Kvindernes trinvise adgang til det danske forsvar: Forskningsrapport publiceret som del af Forsvarsakademiets egen publikationsserie

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapport

Abstrakt

Mens det politiske fokus på kvinder i det danske forsvar synes stadigt stigende, findes der næsten ingen forskning på området. For at bidrage til den politiske og personalestrategiske udvikling på området, undersøger denne forskningsrapport fra Forsvarsakademiets Center for Militærhistorie kvindernes adgang til og fremmarch i det danske forsvar.
Efter et historisk rids tilbage til den første direkte og formelle tilknytning af kvinder til forsvaret i tiden omkring anden verdenskrig belyses særligt perioden efter kvinder i 1970’erne fik adgang til officersuddannelserne. Herigennem belyses, hvordan kvinder fik mulighed for en egentlig karrierevej og avancement inden for den militære organisation. For at klarlægge dette område er inddraget både skriftlige kilder og interviews med en række af de første kvinder, der blev udnævnt fra forsvarets tre officersskoler.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagForsvarsakademiets Forlag
Antal sider28
ISBN (Trykt)9788771470475
StatusUdgivet - 2014
Udgivet eksterntJa
NavnForsvarsakademiets Research Papers

Citationsformater