Makrelmadder og hjemmebag på de sociale medier øger de unges tillid til demokratiet

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debat

Abstract

De sociale medier er blevet en afgørende faktor i demokratiet og den politiske kommunikation. Alene når man kigger på to seneste folketingsvalg er de sociale mediers plads og betydning accelereret. Blandt andet har de mest aktive politikere på SoMe med statsministeren i spidsen fået kritik for oftere og oftere at forsøge at omgå og undgå den fjerde statsmagts nidkære og nødvendige granskning af vores samfunds mest magtfulde mennesker. Efterårets såkaldte TikTok-valg var et foreløbigt højdepunkt i udviklingen. Her viste netop det sociale medie TikTok sig at blive de yngste vælgeres vigtigste kanal til politisk input og demokratisk viden.
Politik. Politikernes voksende brug af sociale medier i almindelighed og i særdeleshed TikToks rolle som de unges dominerende demokratiske kanal i 2022 er problematisk. Men der er faktisk ved at være en slags fælles front mellem politikerne og deres unge vælgere.
OriginalsprogDansk
TidsskriftPolitiken
Sider (fra-til)6
ISSN0907-1814
StatusUdgivet - 4 jul. 2023

Bibliografisk note

Også udgivet på politiken.dk under titlen: "Forfatter: Jeg er bekymret over de unges ureflekterede godtroenhed og naive tillid til politikernes kommunikation".

Citationsformater