Mobile betalinger: Succesfaktorer og adfærdsmæssige konsekvenser

Mia Olsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

19 Downloads (Pure)

Resumé

Som en funktion af den digitaliserede verden vi lever i og idéen om et kontantløst samfund, har vi i de seneste år oplevet hvordan fænomenet mobile betalinger er vokset. Arbejdet med at skabe elektroniske betalingssystemer til implementering i situationer hvor kontanter typisk har været anvendt, har stået på hen over de sidste 20-30 år, og mens mange forsøg har slået helt eller delvist fejl, har vi i Danmark siden 2013 kunne betale med den succesfulde mobilbetalings-app MobilePay. Formålet med denne afhandling er at bidrage med empirisk baseret viden om hvilke faktorer der har bidraget til udbredelsen af mobile betalinger i Danmark, samt at afdække nogle af de adfærdsmæssige konsekvenser af at vi nu kan overføre penge ved hjælp af mobile betalinger. Afhandlingen præsenterer således; en kortlægning af de historiske forhold der går forud for, samt de forhold der omgiver mobile betalinger i Danmark; en forklaring af hvordan to udbydere af mobile betalinger har arbejdet med undersøgelse, udvikling og markedsføring af deres løsninger; samt et eksplorativt studie af brugeroplevelser af mobile betalinger i brugthandel. I afhandlingens tredje del opsummeres de analytiske resultater i et forklarende narrativ, og efter afhandlingens konklusion præsenteres en række implikationer for forskning og erhvervsliv samt forslag til fremtidige studier.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagCopenhagen Business School [Phd]
Antal sider253
ISBN (Trykt)9788793744622
ISBN (Elektronisk)9788793744639
StatusUdgivet - 2019
NavnPhD series
Nummer10.2019
ISSN0906-6934

Citer dette

Olsen, M. (2019). Mobile betalinger: Succesfaktorer og adfærdsmæssige konsekvenser. Frederiksberg: Copenhagen Business School [Phd]. PhD series, Nr. 10.2019
Olsen, Mia. / Mobile betalinger : Succesfaktorer og adfærdsmæssige konsekvenser. Frederiksberg : Copenhagen Business School [Phd], 2019. 253 s. (PhD series; Nr. 10.2019).
@phdthesis{7c75b20ce6f04db2a0e2311fe4314c29,
title = "Mobile betalinger: Succesfaktorer og adf{\ae}rdsm{\ae}ssige konsekvenser",
abstract = "Som en funktion af den digitaliserede verden vi lever i og id{\'e}en om et kontantl{\o}st samfund, har vi i de seneste {\aa}r oplevet hvordan f{\ae}nomenet mobile betalinger er vokset. Arbejdet med at skabe elektroniske betalingssystemer til implementering i situationer hvor kontanter typisk har v{\ae}ret anvendt, har st{\aa}et p{\aa} hen over de sidste 20-30 {\aa}r, og mens mange fors{\o}g har sl{\aa}et helt eller delvist fejl, har vi i Danmark siden 2013 kunne betale med den succesfulde mobilbetalings-app MobilePay. Form{\aa}let med denne afhandling er at bidrage med empirisk baseret viden om hvilke faktorer der har bidraget til udbredelsen af mobile betalinger i Danmark, samt at afd{\ae}kke nogle af de adf{\ae}rdsm{\ae}ssige konsekvenser af at vi nu kan overf{\o}re penge ved hj{\ae}lp af mobile betalinger. Afhandlingen pr{\ae}senterer s{\aa}ledes; en kortl{\ae}gning af de historiske forhold der g{\aa}r forud for, samt de forhold der omgiver mobile betalinger i Danmark; en forklaring af hvordan to udbydere af mobile betalinger har arbejdet med unders{\o}gelse, udvikling og markedsf{\o}ring af deres l{\o}sninger; samt et eksplorativt studie af brugeroplevelser af mobile betalinger i brugthandel. I afhandlingens tredje del opsummeres de analytiske resultater i et forklarende narrativ, og efter afhandlingens konklusion pr{\ae}senteres en r{\ae}kke implikationer for forskning og erhvervsliv samt forslag til fremtidige studier.",
author = "Mia Olsen",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "9788793744622",
series = "PhD series",
number = "10.2019",
publisher = "Copenhagen Business School [Phd]",
address = "Danmark",

}

Olsen, M 2019, Mobile betalinger: Succesfaktorer og adfærdsmæssige konsekvenser. PhD series, nr. 10.2019, Copenhagen Business School [Phd], Frederiksberg.

