Målinger af kvalitet og effekter af kunst og kultur

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Kunsten, kulturen, kulturpolitikken og kultursektoren, det vil sige teater, film, musik, billedkunst, kulturarv, litteratur et cetera med tilhørende insti-tutioner og aktører, har traditionelt ikke på samme måde som andre sektorer været underlagt målinger og evalueringer. Måske fordi kunst og kultur ikke kan «måles og vejes», kvalitetsvurderinger er vanskelige, og det har været van-skeligt at se, hvordan og efter hvilke kriterier kvaliteten, værdien og effekten af kunst og kultur kan måles.1 Tidligere har man derfor i stor udstrækning afholdt sig fra dette, og «evalueringer» på området har mest været begrænset til humanistiske analyser af de enkelte værkers indhold og æstetik.
OriginalsprogDansk
TitelKvalitetsforhandlinger : Kvalitetsbegrepet i samtidens kunst og kultur
RedaktørerJan Fredrik Hovden, Øyvind Prytz
Antal sider28
Udgivelses stedOslo
ForlagFagbokforlaget
Publikationsdato2018
Sider487-514
ISBN (Trykt)9788245023763
StatusUdgivet - 2018

Citer dette

Bille, T., & Olsen, F. (2018). Målinger af kvalitet og effekter af kunst og kultur. I J. F. Hovden, & Ø. Prytz (red.), Kvalitetsforhandlinger: Kvalitetsbegrepet i samtidens kunst og kultur (s. 487-514). Oslo: Fagbokforlaget.
Bille, Trine ; Olsen, Flemming. / Målinger af kvalitet og effekter af kunst og kultur. Kvalitetsforhandlinger: Kvalitetsbegrepet i samtidens kunst og kultur. red. / Jan Fredrik Hovden ; Øyvind Prytz. Oslo : Fagbokforlaget, 2018. s. 487-514
@inbook{47ece6a1d2e24a699095396872ad685d,
title = "M{\aa}linger af kvalitet og effekter af kunst og kultur",
abstract = "Kunsten, kulturen, kulturpolitikken og kultursektoren, det vil sige teater, film, musik, billedkunst, kulturarv, litteratur et cetera med tilh{\o}rende insti-tutioner og akt{\o}rer, har traditionelt ikke p{\aa} samme m{\aa}de som andre sektorer v{\ae}ret underlagt m{\aa}linger og evalueringer. M{\aa}ske fordi kunst og kultur ikke kan «m{\aa}les og vejes», kvalitetsvurderinger er vanskelige, og det har v{\ae}ret van-skeligt at se, hvordan og efter hvilke kriterier kvaliteten, v{\ae}rdien og effekten af kunst og kultur kan m{\aa}les.1 Tidligere har man derfor i stor udstr{\ae}kning afholdt sig fra dette, og «evalueringer» p{\aa} omr{\aa}det har mest v{\ae}ret begr{\ae}nset til humanistiske analyser af de enkelte v{\ae}rkers indhold og {\ae}stetik.",
author = "Trine Bille and Flemming Olsen",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "9788245023763",
pages = "487--514",
editor = "Hovden, {Jan Fredrik} and {\O}yvind Prytz",
booktitle = "Kvalitetsforhandlinger",
publisher = "Fagbokforlaget",
address = "Norge",

}

Bille, T & Olsen, F 2018, Målinger af kvalitet og effekter af kunst og kultur. i JF Hovden & Ø Prytz (red), Kvalitetsforhandlinger: Kvalitetsbegrepet i samtidens kunst og kultur. Fagbokforlaget, Oslo, s. 487-514.

Målinger af kvalitet og effekter af kunst og kultur. / Bille, Trine; Olsen, Flemming.

Kvalitetsforhandlinger: Kvalitetsbegrepet i samtidens kunst og kultur. red. / Jan Fredrik Hovden; Øyvind Prytz. Oslo : Fagbokforlaget, 2018. s. 487-514.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Målinger af kvalitet og effekter af kunst og kultur

AU - Bille, Trine

AU - Olsen, Flemming

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Kunsten, kulturen, kulturpolitikken og kultursektoren, det vil sige teater, film, musik, billedkunst, kulturarv, litteratur et cetera med tilhørende insti-tutioner og aktører, har traditionelt ikke på samme måde som andre sektorer været underlagt målinger og evalueringer. Måske fordi kunst og kultur ikke kan «måles og vejes», kvalitetsvurderinger er vanskelige, og det har været van-skeligt at se, hvordan og efter hvilke kriterier kvaliteten, værdien og effekten af kunst og kultur kan måles.1 Tidligere har man derfor i stor udstrækning afholdt sig fra dette, og «evalueringer» på området har mest været begrænset til humanistiske analyser af de enkelte værkers indhold og æstetik.

AB - Kunsten, kulturen, kulturpolitikken og kultursektoren, det vil sige teater, film, musik, billedkunst, kulturarv, litteratur et cetera med tilhørende insti-tutioner og aktører, har traditionelt ikke på samme måde som andre sektorer været underlagt målinger og evalueringer. Måske fordi kunst og kultur ikke kan «måles og vejes», kvalitetsvurderinger er vanskelige, og det har været van-skeligt at se, hvordan og efter hvilke kriterier kvaliteten, værdien og effekten af kunst og kultur kan måles.1 Tidligere har man derfor i stor udstrækning afholdt sig fra dette, og «evalueringer» på området har mest været begrænset til humanistiske analyser af de enkelte værkers indhold og æstetik.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788245023763

SP - 487

EP - 514

BT - Kvalitetsforhandlinger

A2 - Hovden, Jan Fredrik

A2 - Prytz, Øyvind

PB - Fagbokforlaget

CY - Oslo

ER -

Bille T, Olsen F. Målinger af kvalitet og effekter af kunst og kultur. I Hovden JF, Prytz Ø, red., Kvalitetsforhandlinger: Kvalitetsbegrepet i samtidens kunst og kultur. Oslo: Fagbokforlaget. 2018. s. 487-514