Konkurrencestaten er en velfærdssucces

Mikkel Dehlholm, Ove K. Pedersen

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  Resumé

  Debatten om begrebet "konkurrencestaten" har båret præg af misforståelser og forsimplinger.
  Med denne artikel håber vi at ændre på dét. Ved at sammenligne den danske konkurrencestat med andre kan man nemlig se, hvordan den er helt særlig ved at være en succesrig velfærdsstat.
  Til artiklen har vi indsamlet den eksisterende internationale forskning om velfærdsstaters udvikling og trækker især på den mest avancerede amerikanske forskning. I den internationale forskning er der enighed om, at Danmark er i en klasse for sig - at der er meget få lande i verden, der har skabt så favorable livsbetingelser for deres indbyggere som Danmark. Vi er dog ikke blinde for de mindre positive sider. Fx ved vi, at børnedødeligheden i Danmark er højere end i Sverige og Norge, og at middellevetiden i Danmark er kortere end i andre nordiske lande og på niveau med USA's.
  Vores pointe er dog denne: Følger man den danske debat, kan man let få det indtryk, at udviklingen er rivende gal. Det er den ikke. Den komparative forskning siger noget andet.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftRæson
  Udgave nummer19 (3/2014)
  Sider (fra-til)54-59
  ISSN1902-2255
  StatusUdgivet - okt. 2014

  Citer dette

  Dehlholm, M., & Pedersen, O. K. (2014). Konkurrencestaten er en velfærdssucces. Ræson, (19 (3/2014)), 54-59.
  Dehlholm, Mikkel ; Pedersen, Ove K. / Konkurrencestaten er en velfærdssucces. I: Ræson. 2014 ; Nr. 19 (3/2014). s. 54-59.
  @article{755220cc992b4928b0278fc001ec3ddf,
  title = "Konkurrencestaten er en velf{\ae}rdssucces",
  abstract = "Debatten om begrebet {"}konkurrencestaten{"} har b{\aa}ret pr{\ae}g af misforst{\aa}elser og forsimplinger. Med denne artikel h{\aa}ber vi at {\ae}ndre p{\aa} d{\'e}t. Ved at sammenligne den danske konkurrencestat med andre kan man nemlig se, hvordan den er helt s{\ae}rlig ved at v{\ae}re en succesrig velf{\ae}rdsstat.Til artiklen har vi indsamlet den eksisterende internationale forskning om velf{\ae}rdsstaters udvikling og tr{\ae}kker is{\ae}r p{\aa} den mest avancerede amerikanske forskning. I den internationale forskning er der enighed om, at Danmark er i en klasse for sig - at der er meget f{\aa} lande i verden, der har skabt s{\aa} favorable livsbetingelser for deres indbyggere som Danmark. Vi er dog ikke blinde for de mindre positive sider. Fx ved vi, at b{\o}rned{\o}deligheden i Danmark er h{\o}jere end i Sverige og Norge, og at middellevetiden i Danmark er kortere end i andre nordiske lande og p{\aa} niveau med USA's.Vores pointe er dog denne: F{\o}lger man den danske debat, kan man let f{\aa} det indtryk, at udviklingen er rivende gal. Det er den ikke. Den komparative forskning siger noget andet.",
  author = "Mikkel Dehlholm and Pedersen, {Ove K.}",
  year = "2014",
  month = "10",
  language = "Dansk",
  pages = "54--59",
  journal = "R{\ae}son",
  issn = "1902-2255",
  publisher = "Raeson Medier",
  number = "19 (3/2014)",

  }

  Dehlholm, M & Pedersen, OK 2014, 'Konkurrencestaten er en velfærdssucces', Ræson, nr. 19 (3/2014), s. 54-59.

  Konkurrencestaten er en velfærdssucces. / Dehlholm, Mikkel; Pedersen, Ove K.

  I: Ræson, Nr. 19 (3/2014), 10.2014, s. 54-59.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  TY - JOUR

  T1 - Konkurrencestaten er en velfærdssucces

  AU - Dehlholm, Mikkel

  AU - Pedersen, Ove K.

  PY - 2014/10

  Y1 - 2014/10

  N2 - Debatten om begrebet "konkurrencestaten" har båret præg af misforståelser og forsimplinger. Med denne artikel håber vi at ændre på dét. Ved at sammenligne den danske konkurrencestat med andre kan man nemlig se, hvordan den er helt særlig ved at være en succesrig velfærdsstat.Til artiklen har vi indsamlet den eksisterende internationale forskning om velfærdsstaters udvikling og trækker især på den mest avancerede amerikanske forskning. I den internationale forskning er der enighed om, at Danmark er i en klasse for sig - at der er meget få lande i verden, der har skabt så favorable livsbetingelser for deres indbyggere som Danmark. Vi er dog ikke blinde for de mindre positive sider. Fx ved vi, at børnedødeligheden i Danmark er højere end i Sverige og Norge, og at middellevetiden i Danmark er kortere end i andre nordiske lande og på niveau med USA's.Vores pointe er dog denne: Følger man den danske debat, kan man let få det indtryk, at udviklingen er rivende gal. Det er den ikke. Den komparative forskning siger noget andet.

  AB - Debatten om begrebet "konkurrencestaten" har båret præg af misforståelser og forsimplinger. Med denne artikel håber vi at ændre på dét. Ved at sammenligne den danske konkurrencestat med andre kan man nemlig se, hvordan den er helt særlig ved at være en succesrig velfærdsstat.Til artiklen har vi indsamlet den eksisterende internationale forskning om velfærdsstaters udvikling og trækker især på den mest avancerede amerikanske forskning. I den internationale forskning er der enighed om, at Danmark er i en klasse for sig - at der er meget få lande i verden, der har skabt så favorable livsbetingelser for deres indbyggere som Danmark. Vi er dog ikke blinde for de mindre positive sider. Fx ved vi, at børnedødeligheden i Danmark er højere end i Sverige og Norge, og at middellevetiden i Danmark er kortere end i andre nordiske lande og på niveau med USA's.Vores pointe er dog denne: Følger man den danske debat, kan man let få det indtryk, at udviklingen er rivende gal. Det er den ikke. Den komparative forskning siger noget andet.

  M3 - Tidsskriftartikel

  SP - 54

  EP - 59

  JO - Ræson

  JF - Ræson

  SN - 1902-2255

  IS - 19 (3/2014)

  ER -

  Dehlholm M, Pedersen OK. Konkurrencestaten er en velfærdssucces. Ræson. 2014 okt;(19 (3/2014)):54-59.