Niklas Luhmann

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Niklas Luhmann (1927-1998) er en af de helt centrale tænkere for enhver, der ønsker at forstå det moderne samfunds kompleksitet og aktuelle betingelser for politik, styring og ledelse. Luhmann havde en imponerende evne til at dekonstruere statskundskabens sædvanlige antagelser og formulere nye indsigter. En gennemgående pointe i forfatterskabet er, at samfundet grundlæggende er ustyrligt, og at enhver styring producerer ny ustyrlighed.
Denne bog introducerer Luhmanns særlige systemteoretiske blik og de kontraintuitive indsigter, dette blik giver i forhold til politik, styring og ledelse. Bogen formidler Luhmanns teorier om samfundet men viser også, hvordan hans begreber åbner for forskellige analytiske strategier, som læseren kan bruge til egne empiriske analyser af ledelse i politik og forvaltning.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDjøf Forlag
Udgave2.
Antal sider150
ISBN (Trykt)9788757443486
StatusUdgivet - 2018

Citer dette

Åkerstrøm Andersen, N., & Pors, J. G. (2018). Niklas Luhmann. (2. udg.) København: Djøf Forlag.
Åkerstrøm Andersen, Niels ; Pors, Justine Grønbæk. / Niklas Luhmann. 2. udg. København : Djøf Forlag, 2018. 150 s.
@book{b86b9a2befa546c191810a23a3d87750,
title = "Niklas Luhmann",
abstract = "Niklas Luhmann (1927-1998) er en af de helt centrale t{\ae}nkere for enhver, der {\o}nsker at forst{\aa} det moderne samfunds kompleksitet og aktuelle betingelser for politik, styring og ledelse. Luhmann havde en imponerende evne til at dekonstruere statskundskabens s{\ae}dvanlige antagelser og formulere nye indsigter. En gennemg{\aa}ende pointe i forfatterskabet er, at samfundet grundl{\ae}ggende er ustyrligt, og at enhver styring producerer ny ustyrlighed.Denne bog introducerer Luhmanns s{\ae}rlige systemteoretiske blik og de kontraintuitive indsigter, dette blik giver i forhold til politik, styring og ledelse. Bogen formidler Luhmanns teorier om samfundet men viser ogs{\aa}, hvordan hans begreber {\aa}bner for forskellige analytiske strategier, som l{\ae}seren kan bruge til egne empiriske analyser af ledelse i politik og forvaltning.",
author = "{{\AA}kerstr{\o}m Andersen}, Niels and Pors, {Justine Gr{\o}nb{\ae}k}",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "9788757443486",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
address = "Danmark",
edition = "2.",

}

Åkerstrøm Andersen, N & Pors, JG 2018, Niklas Luhmann. 2. udg, Djøf Forlag, København.

Niklas Luhmann. / Åkerstrøm Andersen, Niels; Pors, Justine Grønbæk.

2. udg. København : Djøf Forlag, 2018. 150 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Niklas Luhmann

AU - Åkerstrøm Andersen, Niels

AU - Pors, Justine Grønbæk

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Niklas Luhmann (1927-1998) er en af de helt centrale tænkere for enhver, der ønsker at forstå det moderne samfunds kompleksitet og aktuelle betingelser for politik, styring og ledelse. Luhmann havde en imponerende evne til at dekonstruere statskundskabens sædvanlige antagelser og formulere nye indsigter. En gennemgående pointe i forfatterskabet er, at samfundet grundlæggende er ustyrligt, og at enhver styring producerer ny ustyrlighed.Denne bog introducerer Luhmanns særlige systemteoretiske blik og de kontraintuitive indsigter, dette blik giver i forhold til politik, styring og ledelse. Bogen formidler Luhmanns teorier om samfundet men viser også, hvordan hans begreber åbner for forskellige analytiske strategier, som læseren kan bruge til egne empiriske analyser af ledelse i politik og forvaltning.

AB - Niklas Luhmann (1927-1998) er en af de helt centrale tænkere for enhver, der ønsker at forstå det moderne samfunds kompleksitet og aktuelle betingelser for politik, styring og ledelse. Luhmann havde en imponerende evne til at dekonstruere statskundskabens sædvanlige antagelser og formulere nye indsigter. En gennemgående pointe i forfatterskabet er, at samfundet grundlæggende er ustyrligt, og at enhver styring producerer ny ustyrlighed.Denne bog introducerer Luhmanns særlige systemteoretiske blik og de kontraintuitive indsigter, dette blik giver i forhold til politik, styring og ledelse. Bogen formidler Luhmanns teorier om samfundet men viser også, hvordan hans begreber åbner for forskellige analytiske strategier, som læseren kan bruge til egne empiriske analyser af ledelse i politik og forvaltning.

UR - https://primo.kb.dk/primo-explore/fulldisplay?docid=CBS01000954150&context=L&vid=CBS&search_scope=Blended&isFrbr=true&tab=default_tab&lang=da_DK

M3 - Bog

SN - 9788757443486

BT - Niklas Luhmann

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -

Åkerstrøm Andersen N, Pors JG. Niklas Luhmann. 2. udg. København: Djøf Forlag, 2018. 150 s.