Hvad skal barnet hedde? Rapport om ledelse af inklusion

Camilla Sløk, Karen Balle, Mathilde Hjerrild Carlsen, Niels Erik Hulgård Larsen

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  79 Downloads (Pure)

  Abstract

  Finding 1:
  Ledelse af inklusion handler om at reducere den kompleksitet, der er forbundet med at mange forskellige koder er på spil i den ’polyfone organisation’, som folkeskolen anses at være. Ledelse af inklusion handler om strategisk at bringe de forskellige koder til at spille sammen, udfordre dem og spille dem op i mod hinanden med henblik på at skabe bedst mulige betingelser for, at organisationens interessenter knytter an til inklusionsstrategien, og dermed tager ejerskab.
  Finding 2:
  Undersøgelsen viser, at der er fire primære koder på spil i relation til inklusion, henholdsvis den økonomiske, politiske, pædagogiske og etiske kode, der på forskellig vis indholdsudfyldes og bringes i spil i kommunikationen.
  Finding 3:
  Inklusion må betragtes som et tomt begreb, hvor folkeskolens mange interessenter på forskellig vis bringer koder i spil, der kæmper om at definere, hvad betegnelsen skal indeholde. Der er således ikke nogen fast median for, hvordan den ’gode’ inklusionsstrategi tager sig ud. Det handler derfor om ledelsesbeslutninger.
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedFrederiksberg
  ForlagCenter for Skoleledelse
  Antal sider29
  StatusUdgivet - dec. 2011

  Citationsformater