Organisatorisk forandring som hverdagsinnovation: Entrepreneurial myte eller en offentlig værdi?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Planlagt forandring i en public governance kontekst handler ofte om at skabe offentlig værdi, og en måde at prøve at gøre dette på, er at fokusere på hvordan innovativt arbejde i de offentlige organisationer løser hverdagens problemer i samarbejde mellem borgere, professionelle og ledere. Denne artikel beskriver forskellige studier af offentlig innovation, for at belyse hvordan organisatorisk hverdagsinnovation kan ses som et grundvilkår i den offentlige sektor. Innovation er således ikke en ny måde at organisere på i den offentlige sektor og artiklen forsøger at aflive myten om at innovation kommer fra den private sektor. Derimod argumenteres for at den offentlige sektor i sin hverdag er innovativ og dette demonstreres via forskellige studier. Artiklen beskriver endvidere, hvordan organisatorisk hverdagsinnovation skal skabe mening og involvering for de professionelle i den offentlige sektor.
OriginalsprogDansk
TidsskriftPublic Governance Research
Vol/bind1
Udgave nummer1
Sider (fra-til)15-28
StatusUdgivet - 2015

Emneord

  • Public Governance
  • Meningsskabelse
  • Organisatorisk hverdagsinnovation
  • Innovationsstudier

Citer dette

@article{60ab2a97260f42babfb6a623289edde3,
title = "Organisatorisk forandring som hverdagsinnovation: Entrepreneurial myte eller en offentlig v{\ae}rdi?",
abstract = "Planlagt forandring i en public governance kontekst handler ofte om at skabe offentlig v{\ae}rdi, og en m{\aa}de at pr{\o}ve at g{\o}re dette p{\aa}, er at fokusere p{\aa} hvordan innovativt arbejde i de offentlige organisationer l{\o}ser hverdagens problemer i samarbejde mellem borgere, professionelle og ledere. Denne artikel beskriver forskellige studier af offentlig innovation, for at belyse hvordan organisatorisk hverdagsinnovation kan ses som et grundvilk{\aa}r i den offentlige sektor. Innovation er s{\aa}ledes ikke en ny m{\aa}de at organisere p{\aa} i den offentlige sektor og artiklen fors{\o}ger at aflive myten om at innovation kommer fra den private sektor. Derimod argumenteres for at den offentlige sektor i sin hverdag er innovativ og dette demonstreres via forskellige studier. Artiklen beskriver endvidere, hvordan organisatorisk hverdagsinnovation skal skabe mening og involvering for de professionelle i den offentlige sektor.",
keywords = "Public Governance, Meningsskabelse, Organisatorisk hverdagsinnovation, Innovationsstudier",
author = "{Reff Pedersen}, Anne",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "1",
pages = "15--28",
journal = "Public Governance Research",
issn = "2445-5377",
publisher = "Copenhagen Business School",
number = "1",

}

Organisatorisk forandring som hverdagsinnovation : Entrepreneurial myte eller en offentlig værdi? / Reff Pedersen, Anne.

I: Public Governance Research, Bind 1, Nr. 1, 2015, s. 15-28.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Organisatorisk forandring som hverdagsinnovation

T2 - Entrepreneurial myte eller en offentlig værdi?

AU - Reff Pedersen, Anne

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Planlagt forandring i en public governance kontekst handler ofte om at skabe offentlig værdi, og en måde at prøve at gøre dette på, er at fokusere på hvordan innovativt arbejde i de offentlige organisationer løser hverdagens problemer i samarbejde mellem borgere, professionelle og ledere. Denne artikel beskriver forskellige studier af offentlig innovation, for at belyse hvordan organisatorisk hverdagsinnovation kan ses som et grundvilkår i den offentlige sektor. Innovation er således ikke en ny måde at organisere på i den offentlige sektor og artiklen forsøger at aflive myten om at innovation kommer fra den private sektor. Derimod argumenteres for at den offentlige sektor i sin hverdag er innovativ og dette demonstreres via forskellige studier. Artiklen beskriver endvidere, hvordan organisatorisk hverdagsinnovation skal skabe mening og involvering for de professionelle i den offentlige sektor.

AB - Planlagt forandring i en public governance kontekst handler ofte om at skabe offentlig værdi, og en måde at prøve at gøre dette på, er at fokusere på hvordan innovativt arbejde i de offentlige organisationer løser hverdagens problemer i samarbejde mellem borgere, professionelle og ledere. Denne artikel beskriver forskellige studier af offentlig innovation, for at belyse hvordan organisatorisk hverdagsinnovation kan ses som et grundvilkår i den offentlige sektor. Innovation er således ikke en ny måde at organisere på i den offentlige sektor og artiklen forsøger at aflive myten om at innovation kommer fra den private sektor. Derimod argumenteres for at den offentlige sektor i sin hverdag er innovativ og dette demonstreres via forskellige studier. Artiklen beskriver endvidere, hvordan organisatorisk hverdagsinnovation skal skabe mening og involvering for de professionelle i den offentlige sektor.

KW - Public Governance

KW - Meningsskabelse

KW - Organisatorisk hverdagsinnovation

KW - Innovationsstudier

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 1

SP - 15

EP - 28

JO - Public Governance Research

JF - Public Governance Research

SN - 2445-5377

IS - 1

ER -