Moderniseringen af den offentlige sektor

Niels Ejersbo, Carsten Greve

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

  Abstrakt

  Moderniseringen af den offentlige sektor har konstant været på dagsordenen siden 1983, hvor det første danske moderniseringsprogram blev præsenteret. Alle regeringer har siden da fulgt det samme spor, og skønt hvert årti har sin version af moderniseringsprogrammet, har alle tiltag holdt sig inden for de udstukne overordnede rammer: økonomisk ansvarlighed og omstilling.
  Ejersbo og Greve gør med denne bog status over, hvordan moderniseringen er forløbet og hvordan den kan fortolkes. De undersøger de væsentligste reformtiltag og forvaltningspolitikken i perioden 1983-2013. Forfatterne formår at give læseren overblik over reformernes indhold og betydning på udvalgte områder som mål- og resultatstyring, markedsstyring, regelforenkling, ledelse- og personaleudvikling samt digitalisering. Desuden dokumenterer Moderniseringen af den offentlige sektor skiftet fra New Public Management til en ny styringsmodel med vægt på centralisering og digitalisering, som bogen betegner ”den neo-weberianske stat i den digitale tidsalder”.
  Bogens forfattere har forsket i offentlig ledelse og organisation i en årrække, og bogen er skrevet med stor indsigt i emnet. Den vil have interesse for alle, som beskæftiger sig med forvaltningspolitik og offentlig ledelse.
  Dette er en opdateret og udvidet 3. udgave af bogen, der første gang udkom i 2005.
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedKøbenhavn
  ForlagAkademisk Forlag
  Udgave3.
  Antal sider304
  ISBN (Trykt)9788750044185
  StatusUdgivet - 2014

  Emneord

  • Den offentlige sektor
  • Offentlig service
  • Modernisering
  • Offentlig forvaltning
  • Modernisering-offentlig forvaltning
  • Danmark
  • Offentlig sektor

  Citationsformater