Erhvervslivets spidser

Forbindelser til ledere i øvrige toneangivende sektorer

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Denne artikel anlægger et netværksanalytisk blik på erhvervslivets indflydelse. Ved at se på netværket mellem lederne af de største organisationer inden for de fem sektorer, der dominerer det danske magtnetværk - erhvervsliv, politik, stat, fagbevægelse og videnskab - vises, hvordan erhvervslivets direktører har en strukturelt gunstig position som centrale brobyggere blandt de 4.970 fora i det danske magtnetværk. Herefter vises det, hvordan erhvervsledernes forbindelser til øvrige topledere fra politik, stat, videnskab, fagbevægelse samt kommissionsmedlemmer især er afhængige af to bestemte frantioner af erhvervslivet: Administrerende direktører og bestyrelsesformænd i de 100 største virksomheder og personer med udvalgs- eller ledelsesposter i Dansk Industri. Derimod er erhvervsledernes forbindelser til de øvrige topledere kun i ringe grad afhængig af direktørerne i mindre virksomheder samt personer med poster i de øvrige arbejdsgiverorganisationer. Erhvervslivets stemme i de øvrige magtnetværk er derfor afhængig af de allerstørste virksomheder og af Dansk Industri.
OriginalsprogDansk
TidsskriftØkonomi & Politik
Vol/bind91
Udgave nummer1
Sider (fra-til)65-74
Antal sider10
ISSN0030-1906
StatusUdgivet - 2018

Citer dette

@article{dd73c1092ce645f8b21302a09e15cfb4,
title = "Erhvervslivets spidser: Forbindelser til ledere i {\o}vrige toneangivende sektorer",
abstract = "Denne artikel anl{\ae}gger et netv{\ae}rksanalytisk blik p{\aa} erhvervslivets indflydelse. Ved at se p{\aa} netv{\ae}rket mellem lederne af de st{\o}rste organisationer inden for de fem sektorer, der dominerer det danske magtnetv{\ae}rk - erhvervsliv, politik, stat, fagbev{\ae}gelse og videnskab - vises, hvordan erhvervslivets direkt{\o}rer har en strukturelt gunstig position som centrale brobyggere blandt de 4.970 fora i det danske magtnetv{\ae}rk. Herefter vises det, hvordan erhvervsledernes forbindelser til {\o}vrige topledere fra politik, stat, videnskab, fagbev{\ae}gelse samt kommissionsmedlemmer is{\ae}r er afh{\ae}ngige af to bestemte frantioner af erhvervslivet: Administrerende direkt{\o}rer og bestyrelsesform{\ae}nd i de 100 st{\o}rste virksomheder og personer med udvalgs- eller ledelsesposter i Dansk Industri. Derimod er erhvervsledernes forbindelser til de {\o}vrige topledere kun i ringe grad afh{\ae}ngig af direkt{\o}rerne i mindre virksomheder samt personer med poster i de {\o}vrige arbejdsgiverorganisationer. Erhvervslivets stemme i de {\o}vrige magtnetv{\ae}rk er derfor afh{\ae}ngig af de allerst{\o}rste virksomheder og af Dansk Industri.",
author = "Christoph Ellersgaard and {Grau Larsen}, Anton",
year = "2018",
language = "Dansk",
volume = "91",
pages = "65--74",
journal = "{\O}konomi og Politik",
issn = "0030-1906",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "1",

}

Erhvervslivets spidser : Forbindelser til ledere i øvrige toneangivende sektorer. / Ellersgaard, Christoph; Grau Larsen, Anton.

I: Økonomi & Politik, Bind 91, Nr. 1, 2018, s. 65-74.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Erhvervslivets spidser

T2 - Forbindelser til ledere i øvrige toneangivende sektorer

AU - Ellersgaard, Christoph

AU - Grau Larsen, Anton

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Denne artikel anlægger et netværksanalytisk blik på erhvervslivets indflydelse. Ved at se på netværket mellem lederne af de største organisationer inden for de fem sektorer, der dominerer det danske magtnetværk - erhvervsliv, politik, stat, fagbevægelse og videnskab - vises, hvordan erhvervslivets direktører har en strukturelt gunstig position som centrale brobyggere blandt de 4.970 fora i det danske magtnetværk. Herefter vises det, hvordan erhvervsledernes forbindelser til øvrige topledere fra politik, stat, videnskab, fagbevægelse samt kommissionsmedlemmer især er afhængige af to bestemte frantioner af erhvervslivet: Administrerende direktører og bestyrelsesformænd i de 100 største virksomheder og personer med udvalgs- eller ledelsesposter i Dansk Industri. Derimod er erhvervsledernes forbindelser til de øvrige topledere kun i ringe grad afhængig af direktørerne i mindre virksomheder samt personer med poster i de øvrige arbejdsgiverorganisationer. Erhvervslivets stemme i de øvrige magtnetværk er derfor afhængig af de allerstørste virksomheder og af Dansk Industri.

AB - Denne artikel anlægger et netværksanalytisk blik på erhvervslivets indflydelse. Ved at se på netværket mellem lederne af de største organisationer inden for de fem sektorer, der dominerer det danske magtnetværk - erhvervsliv, politik, stat, fagbevægelse og videnskab - vises, hvordan erhvervslivets direktører har en strukturelt gunstig position som centrale brobyggere blandt de 4.970 fora i det danske magtnetværk. Herefter vises det, hvordan erhvervsledernes forbindelser til øvrige topledere fra politik, stat, videnskab, fagbevægelse samt kommissionsmedlemmer især er afhængige af to bestemte frantioner af erhvervslivet: Administrerende direktører og bestyrelsesformænd i de 100 største virksomheder og personer med udvalgs- eller ledelsesposter i Dansk Industri. Derimod er erhvervsledernes forbindelser til de øvrige topledere kun i ringe grad afhængig af direktørerne i mindre virksomheder samt personer med poster i de øvrige arbejdsgiverorganisationer. Erhvervslivets stemme i de øvrige magtnetværk er derfor afhængig af de allerstørste virksomheder og af Dansk Industri.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978976475913&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 91

SP - 65

EP - 74

JO - Økonomi og Politik

JF - Økonomi og Politik

SN - 0030-1906

IS - 1

ER -