Iværksætterselskabet i et retsøkonomisk perspektiv: Trold kan tæmmes?

Troels Michael Lilja, Thomas Langkilde Kjær, Anders Rasmussen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I artiklen foretages en retsøkonomisk undersøgelse af en række bestemmelser, der alene finder anvendelse på iværksætterselskaber. Det dokumenteres, at reglen om forbud mod apportindskud i selskabslovens §357 a stk. 2, 2. led, og udbyttebegrænsningsreglen i selskabslovens §357 b, st. 2, ikke er økonomisk efficiente. Med udgangspunkt i Shavells model foretages en analyse af fordele og ulemper ved regulerings- og ansvarsnormer, og det konkluderes, at ansvarsnormer er mere økonomisk efficiente end reguleringsnormer. Afslutningsvis spørges der, om det er tid til at definere, hvad god selskabsledelse er i mindre virksomheder.
OriginalsprogDansk
TidsskriftNordisk Tidsskrift for Selskabsret
Vol/bind19
Udgave nummer4
Sider (fra-til)1-19
ISSN1399-140X
StatusUdgivet - 2017

Citer dette

Lilja, Troels Michael ; Kjær, Thomas Langkilde ; Rasmussen, Anders. / Iværksætterselskabet i et retsøkonomisk perspektiv : Trold kan tæmmes?. I: Nordisk Tidsskrift for Selskabsret. 2017 ; Bind 19, Nr. 4. s. 1-19.
@article{e659a5bc125646d299a63587c28ca4de,
title = "Iv{\ae}rks{\ae}tterselskabet i et rets{\o}konomisk perspektiv: Trold kan t{\ae}mmes?",
abstract = "I artiklen foretages en rets{\o}konomisk unders{\o}gelse af en r{\ae}kke bestemmelser, der alene finder anvendelse p{\aa} iv{\ae}rks{\ae}tterselskaber. Det dokumenteres, at reglen om forbud mod apportindskud i selskabslovens §357 a stk. 2, 2. led, og udbyttebegr{\ae}nsningsreglen i selskabslovens §357 b, st. 2, ikke er {\o}konomisk efficiente. Med udgangspunkt i Shavells model foretages en analyse af fordele og ulemper ved regulerings- og ansvarsnormer, og det konkluderes, at ansvarsnormer er mere {\o}konomisk efficiente end reguleringsnormer. Afslutningsvis sp{\o}rges der, om det er tid til at definere, hvad god selskabsledelse er i mindre virksomheder.",
author = "Lilja, {Troels Michael} and Kj{\ae}r, {Thomas Langkilde} and Anders Rasmussen",
year = "2017",
language = "Dansk",
volume = "19",
pages = "1--19",
journal = "Nordisk Tidsskrift for Selskabsret",
issn = "1399-140X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "4",

}

Iværksætterselskabet i et retsøkonomisk perspektiv : Trold kan tæmmes? / Lilja, Troels Michael; Kjær, Thomas Langkilde; Rasmussen, Anders.

I: Nordisk Tidsskrift for Selskabsret, Bind 19, Nr. 4, 2017, s. 1-19.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Iværksætterselskabet i et retsøkonomisk perspektiv

T2 - Trold kan tæmmes?

AU - Lilja, Troels Michael

AU - Kjær, Thomas Langkilde

AU - Rasmussen, Anders

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - I artiklen foretages en retsøkonomisk undersøgelse af en række bestemmelser, der alene finder anvendelse på iværksætterselskaber. Det dokumenteres, at reglen om forbud mod apportindskud i selskabslovens §357 a stk. 2, 2. led, og udbyttebegrænsningsreglen i selskabslovens §357 b, st. 2, ikke er økonomisk efficiente. Med udgangspunkt i Shavells model foretages en analyse af fordele og ulemper ved regulerings- og ansvarsnormer, og det konkluderes, at ansvarsnormer er mere økonomisk efficiente end reguleringsnormer. Afslutningsvis spørges der, om det er tid til at definere, hvad god selskabsledelse er i mindre virksomheder.

AB - I artiklen foretages en retsøkonomisk undersøgelse af en række bestemmelser, der alene finder anvendelse på iværksætterselskaber. Det dokumenteres, at reglen om forbud mod apportindskud i selskabslovens §357 a stk. 2, 2. led, og udbyttebegrænsningsreglen i selskabslovens §357 b, st. 2, ikke er økonomisk efficiente. Med udgangspunkt i Shavells model foretages en analyse af fordele og ulemper ved regulerings- og ansvarsnormer, og det konkluderes, at ansvarsnormer er mere økonomisk efficiente end reguleringsnormer. Afslutningsvis spørges der, om det er tid til at definere, hvad god selskabsledelse er i mindre virksomheder.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978984568321&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 19

SP - 1

EP - 19

JO - Nordisk Tidsskrift for Selskabsret

JF - Nordisk Tidsskrift for Selskabsret

SN - 1399-140X

IS - 4

ER -