Partnerskaber mellem virksomheder og NGOer: Når organisationer taler med og forbi hinanden

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

enne artikel belyser virksomheder og frivillige organisationers (NGOers) syn på partnerskaber. Artiklens grundlæggende antagelse er, at én af årsagerne til samarbejdsproblemer skal findes i deltagernes forskellige opfattelser af, hvad partnerskaber er, og hvad de skal bruges til. Virksomhederne og NGOernes oplevelse af partnerskaber undersøges ved hjælp af to spørgeskemaundersøgelser, der blev gennemført i forbindelse med konferencen »CSR2010-NGO meets Business« i september 2010. 552 virksomheder (75%) og 188 NGOer (25%) besvarede spørgeskemaet. Undersøgelsen indikerer, at virksomheder og NGOer ser forskelligt på, hvorfor førstnævnte arbejder med CSR, ligesom de to grupper af respondenter tilsyneladende ikke har den samme oplevelse af partnerskabernes grad af forpligtelse. Resultaterne understreger betydningen af behovsafstemning i forbindelse med etableringen af partnerskaber mellem virksomheder og NGOer.
OriginalsprogDansk
TidsskriftLedelse og Erhvervsoekonomi
Vol/bind76
Udgave nummer4
Sider (fra-til)33-48
ISSN0902-3704
StatusUdgivet - 2011

Emneord

  • NGO
  • Virksomhedssamarbejde
  • Virksomhedens relationer

Citer dette

@article{d424bc8af89a41668a3514e797aa6804,
title = "Partnerskaber mellem virksomheder og NGOer: N{\aa}r organisationer taler med og forbi hinanden",
abstract = "enne artikel belyser virksomheder og frivillige organisationers (NGOers) syn p{\aa} partnerskaber. Artiklens grundl{\ae}ggende antagelse er, at {\'e}n af {\aa}rsagerne til samarbejdsproblemer skal findes i deltagernes forskellige opfattelser af, hvad partnerskaber er, og hvad de skal bruges til. Virksomhederne og NGOernes oplevelse af partnerskaber unders{\o}ges ved hj{\ae}lp af to sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelser, der blev gennemf{\o}rt i forbindelse med konferencen »CSR2010-NGO meets Business« i september 2010. 552 virksomheder (75{\%}) og 188 NGOer (25{\%}) besvarede sp{\o}rgeskemaet. Unders{\o}gelsen indikerer, at virksomheder og NGOer ser forskelligt p{\aa}, hvorfor f{\o}rstn{\ae}vnte arbejder med CSR, ligesom de to grupper af respondenter tilsyneladende ikke har den samme oplevelse af partnerskabernes grad af forpligtelse. Resultaterne understreger betydningen af behovsafstemning i forbindelse med etableringen af partnerskaber mellem virksomheder og NGOer.",
keywords = "NGO, Virksomhedssamarbejde, Virksomhedens relationer",
author = "{Rahbek Pedersen}, Esben and {Thusgaard Pedersen}, Janni and {{\O}stergaard Jacobsen}, Per",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "76",
pages = "33--48",
journal = "Ledelse & Erhvervsoekonomi",
issn = "0902-3704",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "4",

}

Partnerskaber mellem virksomheder og NGOer : Når organisationer taler med og forbi hinanden. / Rahbek Pedersen, Esben; Thusgaard Pedersen, Janni; Østergaard Jacobsen, Per.

I: Ledelse og Erhvervsoekonomi, Bind 76, Nr. 4, 2011, s. 33-48.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Partnerskaber mellem virksomheder og NGOer

T2 - Når organisationer taler med og forbi hinanden

AU - Rahbek Pedersen, Esben

AU - Thusgaard Pedersen, Janni

AU - Østergaard Jacobsen, Per

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - enne artikel belyser virksomheder og frivillige organisationers (NGOers) syn på partnerskaber. Artiklens grundlæggende antagelse er, at én af årsagerne til samarbejdsproblemer skal findes i deltagernes forskellige opfattelser af, hvad partnerskaber er, og hvad de skal bruges til. Virksomhederne og NGOernes oplevelse af partnerskaber undersøges ved hjælp af to spørgeskemaundersøgelser, der blev gennemført i forbindelse med konferencen »CSR2010-NGO meets Business« i september 2010. 552 virksomheder (75%) og 188 NGOer (25%) besvarede spørgeskemaet. Undersøgelsen indikerer, at virksomheder og NGOer ser forskelligt på, hvorfor førstnævnte arbejder med CSR, ligesom de to grupper af respondenter tilsyneladende ikke har den samme oplevelse af partnerskabernes grad af forpligtelse. Resultaterne understreger betydningen af behovsafstemning i forbindelse med etableringen af partnerskaber mellem virksomheder og NGOer.

AB - enne artikel belyser virksomheder og frivillige organisationers (NGOers) syn på partnerskaber. Artiklens grundlæggende antagelse er, at én af årsagerne til samarbejdsproblemer skal findes i deltagernes forskellige opfattelser af, hvad partnerskaber er, og hvad de skal bruges til. Virksomhederne og NGOernes oplevelse af partnerskaber undersøges ved hjælp af to spørgeskemaundersøgelser, der blev gennemført i forbindelse med konferencen »CSR2010-NGO meets Business« i september 2010. 552 virksomheder (75%) og 188 NGOer (25%) besvarede spørgeskemaet. Undersøgelsen indikerer, at virksomheder og NGOer ser forskelligt på, hvorfor førstnævnte arbejder med CSR, ligesom de to grupper af respondenter tilsyneladende ikke har den samme oplevelse af partnerskabernes grad af forpligtelse. Resultaterne understreger betydningen af behovsafstemning i forbindelse med etableringen af partnerskaber mellem virksomheder og NGOer.

KW - NGO

KW - Virksomhedssamarbejde

KW - Virksomhedens relationer

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 76

SP - 33

EP - 48

JO - Ledelse & Erhvervsoekonomi

JF - Ledelse & Erhvervsoekonomi

SN - 0902-3704

IS - 4

ER -