Next Practice Katalog: Tværgående ledelse i ældresektoren

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Hvilke former for ledelse kan sætte borgeren i centrum? Hvordan kan lederen tage afsæt i den enkelte borgers livsverden og skabe sammenhængende borgerforløb i en sektor præget af siloopdeling og standardisering? Dette projekt handler om at identificere de ledelseshandlinger, der kan skabe fremtidens velfærd. Velfærdsledere fra Aalborg og Holbæk kommune har i samarbejde med KL og CBS udviklet og igangsat en række ledelseseksperimenter i hjemmepleje, aktivitetscentre, træningsenheder, plejehjem, hjemmesygepleje og et center for velfærdsteknologi. Kataloget giver inspiration, konkrete metoder og indsigt i betingelserne for velfærdsledelse i en tid, hvor nye konkrete og situationsspecifikke løsninger er nødvendige. ’Fjernledelse’, ’Ledelse af borgeroplevelser’ og ’Strategisk drift’ er nogle af budene på Next Practice for velfærdsledere.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagKommunernes Landsforening (KL)
Antal sider62
StatusUdgivet - 2013

Citer dette

@book{4309bf78afef45059373080a68c8aaf5,
title = "Next Practice Katalog: Tv{\ae}rg{\aa}ende ledelse i {\ae}ldresektoren",
abstract = "Hvilke former for ledelse kan s{\ae}tte borgeren i centrum? Hvordan kan lederen tage afs{\ae}t i den enkelte borgers livsverden og skabe sammenh{\ae}ngende borgerforl{\o}b i en sektor pr{\ae}get af siloopdeling og standardisering? Dette projekt handler om at identificere de ledelseshandlinger, der kan skabe fremtidens velf{\ae}rd. Velf{\ae}rdsledere fra Aalborg og Holb{\ae}k kommune har i samarbejde med KL og CBS udviklet og igangsat en r{\ae}kke ledelseseksperimenter i hjemmepleje, aktivitetscentre, tr{\ae}ningsenheder, plejehjem, hjemmesygepleje og et center for velf{\ae}rdsteknologi. Kataloget giver inspiration, konkrete metoder og indsigt i betingelserne for velf{\ae}rdsledelse i en tid, hvor nye konkrete og situationsspecifikke l{\o}sninger er n{\o}dvendige. ’Fjernledelse’, ’Ledelse af borgeroplevelser’ og ’Strategisk drift’ er nogle af budene p{\aa} Next Practice for velf{\ae}rdsledere.",
author = "Pors, {Justine Gr{\o}nb{\ae}k} and Marie Ryberg",
year = "2013",
language = "Dansk",
publisher = "Kommunernes Landsforening (KL)",

}

Next Practice Katalog : Tværgående ledelse i ældresektoren. / Pors, Justine Grønbæk; Ryberg, Marie.

København : Kommunernes Landsforening (KL), 2013. 62 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Next Practice Katalog

T2 - Tværgående ledelse i ældresektoren

AU - Pors, Justine Grønbæk

AU - Ryberg, Marie

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Hvilke former for ledelse kan sætte borgeren i centrum? Hvordan kan lederen tage afsæt i den enkelte borgers livsverden og skabe sammenhængende borgerforløb i en sektor præget af siloopdeling og standardisering? Dette projekt handler om at identificere de ledelseshandlinger, der kan skabe fremtidens velfærd. Velfærdsledere fra Aalborg og Holbæk kommune har i samarbejde med KL og CBS udviklet og igangsat en række ledelseseksperimenter i hjemmepleje, aktivitetscentre, træningsenheder, plejehjem, hjemmesygepleje og et center for velfærdsteknologi. Kataloget giver inspiration, konkrete metoder og indsigt i betingelserne for velfærdsledelse i en tid, hvor nye konkrete og situationsspecifikke løsninger er nødvendige. ’Fjernledelse’, ’Ledelse af borgeroplevelser’ og ’Strategisk drift’ er nogle af budene på Next Practice for velfærdsledere.

AB - Hvilke former for ledelse kan sætte borgeren i centrum? Hvordan kan lederen tage afsæt i den enkelte borgers livsverden og skabe sammenhængende borgerforløb i en sektor præget af siloopdeling og standardisering? Dette projekt handler om at identificere de ledelseshandlinger, der kan skabe fremtidens velfærd. Velfærdsledere fra Aalborg og Holbæk kommune har i samarbejde med KL og CBS udviklet og igangsat en række ledelseseksperimenter i hjemmepleje, aktivitetscentre, træningsenheder, plejehjem, hjemmesygepleje og et center for velfærdsteknologi. Kataloget giver inspiration, konkrete metoder og indsigt i betingelserne for velfærdsledelse i en tid, hvor nye konkrete og situationsspecifikke løsninger er nødvendige. ’Fjernledelse’, ’Ledelse af borgeroplevelser’ og ’Strategisk drift’ er nogle af budene på Next Practice for velfærdsledere.

M3 - Rapport

BT - Next Practice Katalog

PB - Kommunernes Landsforening (KL)

CY - København

ER -

Pors JG, Ryberg M. Next Practice Katalog: Tværgående ledelse i ældresektoren. København: Kommunernes Landsforening (KL), 2013. 62 s.