National og global beskyttelse mod skattespekulation ved brug af hybride selskaber

Jane Bolander, Liselotte Madsen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Artiklen omhandler de skatteretlige problemer, som kan opstå, når lande kvalificerer selskaber forskelligt. Denne forskellighed kan udnyttes til at reducere eller undgå beskatning. Den behandler de initiativer, der er iværksat til at imødegå disse udnyttelsesmuligheder nationalt i Danmark og internationalt i OECD. I dansk ret blev der allerede i 2004/2008 indført hjemmel til at omkvalificere enheder fra selvstændige skattesubjekter til transparente enheder og omvendt, såfremt enheden blev kvalificeret anderledes i et andet land. Disse regler drøftes og sættes i relation til nye initiativer fra OECD. Det konkluderes, at dette område er af stor betydning nationalt og internationalt, og at det må forventes, at dette arbejde vil sætte dagsordenen på den internationale skatteretsscene i mange år frem.
OriginalsprogDansk
ArtikelnummerU.2014B.385
TidsskriftUgeskrift for Retsvaesen
Vol/bind148
Udgave nummer42
Sider (fra-til)385-390
ISSN0108-2353
StatusUdgivet - 2014

Citer dette

@article{bf3a21dbec86407c88feafd910fd4d6b,
title = "National og global beskyttelse mod skattespekulation ved brug af hybride selskaber",
abstract = "Artiklen omhandler de skatteretlige problemer, som kan opst{\aa}, n{\aa}r lande kvalificerer selskaber forskelligt. Denne forskellighed kan udnyttes til at reducere eller undg{\aa} beskatning. Den behandler de initiativer, der er iv{\ae}rksat til at im{\o}deg{\aa} disse udnyttelsesmuligheder nationalt i Danmark og internationalt i OECD. I dansk ret blev der allerede i 2004/2008 indf{\o}rt hjemmel til at omkvalificere enheder fra selvst{\ae}ndige skattesubjekter til transparente enheder og omvendt, s{\aa}fremt enheden blev kvalificeret anderledes i et andet land. Disse regler dr{\o}ftes og s{\ae}ttes i relation til nye initiativer fra OECD. Det konkluderes, at dette omr{\aa}de er af stor betydning nationalt og internationalt, og at det m{\aa} forventes, at dette arbejde vil s{\ae}tte dagsordenen p{\aa} den internationale skatteretsscene i mange {\aa}r frem.",
author = "Jane Bolander and Liselotte Madsen",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "148",
pages = "385--390",
journal = "Ugeskrift for Retsvaesen",
issn = "0108-2353",
publisher = "Karnov Group Denmark A/S",
number = "42",

}

National og global beskyttelse mod skattespekulation ved brug af hybride selskaber. / Bolander, Jane; Madsen, Liselotte.

I: Ugeskrift for Retsvaesen, Bind 148, Nr. 42, U.2014B.385, 2014, s. 385-390.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - National og global beskyttelse mod skattespekulation ved brug af hybride selskaber

AU - Bolander, Jane

AU - Madsen, Liselotte

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Artiklen omhandler de skatteretlige problemer, som kan opstå, når lande kvalificerer selskaber forskelligt. Denne forskellighed kan udnyttes til at reducere eller undgå beskatning. Den behandler de initiativer, der er iværksat til at imødegå disse udnyttelsesmuligheder nationalt i Danmark og internationalt i OECD. I dansk ret blev der allerede i 2004/2008 indført hjemmel til at omkvalificere enheder fra selvstændige skattesubjekter til transparente enheder og omvendt, såfremt enheden blev kvalificeret anderledes i et andet land. Disse regler drøftes og sættes i relation til nye initiativer fra OECD. Det konkluderes, at dette område er af stor betydning nationalt og internationalt, og at det må forventes, at dette arbejde vil sætte dagsordenen på den internationale skatteretsscene i mange år frem.

AB - Artiklen omhandler de skatteretlige problemer, som kan opstå, når lande kvalificerer selskaber forskelligt. Denne forskellighed kan udnyttes til at reducere eller undgå beskatning. Den behandler de initiativer, der er iværksat til at imødegå disse udnyttelsesmuligheder nationalt i Danmark og internationalt i OECD. I dansk ret blev der allerede i 2004/2008 indført hjemmel til at omkvalificere enheder fra selvstændige skattesubjekter til transparente enheder og omvendt, såfremt enheden blev kvalificeret anderledes i et andet land. Disse regler drøftes og sættes i relation til nye initiativer fra OECD. Det konkluderes, at dette område er af stor betydning nationalt og internationalt, og at det må forventes, at dette arbejde vil sætte dagsordenen på den internationale skatteretsscene i mange år frem.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 148

SP - 385

EP - 390

JO - Ugeskrift for Retsvaesen

JF - Ugeskrift for Retsvaesen

SN - 0108-2353

IS - 42

M1 - U.2014B.385

ER -