Ny dansk ledelse: Når ledere taler om ledelse: VL-analyse 2015

Henrik Holt Larsen, Flemming Poulfelt, Rikke Kristine Nielsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

2 Downloads (Pure)

Resumé

Det er kendt, men ikke nødvendigvis erkendt, at god ledelse har afgørende betydning for konkurrencekraften, vækstpotentialet, produktiviteten og indtjeningsevnen i danske virksomheder. Det viser hovedparten af de analyser om ledelse, der er gennemført i de senere år i Danmark og udlandet. En netop udkommet rapport viser således, at forbedret ledelse i danske virksomheder ville kunne gavne samfundsøkonomien med et meget stort, årligt milliardbeløb (Ugebrevet A4, 27.4.2015). Det ville især kræve inddragelse af medarbejderne i tilrettelæggelsen af det daglige arbejde, socialt ansvar og omsorg for medarbejderne samt bedre evne til at levere nye produkter, omstille sig og samarbejde med leverandører. Derfor er det et interessant spørgsmål i en tid, hvor fornyelse, vækst og produktivitet står på dagsordenen både samfundsmæssigt og i virksomheder, hvad der kendetegner dansk ledelse anno 2015. Det spørgsmål har Dansk Selskab for Virksomhedsledelse ønsket at belyse som optakt til VL Døgnet i maj 2015, der samtidig markerer 50 års jubilæet for organisationen. Derfor var det også naturligt at spørge medlemmerne om, hvordan ledelse i dag udøves i de virksomheder, de repræsenterer. Det er resultaterne fra denne undersøgelse, som i det følgende vil blive præsenteret.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedHellerup
ForlagDansk Selskab for Virksomhedsledelse
Antal sider15
StatusUdgivet - 2015

Citer dette

Holt Larsen, H., Poulfelt, F., & Nielsen, R. K. (2015). Ny dansk ledelse: Når ledere taler om ledelse: VL-analyse 2015. Hellerup: Dansk Selskab for Virksomhedsledelse.
Holt Larsen, Henrik ; Poulfelt, Flemming ; Nielsen, Rikke Kristine. / Ny dansk ledelse : Når ledere taler om ledelse: VL-analyse 2015. Hellerup : Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, 2015. 15 s.
@book{fb864f0519e745ee92f4bc50671bb832,
title = "Ny dansk ledelse: N{\aa}r ledere taler om ledelse: VL-analyse 2015",
abstract = "Det er kendt, men ikke n{\o}dvendigvis erkendt, at god ledelse har afg{\o}rende betydning for konkurrencekraften, v{\ae}kstpotentialet, produktiviteten og indtjeningsevnen i danske virksomheder. Det viser hovedparten af de analyser om ledelse, der er gennemf{\o}rt i de senere {\aa}r i Danmark og udlandet. En netop udkommet rapport viser s{\aa}ledes, at forbedret ledelse i danske virksomheder ville kunne gavne samfunds{\o}konomien med et meget stort, {\aa}rligt milliardbel{\o}b (Ugebrevet A4, 27.4.2015). Det ville is{\ae}r kr{\ae}ve inddragelse af medarbejderne i tilrettel{\ae}ggelsen af det daglige arbejde, socialt ansvar og omsorg for medarbejderne samt bedre evne til at levere nye produkter, omstille sig og samarbejde med leverand{\o}rer. Derfor er det et interessant sp{\o}rgsm{\aa}l i en tid, hvor fornyelse, v{\ae}kst og produktivitet st{\aa}r p{\aa} dagsordenen b{\aa}de samfundsm{\ae}ssigt og i virksomheder, hvad der kendetegner dansk ledelse anno 2015. Det sp{\o}rgsm{\aa}l har Dansk Selskab for Virksomhedsledelse {\o}nsket at belyse som optakt til VL D{\o}gnet i maj 2015, der samtidig markerer 50 {\aa}rs jubil{\ae}et for organisationen. Derfor var det ogs{\aa} naturligt at sp{\o}rge medlemmerne om, hvordan ledelse i dag ud{\o}ves i de virksomheder, de repr{\ae}senterer. Det er resultaterne fra denne unders{\o}gelse, som i det f{\o}lgende vil blive pr{\ae}senteret.",
author = "{Holt Larsen}, Henrik and Flemming Poulfelt and Nielsen, {Rikke Kristine}",
year = "2015",
language = "Dansk",
publisher = "Dansk Selskab for Virksomhedsledelse",
address = "Danmark",

}

Holt Larsen, H, Poulfelt, F & Nielsen, RK 2015, Ny dansk ledelse: Når ledere taler om ledelse: VL-analyse 2015. Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Hellerup.

