Kapitalafgang fra iværksætterselskaber: Man må sno sig...

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I artiklen analyseres reglerne om kapitalafgang fra iværksætterselskaber. Det konkluderes, at årlige kapitalnedsættelser til overkurs kan være løsningen på det udbytteforbud, der de facto gælder, indtil omregistreringsniveauet er nået. Det konkluderes, at kapitalnedsættelsesmodellen også kan være løsningen i IVS-modellen, hvor opsparingskravet kommer til at virke dobbelt. Afslutningsvis anbefales det, at reglerne om kapitalafgang i IVS revideres.
OriginalsprogDansk
TidsskriftNordisk Tidsskrift for Selskabsret
Vol/bind16
Udgave nummer3
Sider (fra-til)43-63
ISSN1399-140X
StatusUdgivet - 2014

Citer dette

@article{c225cfbe8b4c464b8919ca456dca96e5,
title = "Kapitalafgang fra iv{\ae}rks{\ae}tterselskaber: Man m{\aa} sno sig...",
abstract = "I artiklen analyseres reglerne om kapitalafgang fra iv{\ae}rks{\ae}tterselskaber. Det konkluderes, at {\aa}rlige kapitalneds{\ae}ttelser til overkurs kan v{\ae}re l{\o}sningen p{\aa} det udbytteforbud, der de facto g{\ae}lder, indtil omregistreringsniveauet er n{\aa}et. Det konkluderes, at kapitalneds{\ae}ttelsesmodellen ogs{\aa} kan v{\ae}re l{\o}sningen i IVS-modellen, hvor opsparingskravet kommer til at virke dobbelt. Afslutningsvis anbefales det, at reglerne om kapitalafgang i IVS revideres.",
author = "Lilja, {Troels Michael}",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "16",
pages = "43--63",
journal = "Nordisk Tidsskrift for Selskabsret",
issn = "1399-140X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "3",

}

Kapitalafgang fra iværksætterselskaber : Man må sno sig... / Lilja, Troels Michael.

I: Nordisk Tidsskrift for Selskabsret, Bind 16, Nr. 3, 2014, s. 43-63.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Kapitalafgang fra iværksætterselskaber

T2 - Man må sno sig...

AU - Lilja, Troels Michael

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - I artiklen analyseres reglerne om kapitalafgang fra iværksætterselskaber. Det konkluderes, at årlige kapitalnedsættelser til overkurs kan være løsningen på det udbytteforbud, der de facto gælder, indtil omregistreringsniveauet er nået. Det konkluderes, at kapitalnedsættelsesmodellen også kan være løsningen i IVS-modellen, hvor opsparingskravet kommer til at virke dobbelt. Afslutningsvis anbefales det, at reglerne om kapitalafgang i IVS revideres.

AB - I artiklen analyseres reglerne om kapitalafgang fra iværksætterselskaber. Det konkluderes, at årlige kapitalnedsættelser til overkurs kan være løsningen på det udbytteforbud, der de facto gælder, indtil omregistreringsniveauet er nået. Det konkluderes, at kapitalnedsættelsesmodellen også kan være løsningen i IVS-modellen, hvor opsparingskravet kommer til at virke dobbelt. Afslutningsvis anbefales det, at reglerne om kapitalafgang i IVS revideres.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 16

SP - 43

EP - 63

JO - Nordisk Tidsskrift for Selskabsret

JF - Nordisk Tidsskrift for Selskabsret

SN - 1399-140X

IS - 3

ER -