Sundhedsfora og konsultationer på nettet: Effekter og styringsmæssige udfordringer

  Publikation: Working paperForskning

  Resumé

  Denne forskningsrapport er udarbejdet som led i et forstudie af effektmåling og ledelse af sundhedsit. Studiet er gennemført 2008-09 som led i faggruppen ledelse og effektmåling under Sundhedsitnet. Sundhedsitnet er et højteknologisk netværk med deltagere fra private firmaer, vidensinstitutioner og offentlige institutioner. Sundhedsitnet er placeret ved Alexandra Institutet. Mere information om netværkets aktiviteter kan indhentes via http://www.sundhedsitnet.dk/ Effektmåling af sundhedsydelser er et af de mest omdiskuterede og kontroversielle evalueringsfelter. Klinikernes og de sundhedsprofessionelles fokus på sundhedsfaglige vurderinger, menneskelige og langsigtede hensyn står hyppigt i direkte modsætning til administrative og økonomiske prioriteringshensyn. I denne rapport har vi sammenfattet og søgt at finde vej i den jungle af sundhedsfora og konsultationstyper der vokser frem i disse år. Dermed er den et input til den videre afklaring af forskningsagenda indenfor sundhedsit og et direkte input til den styrings- og effektmålingsdiskussion som trænger sig på indenfor dette felt. Rapporten er i tråd med Van de Ven’s nyligt udkomne bog om at foretage engageret forskning, hvor samspillet mellem teori, praksis udfordringer, løsninger og modelopstilling er målestokken for forskningsprocessen og for outputtet af denne (Van de Ven, 2007). Hensigten er ikke at stoppe digitaliseringen af konsultationen, tværtimod. Hensigten er at fremme digitaliseringen så den får endnu mere fart på og bliver en del af den ressourceprioriteringsopgave der er så påtrængende indenfor sundhedssektoren.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedFrederiksberg
  UdgiverCenter for Applied ICT (CAICT), CBS
  Antal sider16
  ISBN (Trykt)9788792524027
  StatusUdgivet - 2009
  NavnCAICT Communications
  Nummer2009/1

  Citer dette

  Andersen, K. N., & Medaglia, R. (2009). Sundhedsfora og konsultationer på nettet: Effekter og styringsmæssige udfordringer. Frederiksberg: Center for Applied ICT (CAICT), CBS. CAICT Communications, Nr. 2009/1
  Andersen, Kim Normann ; Medaglia, Rony. / Sundhedsfora og konsultationer på nettet : Effekter og styringsmæssige udfordringer. Frederiksberg : Center for Applied ICT (CAICT), CBS, 2009. (CAICT Communications; Nr. 2009/1).
  @techreport{73a472108d8411de8153000ea68e967b,
  title = "Sundhedsfora og konsultationer p{\aa} nettet: Effekter og styringsm{\ae}ssige udfordringer",
  abstract = "Denne forskningsrapport er udarbejdet som led i et forstudie af effektm{\aa}ling og ledelse af sundhedsit. Studiet er gennemf{\o}rt 2008-09 som led i faggruppen ledelse og effektm{\aa}ling under Sundhedsitnet. Sundhedsitnet er et h{\o}jteknologisk netv{\ae}rk med deltagere fra private firmaer, vidensinstitutioner og offentlige institutioner. Sundhedsitnet er placeret ved Alexandra Institutet. Mere information om netv{\ae}rkets aktiviteter kan indhentes via http://www.sundhedsitnet.dk/ Effektm{\aa}ling af sundhedsydelser er et af de mest omdiskuterede og kontroversielle evalueringsfelter. Klinikernes og de sundhedsprofessionelles fokus p{\aa} sundhedsfaglige vurderinger, menneskelige og langsigtede hensyn st{\aa}r hyppigt i direkte mods{\ae}tning til administrative og {\o}konomiske prioriteringshensyn. I denne rapport har vi sammenfattet og s{\o}gt at finde vej i den jungle af sundhedsfora og konsultationstyper der vokser frem i disse {\aa}r. Dermed er den et input til den videre afklaring af forskningsagenda indenfor sundhedsit og et direkte input til den styrings- og effektm{\aa}lingsdiskussion som tr{\ae}nger sig p{\aa} indenfor dette felt. Rapporten er i tr{\aa}d med Van de Ven’s nyligt udkomne bog om at foretage engageret forskning, hvor samspillet mellem teori, praksis udfordringer, l{\o}sninger og modelopstilling er m{\aa}lestokken for forskningsprocessen og for outputtet af denne (Van de Ven, 2007). Hensigten er ikke at stoppe digitaliseringen af konsultationen, tv{\ae}rtimod. Hensigten er at fremme digitaliseringen s{\aa} den f{\aa}r endnu mere fart p{\aa} og bliver en del af den ressourceprioriteringsopgave der er s{\aa} p{\aa}tr{\ae}ngende indenfor sundhedssektoren.",
  author = "Andersen, {Kim Normann} and Rony Medaglia",
  year = "2009",
  language = "Dansk",
  isbn = "9788792524027",
  series = "CAICT Communications",
  publisher = "Center for Applied ICT (CAICT), CBS",
  number = "2009/1",
  type = "WorkingPaper",
  institution = "Center for Applied ICT (CAICT), CBS",

