Jagten på autenticitet i offentlig styring

Klaus Majgaard

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Resumé

Afhandlingen udforsker mulighedsbetingelserne for autentisk styringsdialog i den offentlige sektor – forstået som en dialog, hvor deltagere fra forskellige styringsniveauer kan dele kompleksitet og dilemmaer i styringsbetingelserne i et sprog, som opleves som vedkom-mende og træffende. Afsættet tages fra et perspektiv ”inde fra” en konkret styringspraksis – nemlig et narrativ fra 2011, da forfatteren selv arbejdede som kommunaldirektør i Furesø Kommune. Fortællingen afsøger de forskellige ”dagsordener” for styringen, der hver især har sin særlige måde at tematisere komplekse styringsbetingelser, og som også rejser hver sine sæt af paradokser. Kommunaldirektøren skelner mellem diskussioner, der omhandler ”genopretning af orden og budgetssikkerhed” (med den skandaliserede Farum Kommune som bagtæppe), diskussioner om effektivisering og diskussioner om radikal velfærdsinnovation. Hvor diskussionen om orden opererer med meget snævre distinktioner mellem opfyldelse og ikke-opfyldelse af normer og regler, så er effektiviserings- og innovationsdiskussionerne præget af tiltagende åbenhed for de processer, der former rammebetingelserne for denne type vurderinger. En anden iagttagelse er, at ordens-diskursen typisk tiltrækker sig opmærksomheden, når den udfordres.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagCopenhagen Business School [Phd]
Antal sider471
ISBN (Trykt)9788793155565
ISBN (Elektronisk)9788793155572
StatusUdgivet - 2014
NavnPh.d. Serie
Nummer28.2014
ISSN0906-6934

Citer dette

Majgaard, K. (2014). Jagten på autenticitet i offentlig styring. Frederiksberg: Copenhagen Business School [Phd]. Ph.d. Serie, Nr. 28.2014
Majgaard, Klaus. / Jagten på autenticitet i offentlig styring. Frederiksberg : Copenhagen Business School [Phd], 2014. 471 s. (Ph.d. Serie; Nr. 28.2014).
@phdthesis{6a68ab9ed45049288eb0c5b04ea21e35,
title = "Jagten p{\aa} autenticitet i offentlig styring",
abstract = "Afhandlingen udforsker mulighedsbetingelserne for autentisk styringsdialog i den offentlige sektor – forst{\aa}et som en dialog, hvor deltagere fra forskellige styringsniveauer kan dele kompleksitet og dilemmaer i styringsbetingelserne i et sprog, som opleves som vedkom-mende og tr{\ae}ffende. Afs{\ae}ttet tages fra et perspektiv ”inde fra” en konkret styringspraksis – nemlig et narrativ fra 2011, da forfatteren selv arbejdede som kommunaldirekt{\o}r i Fures{\o} Kommune. Fort{\ae}llingen afs{\o}ger de forskellige ”dagsordener” for styringen, der hver is{\ae}r har sin s{\ae}rlige m{\aa}de at tematisere komplekse styringsbetingelser, og som ogs{\aa} rejser hver sine s{\ae}t af paradokser. Kommunaldirekt{\o}ren skelner mellem diskussioner, der omhandler ”genopretning af orden og budgetssikkerhed” (med den skandaliserede Farum Kommune som bagt{\ae}ppe), diskussioner om effektivisering og diskussioner om radikal velf{\ae}rdsinnovation. Hvor diskussionen om orden opererer med meget sn{\ae}vre distinktioner mellem opfyldelse og ikke-opfyldelse af normer og regler, s{\aa} er effektiviserings- og innovationsdiskussionerne pr{\ae}get af tiltagende {\aa}benhed for de processer, der former rammebetingelserne for denne type vurderinger. En anden iagttagelse er, at ordens-diskursen typisk tiltr{\ae}kker sig opm{\ae}rksomheden, n{\aa}r den udfordres.",
author = "Klaus Majgaard",
year = "2014",
language = "Dansk",
isbn = "9788793155565",
publisher = "Copenhagen Business School [Phd]",
address = "Danmark",

}

Majgaard, K 2014, Jagten på autenticitet i offentlig styring. Ph.d. Serie, nr. 28.2014, Copenhagen Business School [Phd], Frederiksberg.

