Kig op!

Undervisning uden et blåt skær

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

Kig op. Undervisning uden et blåt skær er den første samlede fremstilling af, hvorfor og hvordan ikke-relevant skærmtid i undervisningslokalet er et problem og en opfordring til, at vi taler om og styrer sådan ikke-relevant skærmtid. Mange studerende har vanskeligt ved at koncentrere sig om, bidrage til og engagere sig i undervisningen i undervisningslokalet, og det er min påstand, at dette især skyldes og mange gange også accelereres af digitale forstyrrelser i form af mængden af skærme, som konstant anvendes til noget, der ikke er relevant for undervisningen. Skærmafhængigheden risikerer dermed i undervisningslokalet at skabe et dårligt undervisningsmiljø og ringere læring, fordi studerende konstant flygter digitalt til bl.a. nyhedsmedier, sociale medier og onlinespil. Derfor er det nødvendigt at blande sig i, hvor meget studerende i undervisningslokalet anvender skærme. I bogen forklarer jeg, hvorfor og hvordan digitale forstyrrelser i undervisningslokalet er problematiske, og jeg giver anvisninger til, hvordan disse forstyrrelser bedst muligt håndteres. Bogen er baseret på den efterhånden stigende mængde af empirisk forskning i skærmtid og teori samt empiriske undersøgelser indenfor sociologien, socialpsykologien og økonomien, som fokuserer på udfordringerne ved at få mennesker til at bidrage til et fællesskab. Og derudover på min erfaring fra og mine empiriske undersøgelser af undervisningen af tusindvis af primært dagstuderende på videregående uddannelser.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagSamfundslitteratur
Antal sider181
ISBN (Trykt)9788759332078
StatusUdgivet - 2018

Citer dette

Holdt Christensen, P. (2018). Kig op! Undervisning uden et blåt skær. Frederiksberg: Samfundslitteratur.
Holdt Christensen, Peter. / Kig op! Undervisning uden et blåt skær. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2018. 181 s.
@book{54ea3ea5ef6543dcb36a4b587cbba0f6,
title = "Kig op!: Undervisning uden et bl{\aa}t sk{\ae}r",
abstract = "Kig op. Undervisning uden et bl{\aa}t sk{\ae}r er den f{\o}rste samlede fremstilling af, hvorfor og hvordan ikke-relevant sk{\ae}rmtid i undervisningslokalet er et problem og en opfordring til, at vi taler om og styrer s{\aa}dan ikke-relevant sk{\ae}rmtid. Mange studerende har vanskeligt ved at koncentrere sig om, bidrage til og engagere sig i undervisningen i undervisningslokalet, og det er min p{\aa}stand, at dette is{\ae}r skyldes og mange gange ogs{\aa} accelereres af digitale forstyrrelser i form af m{\ae}ngden af sk{\ae}rme, som konstant anvendes til noget, der ikke er relevant for undervisningen. Sk{\ae}rmafh{\ae}ngigheden risikerer dermed i undervisningslokalet at skabe et d{\aa}rligt undervisningsmilj{\o} og ringere l{\ae}ring, fordi studerende konstant flygter digitalt til bl.a. nyhedsmedier, sociale medier og onlinespil. Derfor er det n{\o}dvendigt at blande sig i, hvor meget studerende i undervisningslokalet anvender sk{\ae}rme. I bogen forklarer jeg, hvorfor og hvordan digitale forstyrrelser i undervisningslokalet er problematiske, og jeg giver anvisninger til, hvordan disse forstyrrelser bedst muligt h{\aa}ndteres. Bogen er baseret p{\aa} den efterh{\aa}nden stigende m{\ae}ngde af empirisk forskning i sk{\ae}rmtid og teori samt empiriske unders{\o}gelser indenfor sociologien, socialpsykologien og {\o}konomien, som fokuserer p{\aa} udfordringerne ved at f{\aa} mennesker til at bidrage til et f{\ae}llesskab. Og derudover p{\aa} min erfaring fra og mine empiriske unders{\o}gelser af undervisningen af tusindvis af prim{\ae}rt dagstuderende p{\aa} videreg{\aa}ende uddannelser.",
author = "{Holdt Christensen}, Peter",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "9788759332078",
publisher = "Samfundslitteratur",
address = "Danmark",

}

Holdt Christensen, P 2018, Kig op! Undervisning uden et blåt skær. Samfundslitteratur, Frederiksberg.