  }

  Sundhedsfora og konsultationer på nettet : Effekter og styringsmæssige udfordringer. / Andersen, Kim Normann; Medaglia, Rony.

  Frederiksberg : Center for Applied ICT (CAICT), CBS, 2009.

  Publikation: Working paperForskning

  TY - UNPB

  T1 - Sundhedsfora og konsultationer på nettet

  T2 - Effekter og styringsmæssige udfordringer

  AU - Andersen, Kim Normann

  AU - Medaglia, Rony

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Denne forskningsrapport er udarbejdet som led i et forstudie af effektmåling og ledelse af sundhedsit. Studiet er gennemført 2008-09 som led i faggruppen ledelse og effektmåling under Sundhedsitnet. Sundhedsitnet er et højteknologisk netværk med deltagere fra private firmaer, vidensinstitutioner og offentlige institutioner. Sundhedsitnet er placeret ved Alexandra Institutet. Mere information om netværkets aktiviteter kan indhentes via http://www.sundhedsitnet.dk/ Effektmåling af sundhedsydelser er et af de mest omdiskuterede og kontroversielle evalueringsfelter. Klinikernes og de sundhedsprofessionelles fokus på sundhedsfaglige vurderinger, menneskelige og langsigtede hensyn står hyppigt i direkte modsætning til administrative og økonomiske prioriteringshensyn. I denne rapport har vi sammenfattet og søgt at finde vej i den jungle af sundhedsfora og konsultationstyper der vokser frem i disse år. Dermed er den et input til den videre afklaring af forskningsagenda indenfor sundhedsit og et direkte input til den styrings- og effektmålingsdiskussion som trænger sig på indenfor dette felt. Rapporten er i tråd med Van de Ven’s nyligt udkomne bog om at foretage engageret forskning, hvor samspillet mellem teori, praksis udfordringer, løsninger og modelopstilling er målestokken for forskningsprocessen og for outputtet af denne (Van de Ven, 2007). Hensigten er ikke at stoppe digitaliseringen af konsultationen, tværtimod. Hensigten er at fremme digitaliseringen så den får endnu mere fart på og bliver en del af den ressourceprioriteringsopgave der er så påtrængende indenfor sundhedssektoren.

  AB - Denne forskningsrapport er udarbejdet som led i et forstudie af effektmåling og ledelse af sundhedsit. Studiet er gennemført 2008-09 som led i faggruppen ledelse og effektmåling under Sundhedsitnet. Sundhedsitnet er et højteknologisk netværk med deltagere fra private firmaer, vidensinstitutioner og offentlige institutioner. Sundhedsitnet er placeret ved Alexandra Institutet. Mere information om netværkets aktiviteter kan indhentes via http://www.sundhedsitnet.dk/ Effektmåling af sundhedsydelser er et af de mest omdiskuterede og kontroversielle evalueringsfelter. Klinikernes og de sundhedsprofessionelles fokus på sundhedsfaglige vurderinger, menneskelige og langsigtede hensyn står hyppigt i direkte modsætning til administrative og økonomiske prioriteringshensyn. I denne rapport har vi sammenfattet og søgt at finde vej i den jungle af sundhedsfora og konsultationstyper der vokser frem i disse år. Dermed er den et input til den videre afklaring af forskningsagenda indenfor sundhedsit og et direkte input til den styrings- og effektmålingsdiskussion som trænger sig på indenfor dette felt. Rapporten er i tråd med Van de Ven’s nyligt udkomne bog om at foretage engageret forskning, hvor samspillet mellem teori, praksis udfordringer, løsninger og modelopstilling er målestokken for forskningsprocessen og for outputtet af denne (Van de Ven, 2007). Hensigten er ikke at stoppe digitaliseringen af konsultationen, tværtimod. Hensigten er at fremme digitaliseringen så den får endnu mere fart på og bliver en del af den ressourceprioriteringsopgave der er så påtrængende indenfor sundhedssektoren.

  M3 - Working paper

  SN - 9788792524027

  T3 - CAICT Communications

  BT - Sundhedsfora og konsultationer på nettet

  PB - Center for Applied ICT (CAICT), CBS

  CY - Frederiksberg

  ER -