The Power of Resistance: India's national Oil Company and International Activism in Sudan

Luke Patey

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  2 Downloads (Pure)

  Abstrakt

  I oktober 2002 meddelte det canadiske olieselskab Talisman, at de solgte deres andel i et rentabelt foretagende i Sudan. Talisman havde været mål for en omfattende kampagne arrangeret af internationale aktivister med henblik på at tvinge selskabet til at indstille sine aktiviteter, på grund af den skadelige indflydelse, udviklingen af olie havde på den mangeårige borgerkrig i landet. Indenfor kort tid fulgte andre vestlige olieselskaber trop og solgte ud af deres investeringer i lyset af aktivisternes fordømmelse. Trods den påvirkning internationale aktivister havde på nogle olieselskaber, var der imidlertid en mærkbar anderledes reaktion fra andre. Indiens nationale olieselskab, ONGC Videsh – forkortet OVL – opkøbte de efterladte olieandele fra Talisman og andre vestlige olieselskaber, der havde forladt landet. Frem for at give efter for aktivisternes krav, modstod OVL presset, udvidede sine aktiviteter i Sudan og forøgede i det følgende årti sine operationer i den internationale olieindustri betydeligt. Formålet med denne undersøgelse er, at forklare OVLs evne til at modstå presset fra internationale aktivister i Sudan, og belyse hvordan denne reaktion kan være forbundet med firmaets markante fremgang i den internationale olieindustri. For at løse dette empiriske puslespil,konstrueres en analytisk ramme, der trækker på forskellige dele af akademisk litteratur om internationale normer og forretningsmæssig magt. Formålet er, at bidrage til debatten om normers rolle i selskabernes adfærd ved at undersøge et tilfælde, der vedrører modstand i stedet for eftergivelse overfor internationale aktivister.
  Gennem pragmatisk metode og empirisk dybtgående analyse, vil dette studie videregive ny empirisk viden om den indflydelse internationale aktivister har på olieselskaber i Sudan med særligt fokus på OVL som et indisk selskab. Desuden præsenteres tre teoretiske indblik i normers rolle i selskabernes adfærd. For det første; hvis internationale aktivister skal have succes som socialiseringsagenter, skal de opnå politisk støtte fra indflydelsesrige stater - primært den amerikanske regering - for at overvinde de økonomiske fordele, som olieselskaber har. For det andet; når fokus skærpes på OVLs modstand, viser denne undersøgelse, at den historiske udvikling af den nationale norm om energisikkerhed i Indien formede statens interesser og institutioner, hvilket i sidste ende resulterede i OVLs evne til at modstå aktivisterne i Sudan. Efter at Indien som netto olieimportør led flere økonomiske chok grundet de nye højder, de internationale oliepriser nåede som følge af politiske kriser i Mellemøsten, udviklede staten en række beskyttende institutioner omkring oliesektoren og støttede senere de nationale olieselskabers interesser i at sikre aktiver i udenlandsk olie og gas. Endelig vil denne undersøgelse hævde, at OVL var i stand til at opnå betydelig forretningsmæssig magt gennem den indiske stat grundet den nationale norm om energisikkerhed. Som følge heraf blev firmaets konkurrencemæssige position i den internationale olieindustri styrket betydeligt. I stedet for at multinationale selskaber påvirkede statslige og ikke-statslige aktører gennem deres kontrol af kapital og teknologi, var den indiske delstat medvirkende til at styrke OVLs magt på grund af den stigende nationale norm om energisikkerhed.
  Denne undersøgelse konkluderer, at internationale og nationale normer interagerer på tværs af internationale, nationale og forretningsmæssige niveauer, når firmaadfærd defineres. Det er især forståelsen af, hvordan nationale normer påvirker en virksomhed i dens nationale kontekst, der er afgørende for firmaets reaktion på internationale normer. I en verden, hvor aktiviteterne fra indiske, kinesiske og andre ikke-vestlige selskaber er på fremmarch i ressourcerige, men konfliktramte lande, forbliver det af kritisk betydning at udvikle ny viden om den komplekse rolle som normer spiller for selskabernes adfærd.
  OriginalsprogEngelsk
  Udgivelses stedFrederiksberg
  ForlagSamfundslitteratur
  Antal sider269
  ISBN (Trykt)9788759384404
  StatusUdgivet - 2010
  NavnPhD series
  Nummer27.2010

  Bibliografisk note

  Kun online adgang til abstrakt.

  Note vedr. afhandling

  Only online access to abstract.

  Citationsformater

  Patey, L. (2010). The Power of Resistance: India's national Oil Company and International Activism in Sudan. Frederiksberg: Samfundslitteratur. PhD series, Nr. 27.2010