EU's lille sikkerhedsnet

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Resumé

I forrige uge indgik EU-kommissionen og EU-Parlamentet en aftale om en fælles afviklingsmekanisme i bank-unionen (Single Resolution Mechanism; SRM). ... Så på trods af mere kapital, nye bail-in regler og afviklingsfonden tror jeg ikke, at det kan udelukkes, at fremtidige "bankredninger" kan nødvendigøre statslige midler. Hertil er fonden trods alt for begrænset. ... Proceduren er, at ECB indstiller til SRM's bestyrelse, at en bank skal afvikles, hvorefter EU-kommissionen og nationale tilsynsmyndigheder involveres.
OriginalsprogDansk
TidsskriftBoersen
Sider (fra-til)5
ISSN0105-0729
StatusUdgivet - 3 apr. 2014

Citer dette

@article{a7f9197cb3e14c7b92c0792eda62251b,
title = "EU's lille sikkerhedsnet",
abstract = "I forrige uge indgik EU-kommissionen og EU-Parlamentet en aftale om en f{\ae}lles afviklingsmekanisme i bank-unionen (Single Resolution Mechanism; SRM). ... S{\aa} p{\aa} trods af mere kapital, nye bail-in regler og afviklingsfonden tror jeg ikke, at det kan udelukkes, at fremtidige {"}bankredninger{"} kan n{\o}dvendig{\o}re statslige midler. Hertil er fonden trods alt for begr{\ae}nset. ... Proceduren er, at ECB indstiller til SRM's bestyrelse, at en bank skal afvikles, hvorefter EU-kommissionen og nationale tilsynsmyndigheder involveres.",
author = "Jesper Rangvid",
year = "2014",
month = "4",
day = "3",
language = "Dansk",
pages = "5",
journal = "B{\o}rsen",
issn = "0105-0729",
publisher = "Dagbladet Boersen A/S",

}

EU's lille sikkerhedsnet. / Rangvid, Jesper.

I: Boersen, 03.04.2014, s. 5.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

TY - INPR

T1 - EU's lille sikkerhedsnet

AU - Rangvid, Jesper

PY - 2014/4/3

Y1 - 2014/4/3

N2 - I forrige uge indgik EU-kommissionen og EU-Parlamentet en aftale om en fælles afviklingsmekanisme i bank-unionen (Single Resolution Mechanism; SRM). ... Så på trods af mere kapital, nye bail-in regler og afviklingsfonden tror jeg ikke, at det kan udelukkes, at fremtidige "bankredninger" kan nødvendigøre statslige midler. Hertil er fonden trods alt for begrænset. ... Proceduren er, at ECB indstiller til SRM's bestyrelse, at en bank skal afvikles, hvorefter EU-kommissionen og nationale tilsynsmyndigheder involveres.

AB - I forrige uge indgik EU-kommissionen og EU-Parlamentet en aftale om en fælles afviklingsmekanisme i bank-unionen (Single Resolution Mechanism; SRM). ... Så på trods af mere kapital, nye bail-in regler og afviklingsfonden tror jeg ikke, at det kan udelukkes, at fremtidige "bankredninger" kan nødvendigøre statslige midler. Hertil er fonden trods alt for begrænset. ... Proceduren er, at ECB indstiller til SRM's bestyrelse, at en bank skal afvikles, hvorefter EU-kommissionen og nationale tilsynsmyndigheder involveres.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

SP - 5

JO - Børsen

JF - Børsen

SN - 0105-0729

ER -