Problemstillinger ved gennemførelse af ISA efter udkastene til EU regulering af revision

Lars Kiertzner, Thomas Riise Johansen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I denne artikel behandles oplægget til at gennemføre ISA som grundlaget for lovpligtig revision i EU. Det giver anledning til en række problemstillinger, der dels vedrører kravene i direktivet for revision af virksomheder, der ikke er offentligt betydningsfulde, og dels de særlige krav i forordningen om revision af offentligt betydningsfulde virksomheder. Medlemslandene skal sikre proportionalitet i anvendelsen af ISA for de mindre og mellemstore virksomheder, der omfattes af det ændrede direktiv. Ændringerne her skal gennemføres i national lovgivning. I den foreslåede forordning er der en række problemstillinger som følge af udvidelserne ved anvendelse af ISA ved revision af offentligt betydningsfulde virksomheder. En forordning vil umiddelbart blive gældende lovgivning i medlemslandene fra sin ikrafttræden og må ikke indarbejdes i national lovgivning.
OriginalsprogDansk
TidsskriftRevision og Regnskabsvaesen
Vol/bind81
Udgave nummer4
Sider (fra-til)13-21
ISSN0034-6918
StatusUdgivet - apr. 2012

Emneord

  • Revision
  • Revisionsstandarder
  • EU-revision
  • EU-regnskabslovgivning

Citer dette

@article{247a2f57cdb7453495ac495f9cf70801,
title = "Problemstillinger ved gennemf{\o}relse af ISA efter udkastene til EU regulering af revision",
abstract = "I denne artikel behandles opl{\ae}gget til at gennemf{\o}re ISA som grundlaget for lovpligtig revision i EU. Det giver anledning til en r{\ae}kke problemstillinger, der dels vedr{\o}rer kravene i direktivet for revision af virksomheder, der ikke er offentligt betydningsfulde, og dels de s{\ae}rlige krav i forordningen om revision af offentligt betydningsfulde virksomheder. Medlemslandene skal sikre proportionalitet i anvendelsen af ISA for de mindre og mellemstore virksomheder, der omfattes af det {\ae}ndrede direktiv. {\AE}ndringerne her skal gennemf{\o}res i national lovgivning. I den foresl{\aa}ede forordning er der en r{\ae}kke problemstillinger som f{\o}lge af udvidelserne ved anvendelse af ISA ved revision af offentligt betydningsfulde virksomheder. En forordning vil umiddelbart blive g{\ae}ldende lovgivning i medlemslandene fra sin ikrafttr{\ae}den og m{\aa} ikke indarbejdes i national lovgivning.",
keywords = "Revision, Revisionsstandarder, EU-revision, EU-regnskabslovgivning",
author = "Lars Kiertzner and {Riise Johansen}, Thomas",
year = "2012",
month = "4",
language = "Dansk",
volume = "81",
pages = "13--21",
journal = "Revision & Regnskabsv{\ae}sen",
issn = "0034-6918",
publisher = "Karnov Group",
number = "4",

}

Problemstillinger ved gennemførelse af ISA efter udkastene til EU regulering af revision. / Kiertzner, Lars; Riise Johansen, Thomas.

I: Revision og Regnskabsvaesen, Bind 81, Nr. 4, 04.2012, s. 13-21.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Problemstillinger ved gennemførelse af ISA efter udkastene til EU regulering af revision

AU - Kiertzner, Lars

AU - Riise Johansen, Thomas

PY - 2012/4

Y1 - 2012/4

N2 - I denne artikel behandles oplægget til at gennemføre ISA som grundlaget for lovpligtig revision i EU. Det giver anledning til en række problemstillinger, der dels vedrører kravene i direktivet for revision af virksomheder, der ikke er offentligt betydningsfulde, og dels de særlige krav i forordningen om revision af offentligt betydningsfulde virksomheder. Medlemslandene skal sikre proportionalitet i anvendelsen af ISA for de mindre og mellemstore virksomheder, der omfattes af det ændrede direktiv. Ændringerne her skal gennemføres i national lovgivning. I den foreslåede forordning er der en række problemstillinger som følge af udvidelserne ved anvendelse af ISA ved revision af offentligt betydningsfulde virksomheder. En forordning vil umiddelbart blive gældende lovgivning i medlemslandene fra sin ikrafttræden og må ikke indarbejdes i national lovgivning.

AB - I denne artikel behandles oplægget til at gennemføre ISA som grundlaget for lovpligtig revision i EU. Det giver anledning til en række problemstillinger, der dels vedrører kravene i direktivet for revision af virksomheder, der ikke er offentligt betydningsfulde, og dels de særlige krav i forordningen om revision af offentligt betydningsfulde virksomheder. Medlemslandene skal sikre proportionalitet i anvendelsen af ISA for de mindre og mellemstore virksomheder, der omfattes af det ændrede direktiv. Ændringerne her skal gennemføres i national lovgivning. I den foreslåede forordning er der en række problemstillinger som følge af udvidelserne ved anvendelse af ISA ved revision af offentligt betydningsfulde virksomheder. En forordning vil umiddelbart blive gældende lovgivning i medlemslandene fra sin ikrafttræden og må ikke indarbejdes i national lovgivning.

KW - Revision

KW - Revisionsstandarder

KW - EU-revision

KW - EU-regnskabslovgivning

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 81

SP - 13

EP - 21

JO - Revision & Regnskabsvæsen

JF - Revision & Regnskabsvæsen

SN - 0034-6918

IS - 4

ER -