Hasarderet element i model for bankunion

  Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatFormidling

  Resumé

  Planerne for bankunionen indebærer, at nødlidende bankers gæld skal nedskrives. Men den model har man særdeles dårlige erfaringer med fra finanskrisen. Danske finansielle institutioner risikerer at stå svagere i den nordiske konkurrence, idet Sverige og Norge som ikke-medlemmer af unionen vil bevare nationale tilsyn, der kan varetage særlige, nationale interesser.
  Kommentaren er den tredje i serien om " For og imod dansk deltagelse i bankunionen".
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftØkonomisk Ugebrev
  Vol/bind23
  Udgave nummer9
  Sider (fra-til)20
  ISSN0909-1165
  StatusUdgivet - 15 mar. 2015

  Citer dette

  @article{146fd65ec80e44b99cfe46824cfafc15,
  title = "Hasarderet element i model for bankunion",
  abstract = "Planerne for bankunionen indeb{\ae}rer, at n{\o}dlidende bankers g{\ae}ld skal nedskrives. Men den model har man s{\ae}rdeles d{\aa}rlige erfaringer med fra finanskrisen. Danske finansielle institutioner risikerer at st{\aa} svagere i den nordiske konkurrence, idet Sverige og Norge som ikke-medlemmer af unionen vil bevare nationale tilsyn, der kan varetage s{\ae}rlige, nationale interesser.Kommentaren er den tredje i serien om {"} For og imod dansk deltagelse i bankunionen{"}.",
  author = "Finn {\O}strup",
  year = "2015",
  month = "3",
  day = "15",
  language = "Dansk",
  volume = "23",
  pages = "20",
  journal = "{\O}konomisk Ugebrev",
  issn = "0909-1165",
  publisher = "Oekonomisk Ugebrev",
  number = "9",

  }

  Hasarderet element i model for bankunion. / Østrup, Finn.

  I: Økonomisk Ugebrev, Bind 23, Nr. 9, 15.03.2015, s. 20.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatFormidling

  TY - JOUR

  T1 - Hasarderet element i model for bankunion

  AU - Østrup, Finn

  PY - 2015/3/15

  Y1 - 2015/3/15

  N2 - Planerne for bankunionen indebærer, at nødlidende bankers gæld skal nedskrives. Men den model har man særdeles dårlige erfaringer med fra finanskrisen. Danske finansielle institutioner risikerer at stå svagere i den nordiske konkurrence, idet Sverige og Norge som ikke-medlemmer af unionen vil bevare nationale tilsyn, der kan varetage særlige, nationale interesser.Kommentaren er den tredje i serien om " For og imod dansk deltagelse i bankunionen".

  AB - Planerne for bankunionen indebærer, at nødlidende bankers gæld skal nedskrives. Men den model har man særdeles dårlige erfaringer med fra finanskrisen. Danske finansielle institutioner risikerer at stå svagere i den nordiske konkurrence, idet Sverige og Norge som ikke-medlemmer af unionen vil bevare nationale tilsyn, der kan varetage særlige, nationale interesser.Kommentaren er den tredje i serien om " For og imod dansk deltagelse i bankunionen".

  M3 - Kommentar/debat

  VL - 23

  SP - 20

  JO - Økonomisk Ugebrev

  JF - Økonomisk Ugebrev

  SN - 0909-1165

  IS - 9

  ER -