Medarbejderejede virksomheder: Fordele og ulemper

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Abstract

Vi præsenterer i det følgende nogle overordnede principper for, hvordan medarbejdereje kan organiseres og hvilke fordele og ulemper, der er ved de forskellige måder. Vi præsenterer også nogle af de væsentlige barrierer, der kan være for udbredelsen. Vi gennemgår undervejs en lang række nyere empiriske studier og introducerer erfaringer fra andre lande.
Generelt er der mange gode resultater at hæfte sig ved. Det er dog ikke ensbetydende med, at det altid er en passende ejerform for alle virksomheder. Det er vigtigt at læse rapporten med litteraturens begrænsninger for øje og samtidig være opmærksom på, at resultater fra andre lande sjældent kan overføres til den danske kontekst uden videre. Det er således ikke sikkert, at de positive effekter ved øget medarbejdereje vil have samme styrke i Danmark. Rammevilkårene er anderledes og i nogen grad mere medarbejderorienterede end i de lande, der er med i den udvalgte litteratur.
Fokus bør være at sikre lige vilkår for de forskellige ejerformer i forhold til beskatning, adgang til kapital, rådgivning m.v. En målrettet indsats for at smidiggøre mulighederne for medarbejdereje og fjerne barrierene kan bidrage til mere lige vilkår.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagFagbevægelsens Hovedorganisation
Antal sider59
Rekvirerende organisationFagbevægelsens Hovedorganisation
StatusUdgivet - aug. 2020

Citationsformater