Organisering af finansielt tilsyn

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Der pågår aktuelt diskussioner om organiseringen af Finanstilsynet. Denne artikel analyserer forskellige tilsynsmodeller. Formålet er at bidrage til overvejelserne om at optimere tilsynet med den finansielle sektor i Danmark. Artiklens første del refererer konklusioner og diskussioner fra den akademiske litteratur på området. Artiklens anden del perspektiverer og konkluderer med hensyn til organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark. Artiklen foreslår, at robusthedstilsynet med systemisk vigtige finansielle institutioner fremover varetages af Nationalbanken. Fordele og ulemper diskuteres, herunder om yderligere tilsynsopgaver bør varetages af Nationalbanken.
OriginalsprogDansk
TidsskriftFinans/Invest
Udgave nummer2
Sider (fra-til)7-13
Antal sider7
ISSN0106-1798
StatusUdgivet - 2019

Citer dette

@article{be8fef6e15134338ad7934fe55aaae60,
title = "Organisering af finansielt tilsyn",
abstract = "Der p{\aa}g{\aa}r aktuelt diskussioner om organiseringen af Finanstilsynet. Denne artikel analyserer forskellige tilsynsmodeller. Form{\aa}let er at bidrage til overvejelserne om at optimere tilsynet med den finansielle sektor i Danmark. Artiklens f{\o}rste del refererer konklusioner og diskussioner fra den akademiske litteratur p{\aa} omr{\aa}det. Artiklens anden del perspektiverer og konkluderer med hensyn til organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark. Artiklen foresl{\aa}r, at robusthedstilsynet med systemisk vigtige finansielle institutioner fremover varetages af Nationalbanken. Fordele og ulemper diskuteres, herunder om yderligere tilsynsopgaver b{\o}r varetages af Nationalbanken.",
author = "Jesper Rangvid",
year = "2019",
language = "Dansk",
pages = "7--13",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "2",

}

Organisering af finansielt tilsyn. / Rangvid, Jesper.

I: Finans/Invest, Nr. 2, 2019, s. 7-13.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Organisering af finansielt tilsyn

AU - Rangvid, Jesper

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Der pågår aktuelt diskussioner om organiseringen af Finanstilsynet. Denne artikel analyserer forskellige tilsynsmodeller. Formålet er at bidrage til overvejelserne om at optimere tilsynet med den finansielle sektor i Danmark. Artiklens første del refererer konklusioner og diskussioner fra den akademiske litteratur på området. Artiklens anden del perspektiverer og konkluderer med hensyn til organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark. Artiklen foreslår, at robusthedstilsynet med systemisk vigtige finansielle institutioner fremover varetages af Nationalbanken. Fordele og ulemper diskuteres, herunder om yderligere tilsynsopgaver bør varetages af Nationalbanken.

AB - Der pågår aktuelt diskussioner om organiseringen af Finanstilsynet. Denne artikel analyserer forskellige tilsynsmodeller. Formålet er at bidrage til overvejelserne om at optimere tilsynet med den finansielle sektor i Danmark. Artiklens første del refererer konklusioner og diskussioner fra den akademiske litteratur på området. Artiklens anden del perspektiverer og konkluderer med hensyn til organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark. Artiklen foreslår, at robusthedstilsynet med systemisk vigtige finansielle institutioner fremover varetages af Nationalbanken. Fordele og ulemper diskuteres, herunder om yderligere tilsynsopgaver bør varetages af Nationalbanken.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 7

EP - 13

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 2

ER -