Samfundsforudsætninger: Nogle principielle overvejelser

Torben M. Andersen, Peter Engberg Jensen, Jesper Rangvid

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

4 Downloads (Pure)

Resumé

Artiklen redegør for nogle af de centrale antagelser, som Rådet for Pensionsprognoser har gjort i forbindelse med udarbejdelsen af Samfundsforudsætningerne for pensionsprognoser for 2019. Rådet har med udgangspunkt i markedsforventninger fra internationale finanshuse lagt vægt på, at der skulle være en forståelig sammenhæng ml. afkast og risiko. Det har medført, at risikoen på enkelte aktivklasser i isolation, især globale aktier, forekommer lav. Artiklen viser, at den typiske kundes prognose er robust overfor justeringer i enkelte risikomål.
OriginalsprogDansk
TidsskriftFinans/Invest
Udgave nummer5
Sider (fra-til)6-11
Antal sider6
ISSN0106-1798
StatusUdgivet - 2019

Citer dette

Andersen, T. M., Engberg Jensen, P., & Rangvid, J. (2019). Samfundsforudsætninger: Nogle principielle overvejelser. Finans/Invest, (5), 6-11.
Andersen, Torben M. ; Engberg Jensen, Peter ; Rangvid, Jesper. / Samfundsforudsætninger : Nogle principielle overvejelser. I: Finans/Invest. 2019 ; Nr. 5. s. 6-11.
@article{4007691420264ca2b4fdeb707927cca7,
title = "Samfundsforuds{\ae}tninger: Nogle principielle overvejelser",
abstract = "Artiklen redeg{\o}r for nogle af de centrale antagelser, som R{\aa}det for Pensionsprognoser har gjort i forbindelse med udarbejdelsen af Samfundsforuds{\ae}tningerne for pensionsprognoser for 2019. R{\aa}det har med udgangspunkt i markedsforventninger fra internationale finanshuse lagt v{\ae}gt p{\aa}, at der skulle v{\ae}re en forst{\aa}elig sammenh{\ae}ng ml. afkast og risiko. Det har medf{\o}rt, at risikoen p{\aa} enkelte aktivklasser i isolation, is{\ae}r globale aktier, forekommer lav. Artiklen viser, at den typiske kundes prognose er robust overfor justeringer i enkelte risikom{\aa}l.",
author = "Andersen, {Torben M.} and {Engberg Jensen}, Peter and Jesper Rangvid",
year = "2019",
language = "Dansk",
pages = "6--11",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "5",

}

Andersen, TM, Engberg Jensen, P & Rangvid, J 2019, 'Samfundsforudsætninger: Nogle principielle overvejelser', Finans/Invest, nr. 5, s. 6-11.

Samfundsforudsætninger : Nogle principielle overvejelser. / Andersen, Torben M.; Engberg Jensen, Peter ; Rangvid, Jesper.

I: Finans/Invest, Nr. 5, 2019, s. 6-11.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Samfundsforudsætninger

T2 - Nogle principielle overvejelser

AU - Andersen, Torben M.

AU - Engberg Jensen, Peter

AU - Rangvid, Jesper

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Artiklen redegør for nogle af de centrale antagelser, som Rådet for Pensionsprognoser har gjort i forbindelse med udarbejdelsen af Samfundsforudsætningerne for pensionsprognoser for 2019. Rådet har med udgangspunkt i markedsforventninger fra internationale finanshuse lagt vægt på, at der skulle være en forståelig sammenhæng ml. afkast og risiko. Det har medført, at risikoen på enkelte aktivklasser i isolation, især globale aktier, forekommer lav. Artiklen viser, at den typiske kundes prognose er robust overfor justeringer i enkelte risikomål.

AB - Artiklen redegør for nogle af de centrale antagelser, som Rådet for Pensionsprognoser har gjort i forbindelse med udarbejdelsen af Samfundsforudsætningerne for pensionsprognoser for 2019. Rådet har med udgangspunkt i markedsforventninger fra internationale finanshuse lagt vægt på, at der skulle være en forståelig sammenhæng ml. afkast og risiko. Det har medført, at risikoen på enkelte aktivklasser i isolation, især globale aktier, forekommer lav. Artiklen viser, at den typiske kundes prognose er robust overfor justeringer i enkelte risikomål.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 6

EP - 11

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 5

ER -