Mobile betalinger : Succesfaktorer og adfærdsmæssige konsekvenser. / Olsen, Mia.

Frederiksberg : Copenhagen Business School [Phd], 2019. 253 s. (PhD series; Nr. 10.2019).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Mobile betalinger

T2 - Succesfaktorer og adfærdsmæssige konsekvenser

AU - Olsen, Mia

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Som en funktion af den digitaliserede verden vi lever i og idéen om et kontantløst samfund, har vi i de seneste år oplevet hvordan fænomenet mobile betalinger er vokset. Arbejdet med at skabe elektroniske betalingssystemer til implementering i situationer hvor kontanter typisk har været anvendt, har stået på hen over de sidste 20-30 år, og mens mange forsøg har slået helt eller delvist fejl, har vi i Danmark siden 2013 kunne betale med den succesfulde mobilbetalings-app MobilePay. Formålet med denne afhandling er at bidrage med empirisk baseret viden om hvilke faktorer der har bidraget til udbredelsen af mobile betalinger i Danmark, samt at afdække nogle af de adfærdsmæssige konsekvenser af at vi nu kan overføre penge ved hjælp af mobile betalinger. Afhandlingen præsenterer således; en kortlægning af de historiske forhold der går forud for, samt de forhold der omgiver mobile betalinger i Danmark; en forklaring af hvordan to udbydere af mobile betalinger har arbejdet med undersøgelse, udvikling og markedsføring af deres løsninger; samt et eksplorativt studie af brugeroplevelser af mobile betalinger i brugthandel. I afhandlingens tredje del opsummeres de analytiske resultater i et forklarende narrativ, og efter afhandlingens konklusion præsenteres en række implikationer for forskning og erhvervsliv samt forslag til fremtidige studier.

AB - Som en funktion af den digitaliserede verden vi lever i og idéen om et kontantløst samfund, har vi i de seneste år oplevet hvordan fænomenet mobile betalinger er vokset. Arbejdet med at skabe elektroniske betalingssystemer til implementering i situationer hvor kontanter typisk har været anvendt, har stået på hen over de sidste 20-30 år, og mens mange forsøg har slået helt eller delvist fejl, har vi i Danmark siden 2013 kunne betale med den succesfulde mobilbetalings-app MobilePay. Formålet med denne afhandling er at bidrage med empirisk baseret viden om hvilke faktorer der har bidraget til udbredelsen af mobile betalinger i Danmark, samt at afdække nogle af de adfærdsmæssige konsekvenser af at vi nu kan overføre penge ved hjælp af mobile betalinger. Afhandlingen præsenterer således; en kortlægning af de historiske forhold der går forud for, samt de forhold der omgiver mobile betalinger i Danmark; en forklaring af hvordan to udbydere af mobile betalinger har arbejdet med undersøgelse, udvikling og markedsføring af deres løsninger; samt et eksplorativt studie af brugeroplevelser af mobile betalinger i brugthandel. I afhandlingens tredje del opsummeres de analytiske resultater i et forklarende narrativ, og efter afhandlingens konklusion præsenteres en række implikationer for forskning og erhvervsliv samt forslag til fremtidige studier.

UR - https://primo.kb.dk/primo-explore/fulldisplay?docid=CBS01000966050&context=L&vid=CBS&search_scope=Blended&tab=default_tab&lang=da_DK

M3 - Ph.d.-afhandling

SN - 9788793744622

T3 - PhD series

BT - Mobile betalinger

PB - Copenhagen Business School [Phd]

CY - Frederiksberg

ER -

Olsen M. Mobile betalinger: Succesfaktorer og adfærdsmæssige konsekvenser. Frederiksberg: Copenhagen Business School [Phd], 2019. 253 s. (PhD series; Nr. 10.2019).