Kig op! Undervisning uden et blåt skær. / Holdt Christensen, Peter.

Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2018. 181 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Kig op!

T2 - Undervisning uden et blåt skær

AU - Holdt Christensen, Peter

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Kig op. Undervisning uden et blåt skær er den første samlede fremstilling af, hvorfor og hvordan ikke-relevant skærmtid i undervisningslokalet er et problem og en opfordring til, at vi taler om og styrer sådan ikke-relevant skærmtid. Mange studerende har vanskeligt ved at koncentrere sig om, bidrage til og engagere sig i undervisningen i undervisningslokalet, og det er min påstand, at dette især skyldes og mange gange også accelereres af digitale forstyrrelser i form af mængden af skærme, som konstant anvendes til noget, der ikke er relevant for undervisningen. Skærmafhængigheden risikerer dermed i undervisningslokalet at skabe et dårligt undervisningsmiljø og ringere læring, fordi studerende konstant flygter digitalt til bl.a. nyhedsmedier, sociale medier og onlinespil. Derfor er det nødvendigt at blande sig i, hvor meget studerende i undervisningslokalet anvender skærme. I bogen forklarer jeg, hvorfor og hvordan digitale forstyrrelser i undervisningslokalet er problematiske, og jeg giver anvisninger til, hvordan disse forstyrrelser bedst muligt håndteres. Bogen er baseret på den efterhånden stigende mængde af empirisk forskning i skærmtid og teori samt empiriske undersøgelser indenfor sociologien, socialpsykologien og økonomien, som fokuserer på udfordringerne ved at få mennesker til at bidrage til et fællesskab. Og derudover på min erfaring fra og mine empiriske undersøgelser af undervisningen af tusindvis af primært dagstuderende på videregående uddannelser.

AB - Kig op. Undervisning uden et blåt skær er den første samlede fremstilling af, hvorfor og hvordan ikke-relevant skærmtid i undervisningslokalet er et problem og en opfordring til, at vi taler om og styrer sådan ikke-relevant skærmtid. Mange studerende har vanskeligt ved at koncentrere sig om, bidrage til og engagere sig i undervisningen i undervisningslokalet, og det er min påstand, at dette især skyldes og mange gange også accelereres af digitale forstyrrelser i form af mængden af skærme, som konstant anvendes til noget, der ikke er relevant for undervisningen. Skærmafhængigheden risikerer dermed i undervisningslokalet at skabe et dårligt undervisningsmiljø og ringere læring, fordi studerende konstant flygter digitalt til bl.a. nyhedsmedier, sociale medier og onlinespil. Derfor er det nødvendigt at blande sig i, hvor meget studerende i undervisningslokalet anvender skærme. I bogen forklarer jeg, hvorfor og hvordan digitale forstyrrelser i undervisningslokalet er problematiske, og jeg giver anvisninger til, hvordan disse forstyrrelser bedst muligt håndteres. Bogen er baseret på den efterhånden stigende mængde af empirisk forskning i skærmtid og teori samt empiriske undersøgelser indenfor sociologien, socialpsykologien og økonomien, som fokuserer på udfordringerne ved at få mennesker til at bidrage til et fællesskab. Og derudover på min erfaring fra og mine empiriske undersøgelser af undervisningen af tusindvis af primært dagstuderende på videregående uddannelser.

UR - https://primo.kb.dk/primo-explore/fulldisplay?docid=CBS01000951393&context=L&vid=CBS&search_scope=Blended&tab=default_tab&lang=da_DK

M3 - Bog

SN - 9788759332078

BT - Kig op!

PB - Samfundslitteratur

CY - Frederiksberg

ER -

Holdt Christensen P. Kig op! Undervisning uden et blåt skær. Frederiksberg: Samfundslitteratur, 2018. 181 s.