Strengere kapitalkrav i pengeinstitutterne

En vurdering af de (samfunds)økonomiske gevinster og tab

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Artiklen præsenterer estimater over de økonomiske omkostninger ved den finansielle krise vi lige har været igennem. Omkostningerne er meget høje. Kravene om højere egenkapital i banker som Basel III medfører, vil gøre banker sikrere og derved mindske sandsynligheden for fremtidige finansielle kriser. Tages omkostningerne ved finansielle kriser i betragtning, er det overvejende sandsynligt, at de nye kapitalkrav vil genere en samfundsøkonomisk gevinst.
OriginalsprogDansk
TidsskriftFinans/Invest
Udgave nummer8
Sider (fra-til)5-11
ISSN0106-1798
StatusUdgivet - 2010

Citer dette

@article{aeaa1768bb2349e8b2ea951addc32381,
title = "Strengere kapitalkrav i pengeinstitutterne: En vurdering af de (samfunds){\o}konomiske gevinster og tab",
abstract = "Artiklen pr{\ae}senterer estimater over de {\o}konomiske omkostninger ved den finansielle krise vi lige har v{\ae}ret igennem. Omkostningerne er meget h{\o}je. Kravene om h{\o}jere egenkapital i banker som Basel III medf{\o}rer, vil g{\o}re banker sikrere og derved mindske sandsynligheden for fremtidige finansielle kriser. Tages omkostningerne ved finansielle kriser i betragtning, er det overvejende sandsynligt, at de nye kapitalkrav vil genere en samfunds{\o}konomisk gevinst.",
author = "Jesper Rangvid",
year = "2010",
language = "Dansk",
pages = "5--11",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "8",

}

Strengere kapitalkrav i pengeinstitutterne : En vurdering af de (samfunds)økonomiske gevinster og tab. / Rangvid, Jesper.

I: Finans/Invest, Nr. 8, 2010, s. 5-11.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Strengere kapitalkrav i pengeinstitutterne

T2 - En vurdering af de (samfunds)økonomiske gevinster og tab

AU - Rangvid, Jesper

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Artiklen præsenterer estimater over de økonomiske omkostninger ved den finansielle krise vi lige har været igennem. Omkostningerne er meget høje. Kravene om højere egenkapital i banker som Basel III medfører, vil gøre banker sikrere og derved mindske sandsynligheden for fremtidige finansielle kriser. Tages omkostningerne ved finansielle kriser i betragtning, er det overvejende sandsynligt, at de nye kapitalkrav vil genere en samfundsøkonomisk gevinst.

AB - Artiklen præsenterer estimater over de økonomiske omkostninger ved den finansielle krise vi lige har været igennem. Omkostningerne er meget høje. Kravene om højere egenkapital i banker som Basel III medfører, vil gøre banker sikrere og derved mindske sandsynligheden for fremtidige finansielle kriser. Tages omkostningerne ved finansielle kriser i betragtning, er det overvejende sandsynligt, at de nye kapitalkrav vil genere en samfundsøkonomisk gevinst.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 5

EP - 11

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 8

ER -