Når man har sig selv med på arbejde: Identitetsarbejde i en organisatorisk kontekst

Didde Maria Humle, Anne Reff Pedersen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I artiklen stiller vi skarpt på det følelsesmæssigt krævende identitetsarbejde, der er forbundet med at performe succes og fiasko i konsulentarbejde. Konsulentfortællinger om fiasko er ofte følelsesmæssigt krævende og fragmenterede fortællinger om det personligt utilfredsstillende i ikke at kunne udføre arbejdet tilfredsstillende. Succesfortællingerne handler derimod om det meningsfulde og tilfredsstilende i gennem arbejdet at gøre en reel forskel for andre mennesker. Den meningsskabelse, der er knyttet til succes og fiaskofortællinger, er helt central for konsulenters arbejdsforståelse og deres opfattelse af overensstemmelse mellem selvdefinition og arbejdssituation. Men fortællingerne skabes ofte 'backstage', og får derfor aldrig den opmærksomhed i virksomhedens sociale liv, som kunne bidrage til en bedre forståelse af medarbejdernes følelsesliv og arbejdsliv.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
Vol/bind12
Udgave nummer3
Sider (fra-til)57-70
ISSN1399-1442
DOI
StatusUdgivet - 2010

Citer dette

@article{b150ff5080254810a91771f3929f5ff3,
title = "N{\aa}r man har sig selv med p{\aa} arbejde: Identitetsarbejde i en organisatorisk kontekst",
abstract = "I artiklen stiller vi skarpt p{\aa} det f{\o}lelsesm{\ae}ssigt kr{\ae}vende identitetsarbejde, der er forbundet med at performe succes og fiasko i konsulentarbejde. Konsulentfort{\ae}llinger om fiasko er ofte f{\o}lelsesm{\ae}ssigt kr{\ae}vende og fragmenterede fort{\ae}llinger om det personligt utilfredsstillende i ikke at kunne udf{\o}re arbejdet tilfredsstillende. Succesfort{\ae}llingerne handler derimod om det meningsfulde og tilfredsstilende i gennem arbejdet at g{\o}re en reel forskel for andre mennesker. Den meningsskabelse, der er knyttet til succes og fiaskofort{\ae}llinger, er helt central for konsulenters arbejdsforst{\aa}else og deres opfattelse af overensstemmelse mellem selvdefinition og arbejdssituation. Men fort{\ae}llingerne skabes ofte 'backstage', og f{\aa}r derfor aldrig den opm{\ae}rksomhed i virksomhedens sociale liv, som kunne bidrage til en bedre forst{\aa}else af medarbejdernes f{\o}lelsesliv og arbejdsliv.",
author = "Humle, {Didde Maria} and {Reff Pedersen}, Anne",
year = "2010",
doi = "10.7146/tfa.v12i3.108868",
language = "Dansk",
volume = "12",
pages = "57--70",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "3",

}

Når man har sig selv med på arbejde : Identitetsarbejde i en organisatorisk kontekst. / Humle, Didde Maria; Reff Pedersen, Anne.

I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 12, Nr. 3, 2010, s. 57-70.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Når man har sig selv med på arbejde

T2 - Identitetsarbejde i en organisatorisk kontekst

AU - Humle, Didde Maria

AU - Reff Pedersen, Anne

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - I artiklen stiller vi skarpt på det følelsesmæssigt krævende identitetsarbejde, der er forbundet med at performe succes og fiasko i konsulentarbejde. Konsulentfortællinger om fiasko er ofte følelsesmæssigt krævende og fragmenterede fortællinger om det personligt utilfredsstillende i ikke at kunne udføre arbejdet tilfredsstillende. Succesfortællingerne handler derimod om det meningsfulde og tilfredsstilende i gennem arbejdet at gøre en reel forskel for andre mennesker. Den meningsskabelse, der er knyttet til succes og fiaskofortællinger, er helt central for konsulenters arbejdsforståelse og deres opfattelse af overensstemmelse mellem selvdefinition og arbejdssituation. Men fortællingerne skabes ofte 'backstage', og får derfor aldrig den opmærksomhed i virksomhedens sociale liv, som kunne bidrage til en bedre forståelse af medarbejdernes følelsesliv og arbejdsliv.

AB - I artiklen stiller vi skarpt på det følelsesmæssigt krævende identitetsarbejde, der er forbundet med at performe succes og fiasko i konsulentarbejde. Konsulentfortællinger om fiasko er ofte følelsesmæssigt krævende og fragmenterede fortællinger om det personligt utilfredsstillende i ikke at kunne udføre arbejdet tilfredsstillende. Succesfortællingerne handler derimod om det meningsfulde og tilfredsstilende i gennem arbejdet at gøre en reel forskel for andre mennesker. Den meningsskabelse, der er knyttet til succes og fiaskofortællinger, er helt central for konsulenters arbejdsforståelse og deres opfattelse af overensstemmelse mellem selvdefinition og arbejdssituation. Men fortællingerne skabes ofte 'backstage', og får derfor aldrig den opmærksomhed i virksomhedens sociale liv, som kunne bidrage til en bedre forståelse af medarbejdernes følelsesliv og arbejdsliv.

U2 - 10.7146/tfa.v12i3.108868

DO - 10.7146/tfa.v12i3.108868

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 12

SP - 57

EP - 70

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 3

ER -