Er HR ude i tovene?

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Resumé

HR: Er der behov for nytænkning i HR-land? Artikler i Harvard Business Review - bakket op af en dansk undersøgelse - konkluderer, at HR stadig mangler gennemslagskraft i virksomhederne.

Er HR ude i tovene? ... For i undersøgelsen "Ny Dansk Ledelse" (maj 2015), som er baseret på danske lederes erfaringer, med hensyn til hvordan ledelse udøves i de virksomheder, som de repræsenterer, var en nøglekonklusion i forhold til HR følgende: "Lederne har gode menneskelige egenskaber, men det kniber med personaleledelse og talentudvikling." Med andre ord lige nøjagtig en konklusion, som flugter med HBR-artiklernes indhold. F. eks. viste den danske undersøgelse, at lederne formår at skabe en god stemning i organisationen samt involvering, men at deres evne eller vilje til personaleledelse var relativ lav. Med andre ord har HR ikke formået at få HRM (human resource management) tilstrækkeligt effektivt indopereret i virksomheder, til trods for at personaleansvaret i danske virksomheder i meget høj grad lægges ud til den enkelte leder i forhold til i andre lande.
OriginalsprogDansk
TidsskriftJyllands-Posten
ISSN0109-1182
StatusUdgivet - 1 jul. 2015

Bibliografisk note

Erhverv s. 28

Citer dette

@article{b9853323599a4bb4be2c21dabc8c4390,
title = "Er HR ude i tovene?",
abstract = "HR: Er der behov for nyt{\ae}nkning i HR-land? Artikler i Harvard Business Review - bakket op af en dansk unders{\o}gelse - konkluderer, at HR stadig mangler gennemslagskraft i virksomhederne.Er HR ude i tovene? ... For i unders{\o}gelsen {"}Ny Dansk Ledelse{"} (maj 2015), som er baseret p{\aa} danske lederes erfaringer, med hensyn til hvordan ledelse ud{\o}ves i de virksomheder, som de repr{\ae}senterer, var en n{\o}glekonklusion i forhold til HR f{\o}lgende: {"}Lederne har gode menneskelige egenskaber, men det kniber med personaleledelse og talentudvikling.{"} Med andre ord lige n{\o}jagtig en konklusion, som flugter med HBR-artiklernes indhold. F. eks. viste den danske unders{\o}gelse, at lederne form{\aa}r at skabe en god stemning i organisationen samt involvering, men at deres evne eller vilje til personaleledelse var relativ lav. Med andre ord har HR ikke form{\aa}et at f{\aa} HRM (human resource management) tilstr{\ae}kkeligt effektivt indopereret i virksomheder, til trods for at personaleansvaret i danske virksomheder i meget h{\o}j grad l{\ae}gges ud til den enkelte leder i forhold til i andre lande.",
author = "Flemming Poulfelt",
note = "Erhverv s. 28",
year = "2015",
month = "7",
day = "1",
language = "Dansk",
journal = "Jyllands-Posten",
issn = "0109-1182",
publisher = "JP/Politikens Hus A/S",

}

Er HR ude i tovene? / Poulfelt, Flemming.

I: Jyllands-Posten, 01.07.2015.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

TY - INPR

T1 - Er HR ude i tovene?

AU - Poulfelt, Flemming

N1 - Erhverv s. 28

PY - 2015/7/1

Y1 - 2015/7/1

N2 - HR: Er der behov for nytænkning i HR-land? Artikler i Harvard Business Review - bakket op af en dansk undersøgelse - konkluderer, at HR stadig mangler gennemslagskraft i virksomhederne.Er HR ude i tovene? ... For i undersøgelsen "Ny Dansk Ledelse" (maj 2015), som er baseret på danske lederes erfaringer, med hensyn til hvordan ledelse udøves i de virksomheder, som de repræsenterer, var en nøglekonklusion i forhold til HR følgende: "Lederne har gode menneskelige egenskaber, men det kniber med personaleledelse og talentudvikling." Med andre ord lige nøjagtig en konklusion, som flugter med HBR-artiklernes indhold. F. eks. viste den danske undersøgelse, at lederne formår at skabe en god stemning i organisationen samt involvering, men at deres evne eller vilje til personaleledelse var relativ lav. Med andre ord har HR ikke formået at få HRM (human resource management) tilstrækkeligt effektivt indopereret i virksomheder, til trods for at personaleansvaret i danske virksomheder i meget høj grad lægges ud til den enkelte leder i forhold til i andre lande.

AB - HR: Er der behov for nytænkning i HR-land? Artikler i Harvard Business Review - bakket op af en dansk undersøgelse - konkluderer, at HR stadig mangler gennemslagskraft i virksomhederne.Er HR ude i tovene? ... For i undersøgelsen "Ny Dansk Ledelse" (maj 2015), som er baseret på danske lederes erfaringer, med hensyn til hvordan ledelse udøves i de virksomheder, som de repræsenterer, var en nøglekonklusion i forhold til HR følgende: "Lederne har gode menneskelige egenskaber, men det kniber med personaleledelse og talentudvikling." Med andre ord lige nøjagtig en konklusion, som flugter med HBR-artiklernes indhold. F. eks. viste den danske undersøgelse, at lederne formår at skabe en god stemning i organisationen samt involvering, men at deres evne eller vilje til personaleledelse var relativ lav. Med andre ord har HR ikke formået at få HRM (human resource management) tilstrækkeligt effektivt indopereret i virksomheder, til trods for at personaleansvaret i danske virksomheder i meget høj grad lægges ud til den enkelte leder i forhold til i andre lande.

UR - http://sfx.lib.cbs.dk:3210/sfxlcl3?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=infofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978979776833

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

JO - Jyllands-Posten

JF - Jyllands-Posten

SN - 0109-1182

ER -