Ledelse i et sprogfilosofisk og fænomenologisk perspektiv

Publikation: Working paperForskning

Resumé

Nærværende artikel tager udgangspunkt i, at management teknologier kan opfattes som en diskursiv praksis. Udfra dette synspunkt vises og diskuteres med udgangspunkt i Saussures og Wittgensteins ideer om sproget, hvordan management teknologier kan skabe signifikans på et syntaktisk, et semiologisk/semantisk og et pragmatisk niveau. Det er forfatteres argument, at de tre analyseniveauer ikke i praksis kan ses adskilt, og at det syntaktiske og det semiologiske/semantiske niveau er en forudsætning for det pragmatiske og at det pragmatiske niveau over tid skaber/forandre det syntaktiske og det semiologiske/semantiske niveau. Således kan ledelse ikke ske uden brugen af specifikke teknologier, hvis betydning kommer til udtryk og ændres gennem deres anvendelse. Endelig søger artiklen også både at kombinere og kritisere det pragmatiske niveau udfra en fænomenologisk synsvinkel.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
UdgiverInstitut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse, IKL. Copenhagen Business School
Antal sider30
StatusUdgivet - 1997
NavnWorking paper
Nummer25

Citer dette

Hartmann, S. (1997). Ledelse i et sprogfilosofisk og fænomenologisk perspektiv. København: Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse, IKL. Copenhagen Business School. Working paper , Nr. 25
Hartmann, Stig. / Ledelse i et sprogfilosofisk og fænomenologisk perspektiv. København : Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse, IKL. Copenhagen Business School, 1997. (Working paper ; Nr. 25).
@techreport{4dc522e0f4d249029ecb611f929215dc,
title = "Ledelse i et sprogfilosofisk og f{\ae}nomenologisk perspektiv",
abstract = "N{\ae}rv{\ae}rende artikel tager udgangspunkt i, at management teknologier kan opfattes som en diskursiv praksis. Udfra dette synspunkt vises og diskuteres med udgangspunkt i Saussures og Wittgensteins ideer om sproget, hvordan management teknologier kan skabe signifikans p{\aa} et syntaktisk, et semiologisk/semantisk og et pragmatisk niveau. Det er forfatteres argument, at de tre analyseniveauer ikke i praksis kan ses adskilt, og at det syntaktiske og det semiologiske/semantiske niveau er en foruds{\ae}tning for det pragmatiske og at det pragmatiske niveau over tid skaber/forandre det syntaktiske og det semiologiske/semantiske niveau. S{\aa}ledes kan ledelse ikke ske uden brugen af specifikke teknologier, hvis betydning kommer til udtryk og {\ae}ndres gennem deres anvendelse. Endelig s{\o}ger artiklen ogs{\aa} b{\aa}de at kombinere og kritisere det pragmatiske niveau udfra en f{\ae}nomenologisk synsvinkel.",
author = "Stig Hartmann",
year = "1997",
language = "Dansk",
series = "Working paper",
publisher = "Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse, IKL. Copenhagen Business School",
number = "25",
address = "Danmark",
type = "WorkingPaper",
institution = "Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse, IKL. Copenhagen Business School",

}

Hartmann, S 1997 'Ledelse i et sprogfilosofisk og fænomenologisk perspektiv' Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse, IKL. Copenhagen Business School, København.

Ledelse i et sprogfilosofisk og fænomenologisk perspektiv. / Hartmann, Stig.

København : Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse, IKL. Copenhagen Business School, 1997.

Publikation: Working paperForskning

TY - UNPB

T1 - Ledelse i et sprogfilosofisk og fænomenologisk perspektiv

AU - Hartmann, Stig

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Nærværende artikel tager udgangspunkt i, at management teknologier kan opfattes som en diskursiv praksis. Udfra dette synspunkt vises og diskuteres med udgangspunkt i Saussures og Wittgensteins ideer om sproget, hvordan management teknologier kan skabe signifikans på et syntaktisk, et semiologisk/semantisk og et pragmatisk niveau. Det er forfatteres argument, at de tre analyseniveauer ikke i praksis kan ses adskilt, og at det syntaktiske og det semiologiske/semantiske niveau er en forudsætning for det pragmatiske og at det pragmatiske niveau over tid skaber/forandre det syntaktiske og det semiologiske/semantiske niveau. Således kan ledelse ikke ske uden brugen af specifikke teknologier, hvis betydning kommer til udtryk og ændres gennem deres anvendelse. Endelig søger artiklen også både at kombinere og kritisere det pragmatiske niveau udfra en fænomenologisk synsvinkel.

AB - Nærværende artikel tager udgangspunkt i, at management teknologier kan opfattes som en diskursiv praksis. Udfra dette synspunkt vises og diskuteres med udgangspunkt i Saussures og Wittgensteins ideer om sproget, hvordan management teknologier kan skabe signifikans på et syntaktisk, et semiologisk/semantisk og et pragmatisk niveau. Det er forfatteres argument, at de tre analyseniveauer ikke i praksis kan ses adskilt, og at det syntaktiske og det semiologiske/semantiske niveau er en forudsætning for det pragmatiske og at det pragmatiske niveau over tid skaber/forandre det syntaktiske og det semiologiske/semantiske niveau. Således kan ledelse ikke ske uden brugen af specifikke teknologier, hvis betydning kommer til udtryk og ændres gennem deres anvendelse. Endelig søger artiklen også både at kombinere og kritisere det pragmatiske niveau udfra en fænomenologisk synsvinkel.

M3 - Working paper

T3 - Working paper

BT - Ledelse i et sprogfilosofisk og fænomenologisk perspektiv

PB - Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse, IKL. Copenhagen Business School

CY - København

ER -

Hartmann S. Ledelse i et sprogfilosofisk og fænomenologisk perspektiv. København: Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse, IKL. Copenhagen Business School. 1997.