Kollektiv meningsdannelse iblandt heterogene aktører i eksperimentelle samskabelsesprocesser

Anders Brøndum Klein

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

141 Downloads (Pure)

Abstrakt

Dette PhD-studie undersøger, hvordan heterogene aktører kollektivt skaber mening gennem framingprocesser, når de oversætter nye idéer i eksperimentelle samskabelsesprocesser.
Heterogene samfundsaktører samles i stigende grad om at løse komplekse samfundsudfordringer i eksperimentelle samskabelsesprocesser. Men der er imidlertid usikkerhed om, hvorvidt tværsektorielle samskabelsesprocesser virker efter hensigten. Aktørers forskellige fagligheder og kulturelle baggrunde kan gøre det svært for dem at samarbejde og skabe mening på tværs. Forskning har haft en tendens til at fokusere normativt på at forbedre samskabelsesprocesser, frem for at foretage mere kritiske analyser af de processer, der finder sted inde i dem og konsekvenserne deraf.
Dette PhD-studie undersøger, hvordan heterogene aktører kollektivt skaber mening inde i samskabelsesprocesser. Studiet fokuserer på den meningsdannelse, der foregår, når heterogene aktører udvikler fælles byløsninger i en iscenesat samskabelsesproces. Meningsdannelsen undersøges specifikt i en samskabelsesproces, der udfolder sig i et eksperimentelt spændingsfelt mellem institutionel distance og forankring, som kendetegner nye typer af samskabelsesprocesser med ambitioner om at involvere heterogene aktører i at udvikle alternative løsninger, der kan forankres i konkrete kontekster. Undersøgelsen tager udgangspunkt i et iscenesat felteksperiment bestående af ni sammenhængende workshops, hvori heterogene byaktører udvikler en alternativ løsning på udfordringen med tomme kvadratmeter i bymidter, der bl.a. forårsages af øget nethandel.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedFrederiksberg
ForlagCopenhagen Business School [Phd]
Antal sider288
ISBN (Trykt)9788775681136
ISBN (Elektronisk)9788775681143
StatusUdgivet - 2022
NavnPhD Series
Nummer30.2022
ISSN0906-6934

Citationsformater