Om retsinstituttet passiv identifikation i formueretten

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Erstatningskrav kan nedsættes eller bortfalde, såfremt skadelidte har udvist egen skyld. Imidlertid kan egen skyld-virkningen også indtræde i tilfælde, hvor tredjemænd, der står skadelidte nær, har medvirket til skaden. Dette princip kaldes passiv identifikation. Passiv identifikation er dog endnu ikke undergivet en behandling i sin helhed i dansk retslitteratur. Studiet af passiv identifikation lider navnlig under, at forholdet til andre retsfigurer er uafklaret. Det antages i både dansk og udenlandsk retsteori, at passiv identifikations anvendelsesområde er sammenfaldende med aktiv identifikations. Desuden er forholdet mellem passiv identifikation og solidarisk ansvar usikkert. Denne artikel har som formål at bidrage til en teoretisk ramme for studiet af passiv identifikation i dansk ret.
OriginalsprogDansk
ArtikelnummerU.2015B.147
TidsskriftUgeskrift for Retsvaesen
Vol/bind149
Udgave nummer14
Sider (fra-til)147-156
ISSN0108-2353
StatusUdgivet - 2015

Citer dette

@article{03bf114b79bd4c15b42a65c2dc5747d1,
title = "Om retsinstituttet passiv identifikation i formueretten",
abstract = "Erstatningskrav kan neds{\ae}ttes eller bortfalde, s{\aa}fremt skadelidte har udvist egen skyld. Imidlertid kan egen skyld-virkningen ogs{\aa} indtr{\ae}de i tilf{\ae}lde, hvor tredjem{\ae}nd, der st{\aa}r skadelidte n{\ae}r, har medvirket til skaden. Dette princip kaldes passiv identifikation. Passiv identifikation er dog endnu ikke undergivet en behandling i sin helhed i dansk retslitteratur. Studiet af passiv identifikation lider navnlig under, at forholdet til andre retsfigurer er uafklaret. Det antages i b{\aa}de dansk og udenlandsk retsteori, at passiv identifikations anvendelsesomr{\aa}de er sammenfaldende med aktiv identifikations. Desuden er forholdet mellem passiv identifikation og solidarisk ansvar usikkert. Denne artikel har som form{\aa}l at bidrage til en teoretisk ramme for studiet af passiv identifikation i dansk ret.",
author = "Marie-Louise Holle",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "149",
pages = "147--156",
journal = "Ugeskrift for Retsvaesen",
issn = "0108-2353",
publisher = "Karnov Group Denmark A/S",
number = "14",

}

Om retsinstituttet passiv identifikation i formueretten. / Holle, Marie-Louise.

I: Ugeskrift for Retsvaesen, Bind 149, Nr. 14, U.2015B.147, 2015, s. 147-156.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Om retsinstituttet passiv identifikation i formueretten

AU - Holle, Marie-Louise

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Erstatningskrav kan nedsættes eller bortfalde, såfremt skadelidte har udvist egen skyld. Imidlertid kan egen skyld-virkningen også indtræde i tilfælde, hvor tredjemænd, der står skadelidte nær, har medvirket til skaden. Dette princip kaldes passiv identifikation. Passiv identifikation er dog endnu ikke undergivet en behandling i sin helhed i dansk retslitteratur. Studiet af passiv identifikation lider navnlig under, at forholdet til andre retsfigurer er uafklaret. Det antages i både dansk og udenlandsk retsteori, at passiv identifikations anvendelsesområde er sammenfaldende med aktiv identifikations. Desuden er forholdet mellem passiv identifikation og solidarisk ansvar usikkert. Denne artikel har som formål at bidrage til en teoretisk ramme for studiet af passiv identifikation i dansk ret.

AB - Erstatningskrav kan nedsættes eller bortfalde, såfremt skadelidte har udvist egen skyld. Imidlertid kan egen skyld-virkningen også indtræde i tilfælde, hvor tredjemænd, der står skadelidte nær, har medvirket til skaden. Dette princip kaldes passiv identifikation. Passiv identifikation er dog endnu ikke undergivet en behandling i sin helhed i dansk retslitteratur. Studiet af passiv identifikation lider navnlig under, at forholdet til andre retsfigurer er uafklaret. Det antages i både dansk og udenlandsk retsteori, at passiv identifikations anvendelsesområde er sammenfaldende med aktiv identifikations. Desuden er forholdet mellem passiv identifikation og solidarisk ansvar usikkert. Denne artikel har som formål at bidrage til en teoretisk ramme for studiet af passiv identifikation i dansk ret.

UR - http://sfx.lib.cbs.dk:3210/sfxlcl3?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978978375025&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 149

SP - 147

EP - 156

JO - Ugeskrift for Retsvaesen

JF - Ugeskrift for Retsvaesen

SN - 0108-2353

IS - 14

M1 - U.2015B.147

ER -