Multipelværdiansættelse: Valg af sammenlignelige virksomheder

Jens O. Knudsen, Simon Kold, Thomas Plenborg

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

266 Downloads (Pure)

Resumé

På trods af at multipler indgår i langt de fleste værdiansættelser, findes der kun begrænset viden om, hvilken metode man bør anvende til valg af sammenlignelige virksomheder. Baseret på selskaber, der indgår i S&P1500, finder denne artikel, at et lønsomhedsmål som egenkapitalforrentning er et reelt alternativ til branchetilhørsforhold som metode til udvælgelse af sammenlignelige virksomheder. Artiklen dokumenterer endvidere, at analytikere opnår mere præcise værdiestimater med multipler, når sammenlignelige virksomheder vælges på basis af både branchetilhørsforhold og lønsomhedsmål.
OriginalsprogDansk
TidsskriftFinans/Invest
Udgave nummer5
Sider (fra-til)21-29
ISSN0106-1798
StatusUdgivet - 2015

Citer dette

Knudsen, Jens O. ; Kold, Simon ; Plenborg, Thomas. / Multipelværdiansættelse : Valg af sammenlignelige virksomheder. I: Finans/Invest. 2015 ; Nr. 5. s. 21-29.
@article{8c1812ba1de445ef921317b54008ac99,
title = "Multipelv{\ae}rdians{\ae}ttelse: Valg af sammenlignelige virksomheder",
abstract = "P{\aa} trods af at multipler indg{\aa}r i langt de fleste v{\ae}rdians{\ae}ttelser, findes der kun begr{\ae}nset viden om, hvilken metode man b{\o}r anvende til valg af sammenlignelige virksomheder. Baseret p{\aa} selskaber, der indg{\aa}r i S&P1500, finder denne artikel, at et l{\o}nsomhedsm{\aa}l som egenkapitalforrentning er et reelt alternativ til branchetilh{\o}rsforhold som metode til udv{\ae}lgelse af sammenlignelige virksomheder. Artiklen dokumenterer endvidere, at analytikere opn{\aa}r mere pr{\ae}cise v{\ae}rdiestimater med multipler, n{\aa}r sammenlignelige virksomheder v{\ae}lges p{\aa} basis af b{\aa}de branchetilh{\o}rsforhold og l{\o}nsomhedsm{\aa}l.",
author = "Knudsen, {Jens O.} and Simon Kold and Thomas Plenborg",
year = "2015",
language = "Dansk",
pages = "21--29",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "5",

}

Multipelværdiansættelse : Valg af sammenlignelige virksomheder. / Knudsen, Jens O.; Kold, Simon; Plenborg, Thomas.

I: Finans/Invest, Nr. 5, 2015, s. 21-29.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Multipelværdiansættelse

T2 - Valg af sammenlignelige virksomheder

AU - Knudsen, Jens O.

AU - Kold, Simon

AU - Plenborg, Thomas

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - På trods af at multipler indgår i langt de fleste værdiansættelser, findes der kun begrænset viden om, hvilken metode man bør anvende til valg af sammenlignelige virksomheder. Baseret på selskaber, der indgår i S&P1500, finder denne artikel, at et lønsomhedsmål som egenkapitalforrentning er et reelt alternativ til branchetilhørsforhold som metode til udvælgelse af sammenlignelige virksomheder. Artiklen dokumenterer endvidere, at analytikere opnår mere præcise værdiestimater med multipler, når sammenlignelige virksomheder vælges på basis af både branchetilhørsforhold og lønsomhedsmål.

AB - På trods af at multipler indgår i langt de fleste værdiansættelser, findes der kun begrænset viden om, hvilken metode man bør anvende til valg af sammenlignelige virksomheder. Baseret på selskaber, der indgår i S&P1500, finder denne artikel, at et lønsomhedsmål som egenkapitalforrentning er et reelt alternativ til branchetilhørsforhold som metode til udvælgelse af sammenlignelige virksomheder. Artiklen dokumenterer endvidere, at analytikere opnår mere præcise værdiestimater med multipler, når sammenlignelige virksomheder vælges på basis af både branchetilhørsforhold og lønsomhedsmål.

UR - http://sfx.lib.cbs.dk:3210/sfxlcl3?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=infofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 21

EP - 29

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 5

ER -