Magtens Stemmer: Hvem styrer Danmark?

Anton Grau Larsen (Andet), Christoph Ellersgaard (Andet), Morten Fischer Sivertsen (Producent)

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstformLyd og/eller billed produktion (digital)Formidling

Resumé

Ifølge forskerne Anton Larsen og Christoph Ellersgaard sidder 423 mennesker på magten. De 423, den såkaldte magtelite, tilhører det øverste lag indenfor politik, erhvervsliv, embedsværk, fagbevægelse og den akademiske verden. Tilsammen danner de et reserveret netværk i samfundets øverste styrhus, hvorfra de sætter kursen for Danmarks fremtid. Udover at være forholdsvis ens i forhold til køn, uddannelse, bopæl og etnicitet, så har de det til fælles, at de fleste danskere formentligt ikke kender ret meget til dem. Et fåtal er medievante, men overordnet set synes mottoet i magteliten at være ”Den, der lever stille, lever godt”. Det er tid til at lære dem at kende. Magtens Stemmer bygger på interviews med magteliten som led i et større forskningsprojekt på Copenhagen Business School og inviterer lytterne med helt ind i det samfundsvidenskabelige laboratorium, hvor viden om magt bliver til.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato23 dec. 2018
Udgivelses stedKøbenhavn
PublikationsmedierPodcasts
Størrelse 55:00 min
StatusUdgivet - 23 dec. 2018

Citer dette

Grau Larsen, A. (Andet), Ellersgaard, C. (Andet), & Fischer Sivertsen, M. (Producent). (2018). Magtens Stemmer: Hvem styrer Danmark?. Lyd og/eller billed produktion (digital), København: Radio24syv. Hentet fra https://www.24syv.dk/programmer/magtens-stemmer/38434019/magtens-stemmer-23-12-2018
Grau Larsen, Anton (Andet) ; Ellersgaard, Christoph (Andet) ; Fischer Sivertsen, Morten (Producent). / Magtens Stemmer: Hvem styrer Danmark?. [Lyd og/eller billed produktion (digital)].
@misc{caaaa90c797d452ba312d3428f4267e1,
title = "Magtens Stemmer: Hvem styrer Danmark?",
abstract = "If{\o}lge forskerne Anton Larsen og Christoph Ellersgaard sidder 423 mennesker p{\aa} magten. De 423, den s{\aa}kaldte magtelite, tilh{\o}rer det {\o}verste lag indenfor politik, erhvervsliv, embedsv{\ae}rk, fagbev{\ae}gelse og den akademiske verden. Tilsammen danner de et reserveret netv{\ae}rk i samfundets {\o}verste styrhus, hvorfra de s{\ae}tter kursen for Danmarks fremtid. Udover at v{\ae}re forholdsvis ens i forhold til k{\o}n, uddannelse, bop{\ae}l og etnicitet, s{\aa} har de det til f{\ae}lles, at de fleste danskere formentligt ikke kender ret meget til dem. Et f{\aa}tal er medievante, men overordnet set synes mottoet i magteliten at v{\ae}re ”Den, der lever stille, lever godt”. Det er tid til at l{\ae}re dem at kende. Magtens Stemmer bygger p{\aa} interviews med magteliten som led i et st{\o}rre forskningsprojekt p{\aa} Copenhagen Business School og inviterer lytterne med helt ind i det samfundsvidenskabelige laboratorium, hvor viden om magt bliver til.",
author = "{Grau Larsen}, Anton and Christoph Ellersgaard and {Fischer Sivertsen}, Morten",
year = "2018",
month = "12",
day = "23",
language = "Dansk",
publisher = "Radio24syv",
address = "Danmark",

}

Grau Larsen, A, Ellersgaard, C & Fischer Sivertsen, M, Magtens Stemmer: Hvem styrer Danmark?, 2018, Lyd og/eller billed produktion (digital), Radio24syv, København.
Magtens Stemmer: Hvem styrer Danmark? Grau Larsen, Anton (Andet); Ellersgaard, Christoph (Andet); Fischer Sivertsen, Morten (Producent). 2018. København : Radio24syv.

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstformLyd og/eller billed produktion (digital)Formidling

TY - ADVS

T1 - Magtens Stemmer: Hvem styrer Danmark?

A2 - Grau Larsen, Anton

A2 - Ellersgaard, Christoph

A2 - Fischer Sivertsen, Morten

PY - 2018/12/23

Y1 - 2018/12/23

N2 - Ifølge forskerne Anton Larsen og Christoph Ellersgaard sidder 423 mennesker på magten. De 423, den såkaldte magtelite, tilhører det øverste lag indenfor politik, erhvervsliv, embedsværk, fagbevægelse og den akademiske verden. Tilsammen danner de et reserveret netværk i samfundets øverste styrhus, hvorfra de sætter kursen for Danmarks fremtid. Udover at være forholdsvis ens i forhold til køn, uddannelse, bopæl og etnicitet, så har de det til fælles, at de fleste danskere formentligt ikke kender ret meget til dem. Et fåtal er medievante, men overordnet set synes mottoet i magteliten at være ”Den, der lever stille, lever godt”. Det er tid til at lære dem at kende. Magtens Stemmer bygger på interviews med magteliten som led i et større forskningsprojekt på Copenhagen Business School og inviterer lytterne med helt ind i det samfundsvidenskabelige laboratorium, hvor viden om magt bliver til.

AB - Ifølge forskerne Anton Larsen og Christoph Ellersgaard sidder 423 mennesker på magten. De 423, den såkaldte magtelite, tilhører det øverste lag indenfor politik, erhvervsliv, embedsværk, fagbevægelse og den akademiske verden. Tilsammen danner de et reserveret netværk i samfundets øverste styrhus, hvorfra de sætter kursen for Danmarks fremtid. Udover at være forholdsvis ens i forhold til køn, uddannelse, bopæl og etnicitet, så har de det til fælles, at de fleste danskere formentligt ikke kender ret meget til dem. Et fåtal er medievante, men overordnet set synes mottoet i magteliten at være ”Den, der lever stille, lever godt”. Det er tid til at lære dem at kende. Magtens Stemmer bygger på interviews med magteliten som led i et større forskningsprojekt på Copenhagen Business School og inviterer lytterne med helt ind i det samfundsvidenskabelige laboratorium, hvor viden om magt bliver til.

M3 - Lyd og/eller billed produktion (digital)

PB - Radio24syv

CY - København

ER -

Grau Larsen A (Andet), Ellersgaard C (Andet), Fischer Sivertsen M (Producent). Magtens Stemmer: Hvem styrer Danmark? København: Radio24syv. 2018.