Finansielle nøgletal som salgsværktøj: Fokus på ledelsesberetning og noter

Christian Vriborg Petersen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Professor, Ph.D. Christian V. Pedersen sætter fokus på de muligheder, der ligger i inddragelsen af finansielle nøgletal i erhvervsvirksomhederne. Det er ofte de mindre virksomheder, der med fordel kan inddrage finansiel information i opgaven med at udvikle deres omsætning. Få medarbejdere og ejere, der har tæt branchekendskab, er karakteristisk for denne del af erhvervslivet. Ofte kan det dog knibe mere med indsigt i regnskabsmæssige forhold, skat og jura, og der stilles fra ejerside spørgsmål til optimering af indtjening, likviditetsberedskab og værdien af virksomheden. Her ligger der en oplagt opgave for revisor og andre rådgivere, der kan generere nøgletalsanalyser, hvor værdien og potentialet i virksomheden eksponeres.
OriginalsprogDansk
TidsskriftRevision og Regnskabsvaesen
Vol/bind81
Udgave nummer9
Sider (fra-til)43-49
ISSN0034-6918
StatusUdgivet - sep. 2012

Emneord

  • Finansielle nøgletal
  • Regnskabsanalyse
  • Rentabilitet
  • Markedsføring
  • Årsregnskaber

Citer dette

@article{b4664c4c44d445cdbc7f93c4f1fa85ea,
title = "Finansielle n{\o}gletal som salgsv{\ae}rkt{\o}j: Fokus p{\aa} ledelsesberetning og noter",
abstract = "Professor, Ph.D. Christian V. Pedersen s{\ae}tter fokus p{\aa} de muligheder, der ligger i inddragelsen af finansielle n{\o}gletal i erhvervsvirksomhederne. Det er ofte de mindre virksomheder, der med fordel kan inddrage finansiel information i opgaven med at udvikle deres oms{\ae}tning. F{\aa} medarbejdere og ejere, der har t{\ae}t branchekendskab, er karakteristisk for denne del af erhvervslivet. Ofte kan det dog knibe mere med indsigt i regnskabsm{\ae}ssige forhold, skat og jura, og der stilles fra ejerside sp{\o}rgsm{\aa}l til optimering af indtjening, likviditetsberedskab og v{\ae}rdien af virksomheden. Her ligger der en oplagt opgave for revisor og andre r{\aa}dgivere, der kan generere n{\o}gletalsanalyser, hvor v{\ae}rdien og potentialet i virksomheden eksponeres.",
keywords = "Finansielle n{\o}gletal, Regnskabsanalyse, Rentabilitet, Markedsf{\o}ring, {\AA}rsregnskaber",
author = "{Vriborg Petersen}, Christian",
year = "2012",
month = "9",
language = "Dansk",
volume = "81",
pages = "43--49",
journal = "Revision & Regnskabsv{\ae}sen",
issn = "0034-6918",
publisher = "Karnov Group",
number = "9",

}

Finansielle nøgletal som salgsværktøj : Fokus på ledelsesberetning og noter. / Vriborg Petersen, Christian.

I: Revision og Regnskabsvaesen, Bind 81, Nr. 9, 09.2012, s. 43-49.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Finansielle nøgletal som salgsværktøj

T2 - Fokus på ledelsesberetning og noter

AU - Vriborg Petersen, Christian

PY - 2012/9

Y1 - 2012/9

N2 - Professor, Ph.D. Christian V. Pedersen sætter fokus på de muligheder, der ligger i inddragelsen af finansielle nøgletal i erhvervsvirksomhederne. Det er ofte de mindre virksomheder, der med fordel kan inddrage finansiel information i opgaven med at udvikle deres omsætning. Få medarbejdere og ejere, der har tæt branchekendskab, er karakteristisk for denne del af erhvervslivet. Ofte kan det dog knibe mere med indsigt i regnskabsmæssige forhold, skat og jura, og der stilles fra ejerside spørgsmål til optimering af indtjening, likviditetsberedskab og værdien af virksomheden. Her ligger der en oplagt opgave for revisor og andre rådgivere, der kan generere nøgletalsanalyser, hvor værdien og potentialet i virksomheden eksponeres.

AB - Professor, Ph.D. Christian V. Pedersen sætter fokus på de muligheder, der ligger i inddragelsen af finansielle nøgletal i erhvervsvirksomhederne. Det er ofte de mindre virksomheder, der med fordel kan inddrage finansiel information i opgaven med at udvikle deres omsætning. Få medarbejdere og ejere, der har tæt branchekendskab, er karakteristisk for denne del af erhvervslivet. Ofte kan det dog knibe mere med indsigt i regnskabsmæssige forhold, skat og jura, og der stilles fra ejerside spørgsmål til optimering af indtjening, likviditetsberedskab og værdien af virksomheden. Her ligger der en oplagt opgave for revisor og andre rådgivere, der kan generere nøgletalsanalyser, hvor værdien og potentialet i virksomheden eksponeres.

KW - Finansielle nøgletal

KW - Regnskabsanalyse

KW - Rentabilitet

KW - Markedsføring

KW - Årsregnskaber

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 81

SP - 43

EP - 49

JO - Revision & Regnskabsvæsen

JF - Revision & Regnskabsvæsen

SN - 0034-6918

IS - 9

ER -