Hvorfor er F-ordet så farligt: Et essay om feminisme, myter om kønsblindhed og mangel på fremgang

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Dette essay dokumenterer den fortsat svigtende ligestilling mellem kønnene, noterer sig de allestedsnærværende og begrænsende kønsstereotyper og den på én gang usynlige og ganske bastante hverdagsdiskrimination overfor kvindelige ledere. Vi gøres klogere på feminismens fire former og der agiteres for, at et feministisk syn på organisationer og ledelse kan gøre en forskel på mindst fire fundamentale områder. Essayet er et lettere redigeret talepapir præsenteret til Copenhagen Science Slam, Folkemødet på Bornholm 16.06.2017.
OriginalsprogDansk
TidsskriftLederliv online
Antal sider10
ISSN2446-0532
StatusUdgivet - 2 nov. 2017

Citer dette

@article{5e607ebdc3444ec6827fdc4ddac94f6e,
title = "Hvorfor er F-ordet s{\aa} farligt: Et essay om feminisme, myter om k{\o}nsblindhed og mangel p{\aa} fremgang",
abstract = "Dette essay dokumenterer den fortsat svigtende ligestilling mellem k{\o}nnene, noterer sig de allestedsn{\ae}rv{\ae}rende og begr{\ae}nsende k{\o}nsstereotyper og den p{\aa} {\'e}n gang usynlige og ganske bastante hverdagsdiskrimination overfor kvindelige ledere. Vi g{\o}res klogere p{\aa} feminismens fire former og der agiteres for, at et feministisk syn p{\aa} organisationer og ledelse kan g{\o}re en forskel p{\aa} mindst fire fundamentale omr{\aa}der. Essayet er et lettere redigeret talepapir pr{\ae}senteret til Copenhagen Science Slam, Folkem{\o}det p{\aa} Bornholm 16.06.2017.",
author = "Muhr, {Sara Louise}",
year = "2017",
month = "11",
day = "2",
language = "Dansk",
journal = "Lederliv online",
issn = "2446-0532",
publisher = "Professionsh{\o}jskolerne i Danmark",

}

Hvorfor er F-ordet så farligt : Et essay om feminisme, myter om kønsblindhed og mangel på fremgang. / Muhr, Sara Louise.

I: Lederliv online, 02.11.2017.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Hvorfor er F-ordet så farligt

T2 - Et essay om feminisme, myter om kønsblindhed og mangel på fremgang

AU - Muhr, Sara Louise

PY - 2017/11/2

Y1 - 2017/11/2

N2 - Dette essay dokumenterer den fortsat svigtende ligestilling mellem kønnene, noterer sig de allestedsnærværende og begrænsende kønsstereotyper og den på én gang usynlige og ganske bastante hverdagsdiskrimination overfor kvindelige ledere. Vi gøres klogere på feminismens fire former og der agiteres for, at et feministisk syn på organisationer og ledelse kan gøre en forskel på mindst fire fundamentale områder. Essayet er et lettere redigeret talepapir præsenteret til Copenhagen Science Slam, Folkemødet på Bornholm 16.06.2017.

AB - Dette essay dokumenterer den fortsat svigtende ligestilling mellem kønnene, noterer sig de allestedsnærværende og begrænsende kønsstereotyper og den på én gang usynlige og ganske bastante hverdagsdiskrimination overfor kvindelige ledere. Vi gøres klogere på feminismens fire former og der agiteres for, at et feministisk syn på organisationer og ledelse kan gøre en forskel på mindst fire fundamentale områder. Essayet er et lettere redigeret talepapir præsenteret til Copenhagen Science Slam, Folkemødet på Bornholm 16.06.2017.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Lederliv online

JF - Lederliv online

SN - 2446-0532

ER -