For en modificeret konkurrence på arbejdsmarkedet

Henning Hansen, Jens Lind, Iver Hornemann Møller

  Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatForskningpeer review

  Resumé

  Liberalismen fejrer triumfer i disse år. Da troen på velfærdsstaten og keynesianismen begyndte at krakelere i 1970'erne, blev kapitalismens markedsgrundlag revitaliseret, og de gamle dyder og dogmer blev fundet frem og støvet af. Nu blev alt, hvad der hæmmede konkurrencens frie udfoldelse, betragtet som en fare for vækst og velfærd. Fagforeningernes indflydelse på løndannelsen skulle begrænses, velfærdsstaten moderniseres, og incitamentstrukturen skærpes gennem reduktion af de sociale standarder. arbejdsløsheden blev igen betragtet som en naturlig del af økonomien, hvor det var den enkeltes eget valg, der var afgørende for, om man var arbejdsløs eller ej. Man kunne bare sænke sine lønkrav, så skulle man nok få et arbejde.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
  Vol/bind17
  Udgave nummer2
  Sider (fra-til)87-97
  ISSN1399-1442
  DOI
  StatusUdgivet - 2015

  Citer dette

  Hansen, Henning ; Lind, Jens ; Møller, Iver Hornemann. / For en modificeret konkurrence på arbejdsmarkedet. I: Tidsskrift for Arbejdsliv. 2015 ; Bind 17, Nr. 2. s. 87-97.
  @article{b701f4f6b47946a2b42d309f29a779b5,
  title = "For en modificeret konkurrence p{\aa} arbejdsmarkedet",
  abstract = "Liberalismen fejrer triumfer i disse {\aa}r. Da troen p{\aa} velf{\ae}rdsstaten og keynesianismen begyndte at krakelere i 1970'erne, blev kapitalismens markedsgrundlag revitaliseret, og de gamle dyder og dogmer blev fundet frem og st{\o}vet af. Nu blev alt, hvad der h{\ae}mmede konkurrencens frie udfoldelse, betragtet som en fare for v{\ae}kst og velf{\ae}rd. Fagforeningernes indflydelse p{\aa} l{\o}ndannelsen skulle begr{\ae}nses, velf{\ae}rdsstaten moderniseres, og incitamentstrukturen sk{\ae}rpes gennem reduktion af de sociale standarder. arbejdsl{\o}sheden blev igen betragtet som en naturlig del af {\o}konomien, hvor det var den enkeltes eget valg, der var afg{\o}rende for, om man var arbejdsl{\o}s eller ej. Man kunne bare s{\ae}nke sine l{\o}nkrav, s{\aa} skulle man nok f{\aa} et arbejde.",
  author = "Henning Hansen and Jens Lind and M{\o}ller, {Iver Hornemann}",
  year = "2015",
  doi = "10.7146/tfa.v17i2.108996",
  language = "Dansk",
  volume = "17",
  pages = "87--97",
  journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
  issn = "1399-1442",
  publisher = "Werks Grafiske Hus",
  number = "2",

  }

  For en modificeret konkurrence på arbejdsmarkedet. / Hansen, Henning; Lind, Jens; Møller, Iver Hornemann.

  I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 17, Nr. 2, 2015, s. 87-97.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatForskningpeer review

  TY - JOUR

  T1 - For en modificeret konkurrence på arbejdsmarkedet

  AU - Hansen, Henning

  AU - Lind, Jens

  AU - Møller, Iver Hornemann

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - Liberalismen fejrer triumfer i disse år. Da troen på velfærdsstaten og keynesianismen begyndte at krakelere i 1970'erne, blev kapitalismens markedsgrundlag revitaliseret, og de gamle dyder og dogmer blev fundet frem og støvet af. Nu blev alt, hvad der hæmmede konkurrencens frie udfoldelse, betragtet som en fare for vækst og velfærd. Fagforeningernes indflydelse på løndannelsen skulle begrænses, velfærdsstaten moderniseres, og incitamentstrukturen skærpes gennem reduktion af de sociale standarder. arbejdsløsheden blev igen betragtet som en naturlig del af økonomien, hvor det var den enkeltes eget valg, der var afgørende for, om man var arbejdsløs eller ej. Man kunne bare sænke sine lønkrav, så skulle man nok få et arbejde.

  AB - Liberalismen fejrer triumfer i disse år. Da troen på velfærdsstaten og keynesianismen begyndte at krakelere i 1970'erne, blev kapitalismens markedsgrundlag revitaliseret, og de gamle dyder og dogmer blev fundet frem og støvet af. Nu blev alt, hvad der hæmmede konkurrencens frie udfoldelse, betragtet som en fare for vækst og velfærd. Fagforeningernes indflydelse på løndannelsen skulle begrænses, velfærdsstaten moderniseres, og incitamentstrukturen skærpes gennem reduktion af de sociale standarder. arbejdsløsheden blev igen betragtet som en naturlig del af økonomien, hvor det var den enkeltes eget valg, der var afgørende for, om man var arbejdsløs eller ej. Man kunne bare sænke sine lønkrav, så skulle man nok få et arbejde.

  U2 - 10.7146/tfa.v17i2.108996

  DO - 10.7146/tfa.v17i2.108996

  M3 - Kommentar/debat

  VL - 17

  SP - 87

  EP - 97

  JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

  JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

  SN - 1399-1442

  IS - 2

  ER -