Statens diagram

En filosofisk analyse

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Når vi skal følge statens legender, må vi træffe et valg. Hvilket ord skal vi bruge, og var der stater før ordet "stat" kom til verden? Ordet blev brugt i 1500-tallet hos Machiavelli og før det hos Thomas Aquinas, hvor status ikke blot betød "stand", men også et samfunds "tilstand" eller forfatning. Før blev der talt om polis og res publica, og senere om commonwealth, republik, rige og kongedømme. Er det forskellige ord for samme ting, eller taler ordene om forskellige ting? Tesen er, at staten er en konstant, som har sine forformer og som har antaget forskellige former. Det kræver en afklaring af, hvad en stat er. Her vil statens diagram blive præsenteret som en struktur med otte mærker.
OriginalsprogDansk
TidsskriftArkæologisk Forum
Udgave nummer34
Sider (fra-til)25-28
ISSN1399-5545
StatusUdgivet - 2016

Bibliografisk note

CBS Bibliotek har ikke adgang til materialet

Citer dette

@article{15e12b3d9f7c4cebb66b2ac45848d338,
title = "Statens diagram: En filosofisk analyse",
abstract = "N{\aa}r vi skal f{\o}lge statens legender, m{\aa} vi tr{\ae}ffe et valg. Hvilket ord skal vi bruge, og var der stater f{\o}r ordet {"}stat{"} kom til verden? Ordet blev brugt i 1500-tallet hos Machiavelli og f{\o}r det hos Thomas Aquinas, hvor status ikke blot bet{\o}d {"}stand{"}, men ogs{\aa} et samfunds {"}tilstand{"} eller forfatning. F{\o}r blev der talt om polis og res publica, og senere om commonwealth, republik, rige og konged{\o}mme. Er det forskellige ord for samme ting, eller taler ordene om forskellige ting? Tesen er, at staten er en konstant, som har sine forformer og som har antaget forskellige former. Det kr{\ae}ver en afklaring af, hvad en stat er. Her vil statens diagram blive pr{\ae}senteret som en struktur med otte m{\ae}rker.",
author = "Ole Thyssen",
note = "CBS Bibliotek har ikke adgang til materialet",
year = "2016",
language = "Dansk",
pages = "25--28",
journal = "Ark{\ae}ologisk Forum",
issn = "1399-5545",
number = "34",

}

Statens diagram : En filosofisk analyse. / Thyssen, Ole.

I: Arkæologisk Forum, Nr. 34, 2016, s. 25-28.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Statens diagram

T2 - En filosofisk analyse

AU - Thyssen, Ole

N1 - CBS Bibliotek har ikke adgang til materialet

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Når vi skal følge statens legender, må vi træffe et valg. Hvilket ord skal vi bruge, og var der stater før ordet "stat" kom til verden? Ordet blev brugt i 1500-tallet hos Machiavelli og før det hos Thomas Aquinas, hvor status ikke blot betød "stand", men også et samfunds "tilstand" eller forfatning. Før blev der talt om polis og res publica, og senere om commonwealth, republik, rige og kongedømme. Er det forskellige ord for samme ting, eller taler ordene om forskellige ting? Tesen er, at staten er en konstant, som har sine forformer og som har antaget forskellige former. Det kræver en afklaring af, hvad en stat er. Her vil statens diagram blive præsenteret som en struktur med otte mærker.

AB - Når vi skal følge statens legender, må vi træffe et valg. Hvilket ord skal vi bruge, og var der stater før ordet "stat" kom til verden? Ordet blev brugt i 1500-tallet hos Machiavelli og før det hos Thomas Aquinas, hvor status ikke blot betød "stand", men også et samfunds "tilstand" eller forfatning. Før blev der talt om polis og res publica, og senere om commonwealth, republik, rige og kongedømme. Er det forskellige ord for samme ting, eller taler ordene om forskellige ting? Tesen er, at staten er en konstant, som har sine forformer og som har antaget forskellige former. Det kræver en afklaring af, hvad en stat er. Her vil statens diagram blive præsenteret som en struktur med otte mærker.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 25

EP - 28

JO - Arkæologisk Forum

JF - Arkæologisk Forum

SN - 1399-5545

IS - 34

ER -