Niklas Luhmann

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Niklas Luhmann (1927-1998) er en af de helt centrale tænkere for enhver, der ønsker at forstå det moderne samfunds kompleksitet og aktuelle betingelser for politik, styring og ledelse. Luhmann havde en imponerende evne til at dekonstruere statskundskabens sædvanlige antagelser og formulere nye indsigter. En gennemgående pointe i forfatterskabet er, at samfundet grundlæggende er ustyrligt, og at enhver styring producerer ny ustyrlighed.
Denne bog introducerer Luhmanns særlige systemteoretiske blik og de kontraintuitive indsigter, dette blik giver i forhold til politik, styring og ledelse. Bogen formidler Luhmanns teorier om samfundet men viser også, hvordan hans begreber åbner for forskellige analytiske strategier, som læseren kan bruge til egne empiriske analyser af ledelse i politik og forvaltning.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDjøf Forlag
Antal sider162
ISBN (Trykt)9788757435962
StatusUdgivet - 2017

Citer dette

Pors, J. G., & Åkerstrøm Andersen, N. (2017). Niklas Luhmann. København: Djøf Forlag.
Pors, Justine Grønbæk ; Åkerstrøm Andersen, Niels. / Niklas Luhmann. København : Djøf Forlag, 2017. 162 s.
@book{dd300ef161a443ba8a6ced3e0d803fc1,
title = "Niklas Luhmann",
abstract = "Niklas Luhmann (1927-1998) er en af de helt centrale t{\ae}nkere for enhver, der {\o}nsker at forst{\aa} det moderne samfunds kompleksitet og aktuelle betingelser for politik, styring og ledelse. Luhmann havde en imponerende evne til at dekonstruere statskundskabens s{\ae}dvanlige antagelser og formulere nye indsigter. En gennemg{\aa}ende pointe i forfatterskabet er, at samfundet grundl{\ae}ggende er ustyrligt, og at enhver styring producerer ny ustyrlighed.Denne bog introducerer Luhmanns s{\ae}rlige systemteoretiske blik og de kontraintuitive indsigter, dette blik giver i forhold til politik, styring og ledelse. Bogen formidler Luhmanns teorier om samfundet men viser ogs{\aa}, hvordan hans begreber {\aa}bner for forskellige analytiske strategier, som l{\ae}seren kan bruge til egne empiriske analyser af ledelse i politik og forvaltning.",
author = "Pors, {Justine Gr{\o}nb{\ae}k} and {{\AA}kerstr{\o}m Andersen}, Niels",
year = "2017",
language = "Dansk",
isbn = "9788757435962",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
address = "Danmark",

}

Pors, JG & Åkerstrøm Andersen, N 2017, Niklas Luhmann. Djøf Forlag, København.

Niklas Luhmann. / Pors, Justine Grønbæk; Åkerstrøm Andersen, Niels.

København : Djøf Forlag, 2017. 162 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Niklas Luhmann

AU - Pors, Justine Grønbæk

AU - Åkerstrøm Andersen, Niels

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Niklas Luhmann (1927-1998) er en af de helt centrale tænkere for enhver, der ønsker at forstå det moderne samfunds kompleksitet og aktuelle betingelser for politik, styring og ledelse. Luhmann havde en imponerende evne til at dekonstruere statskundskabens sædvanlige antagelser og formulere nye indsigter. En gennemgående pointe i forfatterskabet er, at samfundet grundlæggende er ustyrligt, og at enhver styring producerer ny ustyrlighed.Denne bog introducerer Luhmanns særlige systemteoretiske blik og de kontraintuitive indsigter, dette blik giver i forhold til politik, styring og ledelse. Bogen formidler Luhmanns teorier om samfundet men viser også, hvordan hans begreber åbner for forskellige analytiske strategier, som læseren kan bruge til egne empiriske analyser af ledelse i politik og forvaltning.

AB - Niklas Luhmann (1927-1998) er en af de helt centrale tænkere for enhver, der ønsker at forstå det moderne samfunds kompleksitet og aktuelle betingelser for politik, styring og ledelse. Luhmann havde en imponerende evne til at dekonstruere statskundskabens sædvanlige antagelser og formulere nye indsigter. En gennemgående pointe i forfatterskabet er, at samfundet grundlæggende er ustyrligt, og at enhver styring producerer ny ustyrlighed.Denne bog introducerer Luhmanns særlige systemteoretiske blik og de kontraintuitive indsigter, dette blik giver i forhold til politik, styring og ledelse. Bogen formidler Luhmanns teorier om samfundet men viser også, hvordan hans begreber åbner for forskellige analytiske strategier, som læseren kan bruge til egne empiriske analyser af ledelse i politik og forvaltning.

UR - https://primo.kb.dk/primo-explore/fulldisplay?docid=CBS01000774661&context=L&vid=CBS&search_scope=Blended&tab=default_tab&lang=en_US

M3 - Bog

SN - 9788757435962

BT - Niklas Luhmann

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -

Pors JG, Åkerstrøm Andersen N. Niklas Luhmann. København: Djøf Forlag, 2017. 162 s.