Robotstøvsugning i den offentlige sektor: Effekter og udfordringer

  Publikation: Working paperForskning

  5 Downloads (Pure)

  Resumé

  Staten bruger millioner på rengøring alt mens ældrecentre og ældre i eget hjem er skydeskiven for de arbejdskraftbesparende teknologier. ABT-fondens indsats skønnes at skubbe yderligere til denne digitalisering. Budgetterne i den statslige sektor er ikke påvirket af robotteknologien, mens der eksperimenteres på livet løs i kommunerne. Mens kommunerne således har haft en række pilotforsøg og taget robotteknologien til sig, har de mange statslige styrelser, universiteter og departementer tilsyneladende holdt robotterne i arms længde. Derved har staten ikke blot lidt et ressourcetab, men også mindsket mulige afledte positive innovationsgevinster.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedFrederiksberg
  UdgiverCenter for Applied ICT (CAICT), CBS
  ISBN (Trykt)9788792524003
  StatusUdgivet - 2009
  NavnCAICT Communications
  Nummer2009/3

  Citer dette

  Andersen, K. N., & Medaglia, R. (2009). Robotstøvsugning i den offentlige sektor: Effekter og udfordringer. Frederiksberg: Center for Applied ICT (CAICT), CBS. CAICT Communications, Nr. 2009/3
  Andersen, Kim Normann ; Medaglia, Rony. / Robotstøvsugning i den offentlige sektor : Effekter og udfordringer. Frederiksberg : Center for Applied ICT (CAICT), CBS, 2009. (CAICT Communications; Nr. 2009/3).
  @techreport{f4f4f5208d8311de8153000ea68e967b,
  title = "Robotst{\o}vsugning i den offentlige sektor: Effekter og udfordringer",
  abstract = "Staten bruger millioner p{\aa} reng{\o}ring alt mens {\ae}ldrecentre og {\ae}ldre i eget hjem er skydeskiven for de arbejdskraftbesparende teknologier. ABT-fondens indsats sk{\o}nnes at skubbe yderligere til denne digitalisering. Budgetterne i den statslige sektor er ikke p{\aa}virket af robotteknologien, mens der eksperimenteres p{\aa} livet l{\o}s i kommunerne. Mens kommunerne s{\aa}ledes har haft en r{\ae}kke pilotfors{\o}g og taget robotteknologien til sig, har de mange statslige styrelser, universiteter og departementer tilsyneladende holdt robotterne i arms l{\ae}ngde. Derved har staten ikke blot lidt et ressourcetab, men ogs{\aa} mindsket mulige afledte positive innovationsgevinster.",
  author = "Andersen, {Kim Normann} and Rony Medaglia",
  year = "2009",
  language = "Dansk",
  isbn = "9788792524003",
  series = "CAICT Communications",
  publisher = "Center for Applied ICT (CAICT), CBS",
  number = "2009/3",
  type = "WorkingPaper",
  institution = "Center for Applied ICT (CAICT), CBS",

  }

  Robotstøvsugning i den offentlige sektor : Effekter og udfordringer. / Andersen, Kim Normann; Medaglia, Rony.

  Frederiksberg : Center for Applied ICT (CAICT), CBS, 2009.

  Publikation: Working paperForskning

  TY - UNPB

  T1 - Robotstøvsugning i den offentlige sektor

  T2 - Effekter og udfordringer

  AU - Andersen, Kim Normann

  AU - Medaglia, Rony

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Staten bruger millioner på rengøring alt mens ældrecentre og ældre i eget hjem er skydeskiven for de arbejdskraftbesparende teknologier. ABT-fondens indsats skønnes at skubbe yderligere til denne digitalisering. Budgetterne i den statslige sektor er ikke påvirket af robotteknologien, mens der eksperimenteres på livet løs i kommunerne. Mens kommunerne således har haft en række pilotforsøg og taget robotteknologien til sig, har de mange statslige styrelser, universiteter og departementer tilsyneladende holdt robotterne i arms længde. Derved har staten ikke blot lidt et ressourcetab, men også mindsket mulige afledte positive innovationsgevinster.

  AB - Staten bruger millioner på rengøring alt mens ældrecentre og ældre i eget hjem er skydeskiven for de arbejdskraftbesparende teknologier. ABT-fondens indsats skønnes at skubbe yderligere til denne digitalisering. Budgetterne i den statslige sektor er ikke påvirket af robotteknologien, mens der eksperimenteres på livet løs i kommunerne. Mens kommunerne således har haft en række pilotforsøg og taget robotteknologien til sig, har de mange statslige styrelser, universiteter og departementer tilsyneladende holdt robotterne i arms længde. Derved har staten ikke blot lidt et ressourcetab, men også mindsket mulige afledte positive innovationsgevinster.

  M3 - Working paper

  SN - 9788792524003

  T3 - CAICT Communications

  BT - Robotstøvsugning i den offentlige sektor

  PB - Center for Applied ICT (CAICT), CBS

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Andersen KN, Medaglia R. Robotstøvsugning i den offentlige sektor: Effekter og udfordringer. Frederiksberg: Center for Applied ICT (CAICT), CBS. 2009.