Jagten på autenticitet i offentlig styring. / Majgaard, Klaus.

Frederiksberg : Copenhagen Business School [Phd], 2014. 471 s. (Ph.d. Serie; Nr. 28.2014).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Jagten på autenticitet i offentlig styring

AU - Majgaard, Klaus

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Afhandlingen udforsker mulighedsbetingelserne for autentisk styringsdialog i den offentlige sektor – forstået som en dialog, hvor deltagere fra forskellige styringsniveauer kan dele kompleksitet og dilemmaer i styringsbetingelserne i et sprog, som opleves som vedkom-mende og træffende. Afsættet tages fra et perspektiv ”inde fra” en konkret styringspraksis – nemlig et narrativ fra 2011, da forfatteren selv arbejdede som kommunaldirektør i Furesø Kommune. Fortællingen afsøger de forskellige ”dagsordener” for styringen, der hver især har sin særlige måde at tematisere komplekse styringsbetingelser, og som også rejser hver sine sæt af paradokser. Kommunaldirektøren skelner mellem diskussioner, der omhandler ”genopretning af orden og budgetssikkerhed” (med den skandaliserede Farum Kommune som bagtæppe), diskussioner om effektivisering og diskussioner om radikal velfærdsinnovation. Hvor diskussionen om orden opererer med meget snævre distinktioner mellem opfyldelse og ikke-opfyldelse af normer og regler, så er effektiviserings- og innovationsdiskussionerne præget af tiltagende åbenhed for de processer, der former rammebetingelserne for denne type vurderinger. En anden iagttagelse er, at ordens-diskursen typisk tiltrækker sig opmærksomheden, når den udfordres.

AB - Afhandlingen udforsker mulighedsbetingelserne for autentisk styringsdialog i den offentlige sektor – forstået som en dialog, hvor deltagere fra forskellige styringsniveauer kan dele kompleksitet og dilemmaer i styringsbetingelserne i et sprog, som opleves som vedkom-mende og træffende. Afsættet tages fra et perspektiv ”inde fra” en konkret styringspraksis – nemlig et narrativ fra 2011, da forfatteren selv arbejdede som kommunaldirektør i Furesø Kommune. Fortællingen afsøger de forskellige ”dagsordener” for styringen, der hver især har sin særlige måde at tematisere komplekse styringsbetingelser, og som også rejser hver sine sæt af paradokser. Kommunaldirektøren skelner mellem diskussioner, der omhandler ”genopretning af orden og budgetssikkerhed” (med den skandaliserede Farum Kommune som bagtæppe), diskussioner om effektivisering og diskussioner om radikal velfærdsinnovation. Hvor diskussionen om orden opererer med meget snævre distinktioner mellem opfyldelse og ikke-opfyldelse af normer og regler, så er effektiviserings- og innovationsdiskussionerne præget af tiltagende åbenhed for de processer, der former rammebetingelserne for denne type vurderinger. En anden iagttagelse er, at ordens-diskursen typisk tiltrækker sig opmærksomheden, når den udfordres.

UR - http://libsearch.cbs.dk/primo_library/libweb/action/dlDisplay.do?docId=1886E463462312D096E1EB6474836B0C&vid=CBS&afterPDS=true

M3 - Ph.d.-afhandling

SN - 9788793155565

BT - Jagten på autenticitet i offentlig styring

PB - Copenhagen Business School [Phd]

CY - Frederiksberg

ER -

Majgaard K. Jagten på autenticitet i offentlig styring. Frederiksberg: Copenhagen Business School [Phd], 2014. 471 s. (Ph.d. Serie; Nr. 28.2014).