Strategiske chok - en anledning til udvikling? Ledelsesalmanakken

Jan Molin (Udøver), Christian Tangkjær (Udøver), Nikolaj Grüner (Producent)

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstformLyd og/eller billed produktion (digital)Formidling

Abstract

”En overraskende hændelse kan lige så godt bruges til at sætte bevægelse, som en raket der sendes til månen uden at vide, hvor månen er”, siger professor emeritus på CBS Jan Molin.

Organisationer står ofte over for uventede hændelser, som ledelsen og medarbejdere prøver at håndtere bedst muligt. Det kan være en ny regering med en politisk retning, der betyder store ændringer for mange offentlige institutioner. Det kan være en pandemi, der vender op og ned på, hvordan vi før har anskuet vores måde at arbejde og leve på.

I nogle tilfælde kan det faktisk føles som et chok, som kan være så traumatiserende, at det gør os handlingslammede. Så hvordan skal vi tænke og agere, når vi er udsat for chok, men det samtidig forventes, at vi handler effektivt og strategisk?

I denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken har vi inviteret Jan Molin og partner i Mobilize Christian Tangkjær ind til en snak om strategiske chok. Sammen vender vi begrebet på hovedet og ser chok i organisationer som en anledning til at gøre det bedre, end vi gjorde i går.

Lyt med når vi drøfter de klassiske reaktioner på trusler mod overlevelser, fight, flight or freeze, og kommer med tips til, hvordan man som leder kan anskue chok som en foranledning.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato1 mar. 2023
UdgivelsesstedKøbenhavn
PublikationsmedierPodcasts
Størrelse35:25
StatusUdgivet - 1 mar. 2023

Citationsformater