Investeringer i fossile selskaber og strandede aktiver

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

153 Downloads (Pure)

Resumé

Der er fortsat stor interesse for – men også usikkerhed omkring – klimaudfordringernes konsekvenser for investering i specielt fossile selskaber. Denne artikel behandler dette emne og det nært beslægtede begreb strandede aktiver ved at diskutere den eksisterende litteratur om emnet og ved at foretage og diskutere empiriske analyser af investeringer i fossile selskaber. Artiklens konklusion er, at selv om klimaudfordringerne giver betydelig risiko for, at aktiver indenfor fossile brændstoffer strander, så er der en række indikationer på, at markedet, investorer og de berørte selskaber ikke har forholdt sig tilstrækkeligt nuanceret til denne risiko.
OriginalsprogDansk
TidsskriftFinans/Invest
Udgave nummer2
Sider (fra-til)15-22
ISSN0106-1798
StatusUdgivet - apr. 2017

Citer dette

@article{7d1524648a704415bb2f9bcc198c4998,
title = "Investeringer i fossile selskaber og strandede aktiver",
abstract = "Der er fortsat stor interesse for – men ogs{\aa} usikkerhed omkring – klimaudfordringernes konsekvenser for investering i specielt fossile selskaber. Denne artikel behandler dette emne og det n{\ae}rt besl{\ae}gtede begreb strandede aktiver ved at diskutere den eksisterende litteratur om emnet og ved at foretage og diskutere empiriske analyser af investeringer i fossile selskaber. Artiklens konklusion er, at selv om klimaudfordringerne giver betydelig risiko for, at aktiver indenfor fossile br{\ae}ndstoffer strander, s{\aa} er der en r{\ae}kke indikationer p{\aa}, at markedet, investorer og de ber{\o}rte selskaber ikke har forholdt sig tilstr{\ae}kkeligt nuanceret til denne risiko.",
author = "Bechmann, {Ken L.} and Nielsen, {Mads Stenbo}",
year = "2017",
month = "4",
language = "Dansk",
pages = "15--22",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "2",

}

Investeringer i fossile selskaber og strandede aktiver. / Bechmann, Ken L.; Nielsen, Mads Stenbo.

I: Finans/Invest, Nr. 2, 04.2017, s. 15-22.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Investeringer i fossile selskaber og strandede aktiver

AU - Bechmann, Ken L.

AU - Nielsen, Mads Stenbo

PY - 2017/4

Y1 - 2017/4

N2 - Der er fortsat stor interesse for – men også usikkerhed omkring – klimaudfordringernes konsekvenser for investering i specielt fossile selskaber. Denne artikel behandler dette emne og det nært beslægtede begreb strandede aktiver ved at diskutere den eksisterende litteratur om emnet og ved at foretage og diskutere empiriske analyser af investeringer i fossile selskaber. Artiklens konklusion er, at selv om klimaudfordringerne giver betydelig risiko for, at aktiver indenfor fossile brændstoffer strander, så er der en række indikationer på, at markedet, investorer og de berørte selskaber ikke har forholdt sig tilstrækkeligt nuanceret til denne risiko.

AB - Der er fortsat stor interesse for – men også usikkerhed omkring – klimaudfordringernes konsekvenser for investering i specielt fossile selskaber. Denne artikel behandler dette emne og det nært beslægtede begreb strandede aktiver ved at diskutere den eksisterende litteratur om emnet og ved at foretage og diskutere empiriske analyser af investeringer i fossile selskaber. Artiklens konklusion er, at selv om klimaudfordringerne giver betydelig risiko for, at aktiver indenfor fossile brændstoffer strander, så er der en række indikationer på, at markedet, investorer og de berørte selskaber ikke har forholdt sig tilstrækkeligt nuanceret til denne risiko.

UR - http://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 15

EP - 22

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 2

ER -