EU-kommissionens forslag til lovvalgsregler for kontrakter

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Artiklen omhandler EU-kommissionens forslag til nye lovvalgsregler for kontrakter, der bl.a. vil give parterne mulighed for at anvende internationalt anerkendte kontraktprincipper i stedet for national ret. Dette er et markant og nyskabende forslag, som vil gøre domstolene til et reelt alternativ til international voldgift. På forbrugerområdet er der lagt op til forenkling, men også forringelse af forbrugerens retsstilling. Endelig foreslår Kommissionen som noget nyt lovvalgsregler for aftaler indgået af en mellemmand.
OriginalsprogDansk
TidsskriftUgeskrift for retsvæsen
Vol/bind141
Udgave nummer1
Sider (fra-til)1-9
ISSN0108-2353
StatusUdgivet - 2007

Emneord

  • Kontrakter
  • Aftaleret
  • EU-ret
  • Værneting

Citer dette

@article{088d8ee0402711dd9c21000ea68e967b,
title = "EU-kommissionens forslag til lovvalgsregler for kontrakter",
abstract = "Artiklen omhandler EU-kommissionens forslag til nye lovvalgsregler for kontrakter, der bl.a. vil give parterne mulighed for at anvende internationalt anerkendte kontraktprincipper i stedet for national ret. Dette er et markant og nyskabende forslag, som vil g{\o}re domstolene til et reelt alternativ til international voldgift. P{\aa} forbrugeromr{\aa}det er der lagt op til forenkling, men ogs{\aa} forringelse af forbrugerens retsstilling. Endelig foresl{\aa}r Kommissionen som noget nyt lovvalgsregler for aftaler indg{\aa}et af en mellemmand.",
keywords = "Kontrakter, Aftaleret, EU-ret, V{\ae}rneting",
author = "Ole Lando and Nielsen, {Peter Arnt}",
year = "2007",
language = "Dansk",
volume = "141",
pages = "1--9",
journal = "Ugeskrift for Retsvaesen",
issn = "0108-2353",
publisher = "Karnov Group",
number = "1",

}

EU-kommissionens forslag til lovvalgsregler for kontrakter. / Lando, Ole; Nielsen, Peter Arnt.

I: Ugeskrift for retsvæsen, Bind 141, Nr. 1, 2007, s. 1-9.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - EU-kommissionens forslag til lovvalgsregler for kontrakter

AU - Lando, Ole

AU - Nielsen, Peter Arnt

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Artiklen omhandler EU-kommissionens forslag til nye lovvalgsregler for kontrakter, der bl.a. vil give parterne mulighed for at anvende internationalt anerkendte kontraktprincipper i stedet for national ret. Dette er et markant og nyskabende forslag, som vil gøre domstolene til et reelt alternativ til international voldgift. På forbrugerområdet er der lagt op til forenkling, men også forringelse af forbrugerens retsstilling. Endelig foreslår Kommissionen som noget nyt lovvalgsregler for aftaler indgået af en mellemmand.

AB - Artiklen omhandler EU-kommissionens forslag til nye lovvalgsregler for kontrakter, der bl.a. vil give parterne mulighed for at anvende internationalt anerkendte kontraktprincipper i stedet for national ret. Dette er et markant og nyskabende forslag, som vil gøre domstolene til et reelt alternativ til international voldgift. På forbrugerområdet er der lagt op til forenkling, men også forringelse af forbrugerens retsstilling. Endelig foreslår Kommissionen som noget nyt lovvalgsregler for aftaler indgået af en mellemmand.

KW - Kontrakter

KW - Aftaleret

KW - EU-ret

KW - Værneting

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 141

SP - 1

EP - 9

JO - Ugeskrift for Retsvaesen

JF - Ugeskrift for Retsvaesen

SN - 0108-2353

IS - 1

ER -