106-1798
StatusUdgivet - okt. 2018

Citer dette

@article{df58f39c3ce94ad3a88250fe29712d7e,
title = "Udlodningspolitik og finansielle m{\aa}ls{\ae}tninger i store danske b{\o}rsnoterede selskaber",
abstract = "Udlodningspolitik i b{\o}rsnoterede aktieselskaber er et omdiskuteret emne b{\aa}de i finansieringsteori og i praksis. {\AA}rsrapporter fra danske b{\o}rsnoterede selskaber giver ikke god indsigt i bestyrelsernes overvejelser, og logikken bag de udmeldte politikker er ofte sv{\ae}r at f{\o}lge. Man kan m{\o}de inkonsistente finansielle m{\aa}ls{\ae}tninger, og man kan m{\o}de finansielle m{\aa}ls{\ae}tninger, der synes at stride mod {\o}konomisk teori. I artiklen ses p{\aa} den logiske sammenh{\ae}ng mellem forskellige langsigtede {\o}konomiske beslutninger i b{\o}rsnoterede aktieselskaber, og sp{\o}rgsm{\aa}let om relevansen af en finansiel m{\aa}ls{\ae}tning for udbyttepolitik og afkast af den investerede kapital (ROCE og ROIC) diskuteres. Artiklen er beslutningsorienteret. Den indeholder en kritisk analyse af beskrivelsen af udlodningspolitikken i store danske b{\o}rsnoterede selskabers {\aa}rsrapporter og herudfra gives en r{\ae}kke anbefalinger til danske b{\o}rsnoterede selskaber mht. udlodningspolitik.",
author = "Michael M{\o}ller and Claus Parum",
year = "2018",
month = "10",
language = "Dansk",
pages = "17--24",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "5",

}

Udlodningspolitik og finansielle målsætninger i store danske børsnoterede selskaber. / Møller, Michael; Parum, Claus.

I: Finans/Invest, Nr. 5, 10.2018, s. 17-24.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Udlodningspolitik og finansielle målsætninger i store danske børsnoterede selskaber

AU - Møller, Michael

AU - Parum, Claus

PY - 2018/10

Y1 - 2018/10

N2 - Udlodningspolitik i børsnoterede aktieselskaber er et omdiskuteret emne både i finansieringsteori og i praksis. Årsrapporter fra danske børsnoterede selskaber giver ikke god indsigt i bestyrelsernes overvejelser, og logikken bag de udmeldte politikker er ofte svær at følge. Man kan møde inkonsistente finansielle målsætninger, og man kan møde finansielle målsætninger, der synes at stride mod økonomisk teori. I artiklen ses på den logiske sammenhæng mellem forskellige langsigtede økonomiske beslutninger i børsnoterede aktieselskaber, og spørgsmålet om relevansen af en finansiel målsætning for udbyttepolitik og afkast af den investerede kapital (ROCE og ROIC) diskuteres. Artiklen er beslutningsorienteret. Den indeholder en kritisk analyse af beskrivelsen af udlodningspolitikken i store danske børsnoterede selskabers årsrapporter og herudfra gives en række anbefalinger til danske børsnoterede selskaber mht. udlodningspolitik.

AB - Udlodningspolitik i børsnoterede aktieselskaber er et omdiskuteret emne både i finansieringsteori og i praksis. Årsrapporter fra danske børsnoterede selskaber giver ikke god indsigt i bestyrelsernes overvejelser, og logikken bag de udmeldte politikker er ofte svær at følge. Man kan møde inkonsistente finansielle målsætninger, og man kan møde finansielle målsætninger, der synes at stride mod økonomisk teori. I artiklen ses på den logiske sammenhæng mellem forskellige langsigtede økonomiske beslutninger i børsnoterede aktieselskaber, og spørgsmålet om relevansen af en finansiel målsætning for udbyttepolitik og afkast af den investerede kapital (ROCE og ROIC) diskuteres. Artiklen er beslutningsorienteret. Den indeholder en kritisk analyse af beskrivelsen af udlodningspolitikken i store danske børsnoterede selskabers årsrapporter og herudfra gives en række anbefalinger til danske børsnoterede selskaber mht. udlodningspolitik.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 17

EP - 24

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 5

ER -