Holdninger til Immigration: Er Danskere Specielle?

Nikolaj Malchow-Møller, Jakob Roland Munch, Sanne Schroll, Jan Rose Skaksen

Publikation: Working paperForskning

2 Downloads (Pure)

Resumé

Denne artikel belyser holdninger til immigration blandt borgere i Danmark og de øvrige EU-15 lande - herunder holdningerne til immigration, der følger af den seneste EU-udvidelse. Det analyseres, hvilke faktorer der ligger til frund for disse holdninger, samt i hvilken udstrækning danskere afviger fra EU-gennemsnittet. Den typiske dansker er lidt mere skeptisk overfor immigration end andre europæere. Danskerne afskiller sig desuden ved, at forholdsvis få forbinder øget immigration med negative konsekvenser for arbejdsmarkedet, men forholdsvis mange forbinder det med højere omkostninger for velfærdsstaten. Når der tages hensyn til opfattelserne af de økonomiske konsekvenser af immigration, kommer Danmark til at fremstå som et væsentligt mere immigrationsskeptisk land, end hvad der kommer til udtryk i de ukorrigerede holdninger.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
Antal sider25
StatusUdgivet - 2006

Emneord

  • x
  • Immigration, EU, holdninger, økonomiske faktorer

Citer dette

Malchow-Møller, N., Roland Munch, J., Schroll, S., & Skaksen, J. R. (2006). Holdninger til Immigration: Er Danskere Specielle? København.
Malchow-Møller, Nikolaj ; Roland Munch, Jakob ; Schroll, Sanne ; Skaksen, Jan Rose. / Holdninger til Immigration : Er Danskere Specielle?. København, 2006.
@techreport{c042b730f8ad11db9160000ea68e967b,
title = "Holdninger til Immigration: Er Danskere Specielle?",
abstract = "Denne artikel belyser holdninger til immigration blandt borgere i Danmark og de {\o}vrige EU-15 lande - herunder holdningerne til immigration, der f{\o}lger af den seneste EU-udvidelse. Det analyseres, hvilke faktorer der ligger til frund for disse holdninger, samt i hvilken udstr{\ae}kning danskere afviger fra EU-gennemsnittet. Den typiske dansker er lidt mere skeptisk overfor immigration end andre europ{\ae}ere. Danskerne afskiller sig desuden ved, at forholdsvis f{\aa} forbinder {\o}get immigration med negative konsekvenser for arbejdsmarkedet, men forholdsvis mange forbinder det med h{\o}jere omkostninger for velf{\ae}rdsstaten. N{\aa}r der tages hensyn til opfattelserne af de {\o}konomiske konsekvenser af immigration, kommer Danmark til at fremst{\aa} som et v{\ae}sentligt mere immigrationsskeptisk land, end hvad der kommer til udtryk i de ukorrigerede holdninger.",
keywords = "x, Immigration, EU, holdninger, {\o}konomiske faktorer",
author = "Nikolaj Malchow-M{\o}ller and {Roland Munch}, Jakob and Sanne Schroll and Skaksen, {Jan Rose}",
year = "2006",
language = "Dansk",
type = "WorkingPaper",

}

Malchow-Møller, N, Roland Munch, J, Schroll, S & Skaksen, JR 2006 'Holdninger til Immigration: Er Danskere Specielle?' København.

Holdninger til Immigration : Er Danskere Specielle? / Malchow-Møller, Nikolaj; Roland Munch, Jakob; Schroll, Sanne; Skaksen, Jan Rose.

København, 2006.

Publikation: Working paperForskning

TY - UNPB

T1 - Holdninger til Immigration

T2 - Er Danskere Specielle?

AU - Malchow-Møller, Nikolaj

AU - Roland Munch, Jakob

AU - Schroll, Sanne

AU - Skaksen, Jan Rose

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Denne artikel belyser holdninger til immigration blandt borgere i Danmark og de øvrige EU-15 lande - herunder holdningerne til immigration, der følger af den seneste EU-udvidelse. Det analyseres, hvilke faktorer der ligger til frund for disse holdninger, samt i hvilken udstrækning danskere afviger fra EU-gennemsnittet. Den typiske dansker er lidt mere skeptisk overfor immigration end andre europæere. Danskerne afskiller sig desuden ved, at forholdsvis få forbinder øget immigration med negative konsekvenser for arbejdsmarkedet, men forholdsvis mange forbinder det med højere omkostninger for velfærdsstaten. Når der tages hensyn til opfattelserne af de økonomiske konsekvenser af immigration, kommer Danmark til at fremstå som et væsentligt mere immigrationsskeptisk land, end hvad der kommer til udtryk i de ukorrigerede holdninger.

AB - Denne artikel belyser holdninger til immigration blandt borgere i Danmark og de øvrige EU-15 lande - herunder holdningerne til immigration, der følger af den seneste EU-udvidelse. Det analyseres, hvilke faktorer der ligger til frund for disse holdninger, samt i hvilken udstrækning danskere afviger fra EU-gennemsnittet. Den typiske dansker er lidt mere skeptisk overfor immigration end andre europæere. Danskerne afskiller sig desuden ved, at forholdsvis få forbinder øget immigration med negative konsekvenser for arbejdsmarkedet, men forholdsvis mange forbinder det med højere omkostninger for velfærdsstaten. Når der tages hensyn til opfattelserne af de økonomiske konsekvenser af immigration, kommer Danmark til at fremstå som et væsentligt mere immigrationsskeptisk land, end hvad der kommer til udtryk i de ukorrigerede holdninger.

KW - x

KW - Immigration, EU, holdninger, økonomiske faktorer

M3 - Working paper

BT - Holdninger til Immigration

CY - København

ER -

Malchow-Møller N, Roland Munch J, Schroll S, Skaksen JR. Holdninger til Immigration: Er Danskere Specielle? København. 2006.