Ny dansk ledelse : Når ledere taler om ledelse: VL-analyse 2015. / Holt Larsen, Henrik; Poulfelt, Flemming; Nielsen, Rikke Kristine.

Hellerup : Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, 2015. 15 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Ny dansk ledelse

T2 - Når ledere taler om ledelse: VL-analyse 2015

AU - Holt Larsen, Henrik

AU - Poulfelt, Flemming

AU - Nielsen, Rikke Kristine

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Det er kendt, men ikke nødvendigvis erkendt, at god ledelse har afgørende betydning for konkurrencekraften, vækstpotentialet, produktiviteten og indtjeningsevnen i danske virksomheder. Det viser hovedparten af de analyser om ledelse, der er gennemført i de senere år i Danmark og udlandet. En netop udkommet rapport viser således, at forbedret ledelse i danske virksomheder ville kunne gavne samfundsøkonomien med et meget stort, årligt milliardbeløb (Ugebrevet A4, 27.4.2015). Det ville især kræve inddragelse af medarbejderne i tilrettelæggelsen af det daglige arbejde, socialt ansvar og omsorg for medarbejderne samt bedre evne til at levere nye produkter, omstille sig og samarbejde med leverandører. Derfor er det et interessant spørgsmål i en tid, hvor fornyelse, vækst og produktivitet står på dagsordenen både samfundsmæssigt og i virksomheder, hvad der kendetegner dansk ledelse anno 2015. Det spørgsmål har Dansk Selskab for Virksomhedsledelse ønsket at belyse som optakt til VL Døgnet i maj 2015, der samtidig markerer 50 års jubilæet for organisationen. Derfor var det også naturligt at spørge medlemmerne om, hvordan ledelse i dag udøves i de virksomheder, de repræsenterer. Det er resultaterne fra denne undersøgelse, som i det følgende vil blive præsenteret.

AB - Det er kendt, men ikke nødvendigvis erkendt, at god ledelse har afgørende betydning for konkurrencekraften, vækstpotentialet, produktiviteten og indtjeningsevnen i danske virksomheder. Det viser hovedparten af de analyser om ledelse, der er gennemført i de senere år i Danmark og udlandet. En netop udkommet rapport viser således, at forbedret ledelse i danske virksomheder ville kunne gavne samfundsøkonomien med et meget stort, årligt milliardbeløb (Ugebrevet A4, 27.4.2015). Det ville især kræve inddragelse af medarbejderne i tilrettelæggelsen af det daglige arbejde, socialt ansvar og omsorg for medarbejderne samt bedre evne til at levere nye produkter, omstille sig og samarbejde med leverandører. Derfor er det et interessant spørgsmål i en tid, hvor fornyelse, vækst og produktivitet står på dagsordenen både samfundsmæssigt og i virksomheder, hvad der kendetegner dansk ledelse anno 2015. Det spørgsmål har Dansk Selskab for Virksomhedsledelse ønsket at belyse som optakt til VL Døgnet i maj 2015, der samtidig markerer 50 års jubilæet for organisationen. Derfor var det også naturligt at spørge medlemmerne om, hvordan ledelse i dag udøves i de virksomheder, de repræsenterer. Det er resultaterne fra denne undersøgelse, som i det følgende vil blive præsenteret.

M3 - Rapport

BT - Ny dansk ledelse

PB - Dansk Selskab for Virksomhedsledelse

CY - Hellerup

ER -

Holt Larsen H, Poulfelt F, Nielsen RK. Ny dansk ledelse: Når ledere taler om ledelse: VL-analyse 2015. Hellerup: Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, 2015. 15 s.