Reformer mellem integritet og innovation: Reform af reformens form i den danske centraladministration fra 1920 til 2019

Marie Sundby Palle Nickelsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

8 Downloads (Pure)

Resumé

Denne afhandling starter midt i dansk reformpraksis i 2015. Her beskriver Slotsholmens embedsmænd reformer som ”diskurspåvirkning” og at ”ændre et mindset”. Embedsmændene arbejder med reformbestræbelserne i en spænding mellem integritet og innovation, der samtidig gør afbureaukratisering til en permanent modstand i reformarbejdet. Spørgsmålet er, hvordan reformen er blevet til det, den er i dag. Hvad er reformens historie? Udgangspunktet for afhandlingen er tre teser om reformer. Den første tese er, at spændingen mellem integritet og innovation har sin egen semantiske historie. Den anden tese er, at reformer formes gennem både bureaukratiet, men også som en modstand mod bureaukratiet. Når betingelserne for at reformere bliver reformeret, har det betydning for den måde, hvorpå centraladministrationen reformerer uddannelse. Den tredje tese er, at centraladministrationen sætter sig selv på spil gennem reformer for at skabe sammenhæng og helhed. Reformbegrebets historie viser baggrunden for reformernes form i dag og mulighedsbetingelserne for fremtidens reformer.
OriginalsprogDansk
ForlagCopenhagen Business School [Phd]
Antal sider320
StatusUdgivet - 2019

Citer dette

Palle Nickelsen, Marie Sundby. / Reformer mellem integritet og innovation : Reform af reformens form i den danske centraladministration fra 1920 til 2019. Copenhagen Business School [Phd], 2019. 320 s.
@phdthesis{e76457ce43e448aea0d8ba36b1761694,
title = "Reformer mellem integritet og innovation: Reform af reformens form i den danske centraladministration fra 1920 til 2019",
abstract = "Denne afhandling starter midt i dansk reformpraksis i 2015. Her beskriver Slotsholmens embedsm{\ae}nd reformer som ”diskursp{\aa}virkning” og at ”{\ae}ndre et mindset”. Embedsm{\ae}ndene arbejder med reformbestr{\ae}belserne i en sp{\ae}nding mellem integritet og innovation, der samtidig g{\o}r afbureaukratisering til en permanent modstand i reformarbejdet. Sp{\o}rgsm{\aa}let er, hvordan reformen er blevet til det, den er i dag. Hvad er reformens historie? Udgangspunktet for afhandlingen er tre teser om reformer. Den f{\o}rste tese er, at sp{\ae}ndingen mellem integritet og innovation har sin egen semantiske historie. Den anden tese er, at reformer formes gennem b{\aa}de bureaukratiet, men ogs{\aa} som en modstand mod bureaukratiet. N{\aa}r betingelserne for at reformere bliver reformeret, har det betydning for den m{\aa}de, hvorp{\aa} centraladministrationen reformerer uddannelse. Den tredje tese er, at centraladministrationen s{\ae}tter sig selv p{\aa} spil gennem reformer for at skabe sammenh{\ae}ng og helhed. Reformbegrebets historie viser baggrunden for reformernes form i dag og mulighedsbetingelserne for fremtidens reformer.",
author = "{Palle Nickelsen}, {Marie Sundby}",
year = "2019",
language = "Dansk",
publisher = "Copenhagen Business School [Phd]",
address = "Danmark",

}

Reformer mellem integritet og innovation : Reform af reformens form i den danske centraladministration fra 1920 til 2019. / Palle Nickelsen, Marie Sundby.

Copenhagen Business School [Phd], 2019. 320 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Reformer mellem integritet og innovation

T2 - Reform af reformens form i den danske centraladministration fra 1920 til 2019

AU - Palle Nickelsen, Marie Sundby

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Denne afhandling starter midt i dansk reformpraksis i 2015. Her beskriver Slotsholmens embedsmænd reformer som ”diskurspåvirkning” og at ”ændre et mindset”. Embedsmændene arbejder med reformbestræbelserne i en spænding mellem integritet og innovation, der samtidig gør afbureaukratisering til en permanent modstand i reformarbejdet. Spørgsmålet er, hvordan reformen er blevet til det, den er i dag. Hvad er reformens historie? Udgangspunktet for afhandlingen er tre teser om reformer. Den første tese er, at spændingen mellem integritet og innovation har sin egen semantiske historie. Den anden tese er, at reformer formes gennem både bureaukratiet, men også som en modstand mod bureaukratiet. Når betingelserne for at reformere bliver reformeret, har det betydning for den måde, hvorpå centraladministrationen reformerer uddannelse. Den tredje tese er, at centraladministrationen sætter sig selv på spil gennem reformer for at skabe sammenhæng og helhed. Reformbegrebets historie viser baggrunden for reformernes form i dag og mulighedsbetingelserne for fremtidens reformer.

AB - Denne afhandling starter midt i dansk reformpraksis i 2015. Her beskriver Slotsholmens embedsmænd reformer som ”diskurspåvirkning” og at ”ændre et mindset”. Embedsmændene arbejder med reformbestræbelserne i en spænding mellem integritet og innovation, der samtidig gør afbureaukratisering til en permanent modstand i reformarbejdet. Spørgsmålet er, hvordan reformen er blevet til det, den er i dag. Hvad er reformens historie? Udgangspunktet for afhandlingen er tre teser om reformer. Den første tese er, at spændingen mellem integritet og innovation har sin egen semantiske historie. Den anden tese er, at reformer formes gennem både bureaukratiet, men også som en modstand mod bureaukratiet. Når betingelserne for at reformere bliver reformeret, har det betydning for den måde, hvorpå centraladministrationen reformerer uddannelse. Den tredje tese er, at centraladministrationen sætter sig selv på spil gennem reformer for at skabe sammenhæng og helhed. Reformbegrebets historie viser baggrunden for reformernes form i dag og mulighedsbetingelserne for fremtidens reformer.

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Reformer mellem integritet og innovation

PB - Copenhagen Business School [Phd]

ER -