Strammere retningslinjer om transfer pricing

Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatFormidling

Resumé

Transfer pricing vedrører prisfastsættelsen på transaktioner, der foregår mellem koncernforbundne selskaber og er fortsat et tema, der nyder stort fokus hos både multinationale koncerner og skattemyndigheder. For den multinationale koncern er transfer pricing i høj grad en aktivitet, der består i at undgå dobbeltbeskatning, mens det for globale skattemyndigheder er vigtigt at sikre, at beskatningen af den økonomiske værdiskabelse, der finder sted i isolerede dele af værdikæden hos en multinational koncern, sker i overensstemmelse med gældende skatteregler.
OriginalsprogDansk
TidsskriftØkonomisk Ugebrev
Vol/bind21
Udgave nummer9
Sider (fra-til)16
ISSN0909-1165
StatusUdgivet - 15 mar. 2015

Citer dette

@article{808ed0f72a0d4c84aa25a1982b9e47a1,
title = "Strammere retningslinjer om transfer pricing",
abstract = "Transfer pricing vedr{\o}rer prisfasts{\ae}ttelsen p{\aa} transaktioner, der foreg{\aa}r mellem koncernforbundne selskaber og er fortsat et tema, der nyder stort fokus hos b{\aa}de multinationale koncerner og skattemyndigheder. For den multinationale koncern er transfer pricing i h{\o}j grad en aktivitet, der best{\aa}r i at undg{\aa} dobbeltbeskatning, mens det for globale skattemyndigheder er vigtigt at sikre, at beskatningen af den {\o}konomiske v{\ae}rdiskabelse, der finder sted i isolerede dele af v{\ae}rdik{\ae}den hos en multinational koncern, sker i overensstemmelse med g{\ae}ldende skatteregler.",
author = "Rossing, {Christian Plesner}",
year = "2015",
month = "3",
day = "15",
language = "Dansk",
volume = "21",
pages = "16",
journal = "{\O}konomisk Ugebrev",
issn = "0909-1165",
publisher = "Oekonomisk Ugebrev",
number = "9",

}

Strammere retningslinjer om transfer pricing. / Rossing, Christian Plesner.

I: Økonomisk Ugebrev, Bind 21, Nr. 9, 15.03.2015, s. 16.

Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatFormidling

TY - JOUR

T1 - Strammere retningslinjer om transfer pricing

AU - Rossing, Christian Plesner

PY - 2015/3/15

Y1 - 2015/3/15

N2 - Transfer pricing vedrører prisfastsættelsen på transaktioner, der foregår mellem koncernforbundne selskaber og er fortsat et tema, der nyder stort fokus hos både multinationale koncerner og skattemyndigheder. For den multinationale koncern er transfer pricing i høj grad en aktivitet, der består i at undgå dobbeltbeskatning, mens det for globale skattemyndigheder er vigtigt at sikre, at beskatningen af den økonomiske værdiskabelse, der finder sted i isolerede dele af værdikæden hos en multinational koncern, sker i overensstemmelse med gældende skatteregler.

AB - Transfer pricing vedrører prisfastsættelsen på transaktioner, der foregår mellem koncernforbundne selskaber og er fortsat et tema, der nyder stort fokus hos både multinationale koncerner og skattemyndigheder. For den multinationale koncern er transfer pricing i høj grad en aktivitet, der består i at undgå dobbeltbeskatning, mens det for globale skattemyndigheder er vigtigt at sikre, at beskatningen af den økonomiske værdiskabelse, der finder sted i isolerede dele af værdikæden hos en multinational koncern, sker i overensstemmelse med gældende skatteregler.

M3 - Kommentar/debat

VL - 21

SP - 16

JO - Økonomisk Ugebrev

JF - Økonomisk Ugebrev

SN - 0909-1165

IS - 9

ER -