Meritokrati eller kvoter: Illusionen om lighed og frygten for kvoter

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Debatten om kvoter synes evig aktuel. Måske fordi danske virksomheder, modsat sine nordiske konkurrenter, ikke for alvor formår at få kvinder repræsenteret på chefgangene, hvor de vigtige beslutninger træffes. Fronterne er som altid trukket skarpt op: Man er enten for eller imod. Men hvad er det egentlig vi diskuterer? Vi ønsker at kvalificere debatten med viden om kvoters positive effekter, punktere nogle myter og udfordre troen på meritokratiet.
OriginalsprogDansk
TidsskriftLedelse i Dag
Udgave nummerNovember
Antal sider6
ISSN0905-8966
StatusUdgivet - 28 nov. 2017

Citer dette

@article{5a9ecf75ca11474e9081131ed00231c1,
title = "Meritokrati eller kvoter: Illusionen om lighed og frygten for kvoter",
abstract = "Debatten om kvoter synes evig aktuel. M{\aa}ske fordi danske virksomheder, modsat sine nordiske konkurrenter, ikke for alvor form{\aa}r at f{\aa} kvinder repr{\ae}senteret p{\aa} chefgangene, hvor de vigtige beslutninger tr{\ae}ffes. Fronterne er som altid trukket skarpt op: Man er enten for eller imod. Men hvad er det egentlig vi diskuterer? Vi {\o}nsker at kvalificere debatten med viden om kvoters positive effekter, punktere nogle myter og udfordre troen p{\aa} meritokratiet.",
author = "{Friis Christensen}, Jannick and Muhr, {Sara Louise}",
year = "2017",
month = "11",
day = "28",
language = "Dansk",
journal = "Ledelse i Dag",
issn = "0905-8966",
number = "November",

}

Meritokrati eller kvoter : Illusionen om lighed og frygten for kvoter. / Friis Christensen, Jannick; Muhr, Sara Louise.

I: Ledelse i Dag, Nr. November, 28.11.2017.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Meritokrati eller kvoter

T2 - Illusionen om lighed og frygten for kvoter

AU - Friis Christensen, Jannick

AU - Muhr, Sara Louise

PY - 2017/11/28

Y1 - 2017/11/28

N2 - Debatten om kvoter synes evig aktuel. Måske fordi danske virksomheder, modsat sine nordiske konkurrenter, ikke for alvor formår at få kvinder repræsenteret på chefgangene, hvor de vigtige beslutninger træffes. Fronterne er som altid trukket skarpt op: Man er enten for eller imod. Men hvad er det egentlig vi diskuterer? Vi ønsker at kvalificere debatten med viden om kvoters positive effekter, punktere nogle myter og udfordre troen på meritokratiet.

AB - Debatten om kvoter synes evig aktuel. Måske fordi danske virksomheder, modsat sine nordiske konkurrenter, ikke for alvor formår at få kvinder repræsenteret på chefgangene, hvor de vigtige beslutninger træffes. Fronterne er som altid trukket skarpt op: Man er enten for eller imod. Men hvad er det egentlig vi diskuterer? Vi ønsker at kvalificere debatten med viden om kvoters positive effekter, punktere nogle myter og udfordre troen på meritokratiet.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Ledelse i Dag

JF - Ledelse i Dag

SN - 0905-8966

IS - November

ER -